BANKI ELSZÁMOLÁS: SOK ÜGYFÉL ELÉGEDETLEN

BANKI ELSZÁMOLÁS: SOK ÜGYFÉL ELÉGEDETLEN.

BANKI ELSZÁMOLÁS: SOK ÜGYFÉL ELÉGEDETLEN

A valamivel több, mint kétmillió devizahitel után összesen 744 milliárd forintot fizettek vissza a bankok az elszámolás során, vagyis az ügyfelek átlagosan 372 ezer forintot kaptak – ám ezzel sokan elégedetlenek.

[cn-social-icon]

loading...

A panaszosok ennél ugyanis többre, nagyobb segítségre számítottak.

Ennek az aránynak komolyan ellentmondanak az MNB-hez eddig beérkezett panaszok számai. Az MNB-hez 110 írásbeli panaszbeadvány érkezett áprilisban. A Pénzügyi Békéltető Testületnél jelenleg 137 eljárás van folyamatban, egy ügyben már egyezség is született az ügyfél és a pénzügyi szolgáltató között az elszámolás teljesítéséről.

Az ügyfelek többsége valószínűleg a levél kézhezvételéig nem tudta, hogy a bankok az elszámolás során visszajáró összegből levonhatják azokat a kedvezményeket, amelyeket korábban ügyfeleiknek nyújtottak. Így a kamat- és díjkedvezményeket, a tőketartozás csökkentését, elengedését, vagy a kedvezményes árfolyam alkalmazásával adott könnyítést szembeállíthatják az árfolyamrés alkalmazásával és a kamatok egyoldalú emelésével tisztességtelenül beszedett összegekkel. Így előfordulhat, hogy valakinek semmi nem jár vissza.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll. 

Az elszámolási értesítőben ráadásul a pénzintézeteknek elég csupán a tényt feltüntetniük, még azt sem kötelező megjelölniük, hogy milyen típusú kedvezményt vettek figyelembe. Aki szeretne pontos képet kapni arról, hogy mekkora összeget vontak le tőle korábban tisztességtelenül, illetve azzal a bank milyen kedvezményeket állított szembe, annak ki kell kérnie a pénzintézetétől a részletes elszámolást. Ezt a bankoknak az igényléstől számított öt munkanapon belül meg kell küldeniük, de sok pénzintézet az internetes oldalán keresztül is elérhetővé tette a részletes elszámolást.

Az elszámolás több mint kétmillió devizaalpú hitelt érint, ehhez képest elenyésző azon ügyfelek száma, akiknek a korábbi kedvezmények beszámítása miatt most semmi nem jár vissza – mondták a Népszabadság megkeresésére a Magyar Nemzeti Banknál (MNB). A pénzügyi felügyeletként is működő jegybank szerint ez elsősorban azon pénzintézeteknél fordulhat elő, amelyek korábban nagyobb arányban nyújtottak különféle fizetéskönnyítő kedvezményeket ügyfeleiknek – írja a Népszabadság.

loading...

Az autófinanszírozással foglalkozó cégeknél például már évek óta bevett gyakorlat a törlesztés átütemezése, a piacinál alacsonyabb árfolyam alkalmazása, így nem meglepő, hogy eddig a legtöbb panasz is ezen pénzügyi vállalkozások tájékoztató levelei miatt érkezett. A vitás ügyeket kezelő Pénzügyi Békéltető Testület, (PBT) május 11-ig 137 kérelmet kapott (a szervezethez csak azután fordulhatnak az ügyfelek, hogy bankjuknál már panaszt tettek és kifogásukat elutasították), amelyből 83 autófinanszírozási ügy. [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
IRATMINTA RÉSZLETES ELSZÁMOLÁS KÉRÉSÉHEZ – KÁRTÉRÍTÉSI ÜGYVÉD.
IRATMINTA RÉSZLETES ELSZÁMOLÁS KÉRÉSÉHEZ – KÁRTÉRÍTÉSI ÜGYVÉD

IRATMINTA RÉSZLETES ELSZÁMOLÁS KÉRÉSÉHEZ – KÁRTÉRÍTÉSI ÜGYVÉD [cn-social-icon] Iratminta a részletes elszámolás kéréséhez Bank neve  cím, Tárgy: Részletes/tételes kimutatás kérése,...

TÖBB SZÁZEZER EMBER KERÜLHET AZ UTCÁRA.
TÖBB SZÁZEZER EMBER KERÜLHET AZ UTCÁRA

TÖBB SZÁZEZER EMBER KERÜLHET AZ UTCÁRA A nagy kérdés - most jön a feketeleves sok hitelesnek? 100 ezer család lakását...

Close