A SOKMILLIÓ MAGYAR ADÓS ÉRDEKÉBEN

A SOKMILLIÓ MAGYAR ADÓS ÉRDEKÉBEN.

A SOKMILLIÓ MAGYAR ADÓS ÉRDEKÉBEN


[good_old_share]

Az alábbi elgondolkodtató cikk a Nemtartozunk.hu honlapon jelent meg. Azt változtatás nélkül közreadjuk.

 

A hír, hogy nem zörgött a haraszt, valamiféle befektetésnek szerepe van a devizaalapú hitelezésben. Sok barátunk immár síkra szállt, ahogy már a Magyar Nemzet is megírta. HírTV, ATV is riportálta. No innentől már a megmondóknak is tetszik a „befektetés biznisz”. Csak úgy tülekednek nyilatkozni a méjnsztrímben, hogy „mától kezdve ők is ezt mondták”. Persze kezdetektől fogva.
Üzenjünk, most sem tudjátok még, hogy mi fán terem a „a devizaalapúban” a befektetés, ez a mostani nyilatkozataitokból is kiderül. Például újdonsült kérdéseitek a MNB-hoz, ezt is megmutatja. Nincs bennünk önelégültség, mert korán sincs vége még az igazság keresésének a jogalkalmazók előtt. Nem is beszéljük el újból a befektetéssel ellentételezett Ft-hitelek lényegét. Ezt ezen az oldalon számtalanszor megtettük összességében és részleteiben is. E tudás forrásait a „Mozaikok” menüpontban felsorolt bankrendszeri tanulmányokban közreadtuk már e honlapon: http://nemtartozunk.hu/kategoria/mozaik_deviza-nyilvantartasu

Az EU jogáról ezzel kapcsolatban pedig itt: http://nemtartozunk.hu/hibrid-szerzodesek-hatarok-nelkul/

Most Nektek üzenünk, a megmondóknak ebben az írásban, hogy tanusítsatok önmérsékletet, mert hideg fejre, tudásra, és taktikai, sőt stratégia rálátásra szükség van a további küzdelemben, az adósok érdekében. Mert még nem dőlt el semmi. Másodfokon, a Kúrián, sőt az Alkotmánybíróságon, és a Luxemburgi Bíróságon is meg kell tudni védeni a jó keresetet, hangsúlyozzuk, a jó keresetet, hogy ne legyen hiábavaló a bankok ármányáról való tudásnak.

Hangsúlyozzuk, az alapos tudásnak. Mert a rossz keresetek ártottak. A CSAK a szerződések jogellenességét támadó keresetek a szerződések „hibáinak” utólagos jogalkotói kiküszöbölését tették lehetővé. Lásd: devizaadóst (valójában a devizahitelező bankokat) mentő törvények által. Ha kezdettől fogva a HIBRID pénztermék valóságával támadtátok volna a pénzszolgáltatási szerződéseket az elsődleges kereseti kérelmeitekben, akkor ezt a sanszot nem adtátok volna meg a banklobbynak. Vagyis azt, hogy a jogalkotók, a jogalkalmazók a szerződéseket bügyörésszék.

Miközben a befektetési elemet a szerződések nem tartalmazzák. Vagyis a lényeg nem a szerződésekben van, az a lényeg, ami nincs benne, de a pénztermékben igen, abban benne van a befektetés, a Ft-hitellel szerves egységben, amit a bankok a pénzszolgáltatási szerződésben VALÓBAN eladtak. E honlap munkatársai 2012. év óta igyekeztek meggyőzni benneteket a formális és informális csatornákon, ahogyan a bíróságokat is (mi valóban a kezdetektől fogva), hogy a devizaalapú hitel befektetéssel vegyes Ft-hitel. Ezért születhettek meg azok az ítéletek és igazságügyi szakvélemény, amelyet újabban felhasználtok a kereseteitekhez. Valójában a mi szövegeinket szó szerint. Ennek örülünk, de minden bírói fokon meg kellene tudnotok védeni, hogy ne ártsatok a szövegek használatával.

Ti nem azt mondtátok nekünk, hogy segítsetek, szeretnénk mi is tudni, megtanulni. Azt feleltétek, ha egyáltalán válaszra méltattatok bennünket, hogy „ezt a bírák úgy sem értik!”. Most, hogy már a méjmsztrím, ők sem értve semmit, piszok rosszul közreadják a lehetetlent, hogy „befektetést vót”, Ti már nyilatkoztok is: hisz ezt mindenki tudta és tudja. Na ja. Engedjétek meg, kedves barátaink, hogy e nyílt levélben önmérsékletet kérjünk Tőletek, és magunkat ajánljuk.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Kedves Városi Bajnok! Tőled sok tudást, és indíttatást kaptunk a tanulásunk elején.
Létezik devizatőke nyilvántartási számla a Ft-hitel számla mellett. A békéltető eljárásban eléd is rakta a bank. Láttad, hogy a törlesztéseid során a devizatartozás csökkent, miközben a Ft-hitelszámládon a tartozás nőt Ft-ban. És ezt a devizatőke-nyilvántartási számládat a bankod portfólióban Prágában kezeli. Te vagy az egyetlen élő (!) magyar ember, aki ezt látta.
A bank a saját virtuális kockázatát kezeli, és az adós valós kockázatát nem kezeli.
Erre írtuk Neked, hogy a bank elő is állítja ezzel az adós valós kockázatát, a bank pedig nem kezel ezzel a befektetéssel mérlegen kívül semmilyen kockázatát, mert nincs a banknak semmi tőkekockázata, devizaárfolyam kockázata. Sőt, maga állítja elő ezzel a devizaárfolyam nyereségét, ami az adósnak szüntelen árfolyamveszteség. A bank egyetlen kockázata, ha kiderül, hogy mi a devizaalapúban a befektetési elem, és annak jogkövetkezménye az adósra és a jogviszony elbírálására. Igazat adtál nekünk, majd a fészbúk csoportból ki lettünk zárva, hogy ne kotnyeleskedjünk ott.

Kedves Mozgalmas Hiteles! Tőled sok részletinformációt kaptunk, és elszántságot, hogy le kell leplezni a banki csalásokat. És azt, hogy „amit mondtok, úgy sem érti senki”. Most sem érted, az MNB-hez intézett kérdéseid rosszak. Mi már megkérdeztük az MNB-t mindenről, válaszaikat közreadtuk a honlapon. W-nagyúr azt írta, nem volt a jogegységihez MNB tanulmány, ezért szerintünk a MNB nem tud kiadni semmi ilyen háttértanulmányt. És a befektetésről a jogegységi döntéskor a 2013. májusában a Hitelszövetségi Szemlében megjelent cikk alapján (szinte szó szerint) a lobbynak megfelelő döntés hoztak. A Kúria tud a befektetési elem valódi tartalmáról mindent, mert az ott megnyert ügyünkben, a peranyagból, és a keresetleveleinkből mindent megismerhettek. Ahogyan Te is, mert levelezéseinkben te is megkaptál már minden információt. És látod, már van magyar bíró, aki valamit már ért is abból, amit a keresetünk tartalmaz. Szakértő is igazolja, sőt a következő megszólított is.

Kedves Bennfentes! Ön azt írta hajdanán nekünk, hogy úgy van a befektetési elem a devizaalapúban, ahogyan megírtuk Önnek. És hozzátette, „de ezt ne firtassuk”! Miért is ne? Mert Ön is tudta, hogy ez bennfentes titok? Tudjuk.

Követnek is minket a twitteren a Lehman Brothers Holdings Inc. csőd egykori nyomozói, amitől a frász jött ránk. Azóta tudjuk, nem csak ők, hanem földön, vízen, levegőben követnek már minket. Innen tudjuk, hogy a devizaalapú csalásról való tudásunk veszélyes a magán-pénzhatalomra. De Ön miért nem állt elő korábban az „árnyékszámla” (tudniillik a Ft-hitelszámla mellé megnyitott és az adóssal szembeni deviza-követelés számla) lényegéről a nyilvánosság elé? A „hibás termék” hangoztatása elleplezte a befektetéssel vegyes hitel valódiságát, hiszen ez a fogalom a pénzszolgáltatási szerződésre koncentrálja a figyelmet a pénztermékkel elkövetett csalás helyett. Ha valóban „mindenki” tudja, és tudta a kormányok részéről, miért a politikát cseszegeti most is, miért nem az adósokat segíti tudásával?

Nyilatkozataiból az derül ki, mert még mindig nem ezt a lényeget adja közre. Vagy nem tudja a lényeget, vagy még mindig nem ezt firtatja. Megértjük. Mi is kétszer nézünk körbe a zebrán, ha átkelünk, és kamion előtt sosem bízunk abban, hogy majd megadja nekünk az elsőbbséget. Igen tudjuk, hogy veszélyes a tudás. Meg fogunk lakolni érte. De már kivettük a téglát a falból, és leomlik majd a fal! És a devizaalapút a hitelpiacra bevezető Gyurcsány és Bajnai egy lapon említése Orbánnal, csak szimpla politika az Ön részéről. Tudja jól, hogy a magánpénz-hatalom milyen nyomást gyakorolt a kormányra a bevezetésekor, és az „adósmentés” határainak a kijelölésekor.

Az előbbi kormányok vígan nyalták a gazdi hátsóját, az utóbbi annak a zsarolásnak engedett, hogy bedöntik az országot.

Kedves Devizamentő Hajdúságiak! A farvízünkön sikerült az OTP ellen nyerni, örülünk! Annak is, hogy azénpénzemponthu felkapta a fejét erre. Jobban örülnénk, ha másodfokon, a Kúrián és Luxemburgban is meg tudnátok védeni a nyert ítéletet. Mert ha nem, akkor magyarázkodhatunk miattatok is, ahogyan a Lantos-ügy elcseszett keresete miatt az inkvizíciós eljárásokban. Mert a félig elcsórt álláspontunk, és szövegeink a befektetésekről sokat ártottak nekünk, és a devizaadósoknak. Csórjátok el az egészet, szeretnénk, ha nem csak minket ütnének, üssenek titeket is az igazságért:-) Szívesen adjuk, amit tudunk, és segítjük, hogy nyerjetek. Például azzal, hogy az OTP nem külföldi bankkal FX-swappolt, hanem 29. lépésben állította elő a szintetikus devizát. Hogyan? Állunk rendelkezésetekre, mi megkeresünk ezzel Titeket, mi valóban négy éve tanuljuk a banki csalások fortélyait. És éppen tőlük. A pernyerésetekhez becsatolt nyert ítéletek és szakértői vélemény a mi perünkben született, és jó kereset alapján, amely Luxemburgig jó állításaival, jogértelmezésével, bizonyításával. Minderre Nektek is szükségetek lesz!
Kedves Nagy K! A Lantos ügy el lett cseszve. A pered itt helyben akkor lesz kontrollpere a miénknek, ha végre valóban tudod mit is állíts, kérj a keresetben. Amikor levélben megkerestünk, hogy segítsünk, válaszra sem méltattál minket, pedig örömmel segítettünk volna Neked. Nem késő, ismét felajánljuk, mert az érdekünk, hogy nyerj! Az adósoknak, és akiket képviselsz még inkább! Írunk Neked, hogy minden esélyed meglegyen ehhez!

Kedves Kollégák! Sok szót nem vesztegettetek eddig befektetés elemre. Mostantól reméljük, Ti is „kezdetektől ezt mondtátok” lesz az álláspontotok. Az oldalunkon, és a Hibrid c. könyvünkben minden információ ott van ehhez. A levelező listán igaz, hogy eddig gyaláztatok, és kizártatok onnan minket, mi keblünkre ölelünk titeket, ha végre megjön az eszetek hozzá.

No ennyi kívánkozott ki belőlünk. Nem a düh, hanem a segítőkészségünk sok millió magyar devizaadós érdekében. Mert nemtartozunk.hu.

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, ezért a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979/

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM