EGYSZER MINDENKI BESOKALL

EGYSZER MINDENKI BESOKALL.

EGYSZER MINDENKI BESOKALL


[good_old_share]

Ti küldtétek- 

loading...

Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!
A Borosgazda bűnös. – És a többiek? Én? Te? Ő? Mi? Ti? Ők?
2016. szeptember 1-én ott voltunk Vajtai Pál (Borosgazda) Ítélőtábla előtti tárgyalásán.
Őt az eljáró tanács egy év hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A bíróság megállapította, hogy a sértett (tolvaj) halálában mások, és maga a sértett is közrehatott. 
Cikk: Póka László

Lehetett volna-e nem bűnös ebben a helyzetben Pál? Hiszen mégis csak meghalt egy ember. Egy ember, akit életében, és az elmúlt pár napban is sokféleképpen neveztek.- Sértett, Tolvaj, Fiam, Kisfiam, Haver, Srác, Fiú, Bűnöző…

Felmerült a fiú felelőssége is. Hiszen közrehatott abban, hogy végül belehalt a mérgezésbe. Felmerült úgyis, hogy ha nem lopott volna, akkor nem történik meg a mérgezés sem. Természetesen őt már nem lehet felelősségre vonni. De lehetett ez miatt enyhíteni a magát megvédeni akaró gazda büntetését.
De mi van többiek felelősségével? Itt most nem csupán a fiú halála miatt, de az miatt is, hogy odajutottunk, hogy egy gazdának ilyen eszközökhöz kellett nyúlnia.
Hány gazda keseredik el naponta? Hánynak nincs bátorsága olyant tenni, mint Vajtai Pálnak? Hányan maradnak egyedül, holott ha csak néhány szomszéd összefogna, már sokkal hatékonyabban (és büntetlenül) lehetne védekezni?

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Számomra ez a legizgalmasabb kérdés. Ki állt ki igazán a Borosgazda (és a többi elkeseredett ember) mellett? 
Többen felemelték a szavukat, talán ez is segített, hogy most nem kell börtönbe mennie. Politikusok, jogászok, újságírók beszéltek az ügyről. Alakult egy csoport a fészbúkon, ahol közel Hatvanezren jelölték egyetértésüket. Az oldal itt érhető el: https://www.facebook.com/Ki%C3%A1llok-a-Borosgazda-mellett-226915470802350/

loading...

– De a 30 fős terem csak akkor lett volna tele, ha a fotósok is mind leülnek. 
Miért nem volt ott a Hatvanezer ember? Miért nem álltak Pali mellett a fiú családjával szemben azok, akiket ugyan ez a tolvaj kör károsított már meg? És a többi rettegő?

Egyrészt nem kapott előzetesen nagy nyilvánosságot a tárgyalás időpontja. A Borosgazda mellett kiálló oldal szerint a család kérése volt, hogy csak előző nap szóljanak a tárgyalás időpontjáról.
Én hiszek a nyilvánosság erejében. Mindenkit csak biztatni tudok arra, hogy tegye félre szerénységét, félelmét, szégyenét, és a problémáival forduljon másokhoz. Még akkor is, ha sokszor kinevetik, ha számtalanszor visszautasítják, ha csak kevesen fogják megérteni. Mert azok a kevesek lesznek azok, akikkel meg tudják oldani.

És mi, többiek, akik segíteni, támogatni tudunk valakit, ne várjuk meg, hogy a rászorulók kérjenek, könyörögjenek. Sokan ezt nem teszik meg, inkább elvesznek egyedül.

A Fiú, a Srác, az Apa fia… Aki meghalt. Az Apa a Borosgazdát okolta. Majdnem lekevert Palinak egyet a bíróságon. Talán azt a pofont akarta bepótolni, amit elmulasztott akkor, amikor rájött, hogy a fia rossz útra tért. Talán Ő is tehetetlennek érezte magát, mert a társadalom ma már nem nézi jó szemmel, ha az apa lekever egyet a fiának.
Az Anya, aki siratja a fiát, hányszor falazhatott az Apa előtt? Hányszor védte a fiát sírdogálva. Mert ő biztosan sejtette már régen, hogy rossz vége lesz ennek. A haveri kör, ahol vagány dolog volt besurranni, vagány dolog volt betépni.

A rendőrség, aki most felajánlotta a fokozott figyelmét Paliéknak. Hol volt, amikor fel kellett volna deríteni a piti bűnöket, amikből végül halál lett? Mert valaki besokallt. Egyszer mindenki besokall.

Az oktatás, ahol minden fegyelmezési lehetőséget elvettek a tanároktól. A Fiú tanáraitól is.

A társadalom, én, te, ő, mi, ti, ők, akik nem álunk ki egymásért, akik nem emeljük fel a szavunkat, akik hagyjuk, hogy politikai tőkét kovácsoljanak az önként vállat kiszolgáltatottságunkból. Mert nem merünk kérni, mert gyávák vagyunk adni, mert lusták vagyunk kiállni másokért, magunkért.

De Vajtai Pált elítélték. Csak Vajtai Pát ítélték el.

További képek itt érhetők el: https://www.facebook.com/Nemadomahazamat/photos/?tab=album&album_id=1499861360039804

Tisztelettel: Póka László Nem adom a házamat mozgalom 0630-931-9802

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ÜGYVÉDI NYÍLT LEVÉL A KÚRIA JOGEGYSÉGI TANÁCSÁHOZ.
ÜGYVÉDI NYÍLT LEVÉL A KÚRIA JOGEGYSÉGI TANÁCSÁHOZ

ÜGYVÉDI NYÍLT LEVÉL A KÚRIA JOGEGYSÉGI TANÁCSÁHOZ [good_old_share] Elnok@kuria.birosag.hu, SomogyiM@kuria.birosag.hu, WellmannGy@kuria.birosag.hu, OroszA@kuria.birosag.hu,  Kuria@kuria.birosag.hu, kuriasajtotitkarsag@kuria.birosag.hu, kuria_polg_sajto@kuria.birosag.hu, ErossMonika@kuria.birosag.hu, SubaIldiko@kuria.birosag.hu Dr. Darák Péter a jogegységi tanács elnöke, Dr. Vezekényi Ursula előadó...

DEVIZAHITELES ÜGYBEN A KÚRIÁHOZ FORDULT A KÚRIA.
DEVIZAHITELES ÜGYBEN A KÚRIÁHOZ FORDULT A KÚRIA

DEVIZAHITELES ÜGYBEN A KÚRIÁHOZ FORDULT A KÚRIA [good_old_share] Igen! Jól olvastad a cikk címét. "Deviza"-hiteles ügyben hazánkban már minden előfordulhat....

Close