SZERINTED MELYIK DEVIZÁS SZERZŐDÉS FELEL MEG AZ ITT OLVASHATÓ KÖVETELMÉNYEKNEK?

loading...

SZERINTED MELYIK DEVIZÁS SZERZŐDÉS FELEL MEG AZ ITT OLVASHATÓ KÖVETELMÉNYEKNEK?


Szalagyi Erzsébet: Kedveseim!
Európai Unió Bírósága 2018 november 08.-án meghozott C-227/18. Számú Ítélete alapján szerintetek melyik szerződés felel meg ezen követelményeknek?

 

Szerintem egyik sem… Jó lesz erre az Ítéletre odafigyelni…Járvás Éva szakmai véleménye: Ügyfélnek semmit nem kell tudni értékelni az árfolyam-kockázattal kapcsolatban, mert annak semmilyen hatása nincs a kölcsön jogviszonyból eredő tartozás nagyságára.

Ha mégis van, akkor nem kölcsönzés történt, és adósnak a kölcsönön kívül másra nem volt szerződéses szándéka. Szerződés nem jött létre.

loading...

Az értékállósági kikötéssel kapcsolatban:

Tessék használni az erről szóló kúriai ítéletet is!: "a forintkölcsön devizában történő "nyilvántartása" nem devizaalapú kölcsönnek felel meg, hanem valójában értékállósági kikötést magába foglaló megállapodásnak, azonban az értékállósági kikötést a szerződés megkötésekor hatályos polgári jogi szabályok nem ismerték és nem támogatták.” SŐT, TILTJÁK!

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Nem az a kérdés, hogy milyen a kockázatfeltárás, hanem az helyes kérdés, hogy MIÉRT volt kockázatfeltárás olyan pénzügyi ügyletben, ahol TILTOTT a kockázati hatás érvényesítése.loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás