A LÉNYEG-A JOGEGYSÉGI HATÁROZAT NEM LEHET ELLENTÉTES AZ UNIÓS JOGGAL!

A LÉNYEG-A JOGEGYSÉGI HATÁROZAT NEM LEHET ELLENTÉTES AZ UNIÓS JOGGAL!

A LÉNYEG-A JOGEGYSÉGI HATÁROZAT NEM LEHET ELLENTÉTES AZ UNIÓS JOGGAL!

[good_old_share]


"…Az Uniós jog egyértelműen a tisztességtelen szerződések és az adósokra terhelt egyoldalú árfolyamkockázat ellen van. Tehát valóban nyerhetőek a perek a bankokkal szemben…"

 

Több alkalommal is jeleztük, hogy a „deviza”-hiteles ügyekkel kapcsolatban nem kell minden „hivatalos álláspontot” gondolkodás nélkül elfogadni!

loading...Tudomásul kell venni, hogy a hazánkban működő néhány jólszervezett bank érdekérvényesítő képessége sokkal nagyobb, mint a nagyszámú, de széthúzó devizakárosultaké.

Ez megnyilvánul a kormány által kötött EBRD megállapodásban, és az utóbbi években hozott „devizás” törvényekben.

Természetesen a média is az „erősebb” mellé áll és azt sugározza, hogy ezeket az ügyeket a kormány már megoldotta, illetve már csak viszonylag kevesen érintettek a devizahitel következményeitől.

Érdemes az alábbi értékelést elolvasni, és értelmezni!

 

Az alábbi értékelés a Devizahitelese.com bejegyzéséből származik. Változtatás nélkül közöljük.A Kúria reagált az Európai Uniós Bírósági döntésekre! Legutóbbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy az Európai Uniós Bíróság március 14.-i ítéletében kimondta, uniós joggal ellentétesek azok a magyar jogszabályok, amelyek nem teszik lehetővé, hogy visszamenőleges hatállyal megsemmisítsék az árfolyamkockázattal kapcsolatos tisztességtelen szerződési feltételt tartalmazó devizaalapú kölcsönszerződéseket.

loading...

A Kúria kérdéseket tett föl az EU Bíróságnak, amely kifejtette, hogy a vizsgált szerződéseknél a felek közti egyensúly fenntartása a cél, ami nem minden esetben vonja maga után a szerződés teljes érvénytelenségét, ugyanakkor az irányelvvel ellentétes az olyan nemzeti szabályozás, amely az eljáró bíróság számára nem teszi lehetővé az árfolyamkockázattal kapcsolatos rendelkezések tisztességtelensége miatt a szerződés megsemmisítését, aminek következtében a fogyasztó mentesülne az árfolyamkockázat viselése alól.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ez nagyon jó hír a devizahitelkárosultak számára, ha figyelembe vesszük azt is, hogy múlt év szeptemberében a C51- es számú EU bírósági döntés is egyértelműen ezt az álláspontot sugalja.

loading…


Az EU Bíróság szerint nem ellentétes a Közösségi Joggal az, hogyha a Kúria polgári jogegységi határozatokkal irányítja a bírói gyakorlatot, de – és itt jön a lényeg – a jogegységi határozat nem lehet ellentétes az Uniós joggal, és az eljáró bíróságoknak biztosítania kell az Uniós jog teljes érvényesülését.

A Kúria elnökének hivatalos álláspontját IDE KATTINTVA olvashatod.

Az Uniós jog egyértelműen a tisztességtelen szerződések és az adósokra terhelt egyoldalú árfolyamkockázat ellen van. Tehát valóban nyerhetőek a perek a bankokkal szemben. Mindenki ossza meg, mert együtt erősebbek vagyunk!

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ADÓSKAMARA FELHÍVÁSA AZ EU BÍRÓSÁG MÁRCIUSI ÍTÉLETE UTÁN.
ADÓSKAMARA FELHÍVÁSA AZ EU BÍRÓSÁG MÁRCIUSI ÍTÉLETE UTÁN.

ADÓSKAMARA FELHÍVÁSA AZ EU BÍRÓSÁG MÁRCIUSI ÍTÉLETE UTÁN. [good_old_share] ‎Stregova Erzsébet‎ – Adóskamara Országos Főcsoport.   2019. március 29-én PÉNTEKEN...

Sínen a devizahitelesek kártérítése?
Sínen a devizahitelesek kártérítése?

Sínen a devizahitelesek kártérítése? [good_old_share] Az alábbi cikk az ÉnPénzem weboldalán jelent meg. Azt változtatás nélkül közreadjuk.   A legutóbbi...

Close