A LÉNYEG-A JOGEGYSÉGI HATÁROZAT NEM LEHET ELLENTÉTES AZ UNIÓS JOGGAL!

A LÉNYEG-A JOGEGYSÉGI HATÁROZAT NEM LEHET ELLENTÉTES AZ UNIÓS JOGGAL!

A LÉNYEG-A JOGEGYSÉGI HATÁROZAT NEM LEHET ELLENTÉTES AZ UNIÓS JOGGAL!

[good_old_share]


"…Az Uniós jog egyértelműen a tisztességtelen szerződések és az adósokra terhelt egyoldalú árfolyamkockázat ellen van. Tehát valóban nyerhetőek a perek a bankokkal szemben…"

 

Több alkalommal is jeleztük, hogy a „deviza”-hiteles ügyekkel kapcsolatban nem kell minden „hivatalos álláspontot” gondolkodás nélkül elfogadni!Tudomásul kell venni, hogy a hazánkban működő néhány jólszervezett bank érdekérvényesítő képessége sokkal nagyobb, mint a nagyszámú, de széthúzó devizakárosultaké.

Ez megnyilvánul a kormány által kötött EBRD megállapodásban, és az utóbbi években hozott „devizás” törvényekben.

Természetesen a média is az „erősebb” mellé áll és azt sugározza, hogy ezeket az ügyeket a kormány már megoldotta, illetve már csak viszonylag kevesen érintettek a devizahitel következményeitől.

Érdemes az alábbi értékelést elolvasni, és értelmezni!

 

Az alábbi értékelés a Devizahitelese.com bejegyzéséből származik. Változtatás nélkül közöljük.A Kúria reagált az Európai Uniós Bírósági döntésekre! Legutóbbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy az Európai Uniós Bíróság március 14.-i ítéletében kimondta, uniós joggal ellentétesek azok a magyar jogszabályok, amelyek nem teszik lehetővé, hogy visszamenőleges hatállyal megsemmisítsék az árfolyamkockázattal kapcsolatos tisztességtelen szerződési feltételt tartalmazó devizaalapú kölcsönszerződéseket.

A Kúria kérdéseket tett föl az EU Bíróságnak, amely kifejtette, hogy a vizsgált szerződéseknél a felek közti egyensúly fenntartása a cél, ami nem minden esetben vonja maga után a szerződés teljes érvénytelenségét, ugyanakkor az irányelvvel ellentétes az olyan nemzeti szabályozás, amely az eljáró bíróság számára nem teszi lehetővé az árfolyamkockázattal kapcsolatos rendelkezések tisztességtelensége miatt a szerződés megsemmisítését, aminek következtében a fogyasztó mentesülne az árfolyamkockázat viselése alól.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ez nagyon jó hír a devizahitelkárosultak számára, ha figyelembe vesszük azt is, hogy múlt év szeptemberében a C51- es számú EU bírósági döntés is egyértelműen ezt az álláspontot sugalja.

loading…


Az EU Bíróság szerint nem ellentétes a Közösségi Joggal az, hogyha a Kúria polgári jogegységi határozatokkal irányítja a bírói gyakorlatot, de – és itt jön a lényeg – a jogegységi határozat nem lehet ellentétes az Uniós joggal, és az eljáró bíróságoknak biztosítania kell az Uniós jog teljes érvényesülését.

A Kúria elnökének hivatalos álláspontját IDE KATTINTVA olvashatod.

Az Uniós jog egyértelműen a tisztességtelen szerződések és az adósokra terhelt egyoldalú árfolyamkockázat ellen van. Tehát valóban nyerhetőek a perek a bankokkal szemben. Mindenki ossza meg, mert együtt erősebbek vagyunk!

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM