A LÉNYEG-A JOGEGYSÉGI HATÁROZAT NEM LEHET ELLENTÉTES AZ UNIÓS JOGGAL!

loading...

A LÉNYEG-A JOGEGYSÉGI HATÁROZAT NEM LEHET ELLENTÉTES AZ UNIÓS JOGGAL!

Email


"…Az Uniós jog egyértelműen a tisztességtelen szerződések és az adósokra terhelt egyoldalú árfolyamkockázat ellen van. Tehát valóban nyerhetőek a perek a bankokkal szemben…"

 

Több alkalommal is jeleztük, hogy a „deviza”-hiteles ügyekkel kapcsolatban nem kell minden „hivatalos álláspontot” gondolkodás nélkül elfogadni!Tudomásul kell venni, hogy a hazánkban működő néhány jólszervezett bank érdekérvényesítő képessége sokkal nagyobb, mint a nagyszámú, de széthúzó devizakárosultaké.

Ez megnyilvánul a kormány által kötött EBRD megállapodásban, és az utóbbi években hozott „devizás” törvényekben.

loading...

Természetesen a média is az „erősebb” mellé áll és azt sugározza, hogy ezeket az ügyeket a kormány már megoldotta, illetve már csak viszonylag kevesen érintettek a devizahitel következményeitől.

Érdemes az alábbi értékelést elolvasni, és értelmezni!

 

Az alábbi értékelés a Devizahitelese.com bejegyzéséből származik. Változtatás nélkül közöljük.A Kúria reagált az Európai Uniós Bírósági döntésekre! Legutóbbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy az Európai Uniós Bíróság március 14.-i ítéletében kimondta, uniós joggal ellentétesek azok a magyar jogszabályok, amelyek nem teszik lehetővé, hogy visszamenőleges hatállyal megsemmisítsék az árfolyamkockázattal kapcsolatos tisztességtelen szerződési feltételt tartalmazó devizaalapú kölcsönszerződéseket.

A Kúria kérdéseket tett föl az EU Bíróságnak, amely kifejtette, hogy a vizsgált szerződéseknél a felek közti egyensúly fenntartása a cél, ami nem minden esetben vonja maga után a szerződés teljes érvénytelenségét, ugyanakkor az irányelvvel ellentétes az olyan nemzeti szabályozás, amely az eljáró bíróság számára nem teszi lehetővé az árfolyamkockázattal kapcsolatos rendelkezések tisztességtelensége miatt a szerződés megsemmisítését, aminek következtében a fogyasztó mentesülne az árfolyamkockázat viselése alól.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ez nagyon jó hír a devizahitelkárosultak számára, ha figyelembe vesszük azt is, hogy múlt év szeptemberében a C51- es számú EU bírósági döntés is egyértelműen ezt az álláspontot sugalja.

loading…


Az EU Bíróság szerint nem ellentétes a Közösségi Joggal az, hogyha a Kúria polgári jogegységi határozatokkal irányítja a bírói gyakorlatot, de – és itt jön a lényeg – a jogegységi határozat nem lehet ellentétes az Uniós joggal, és az eljáró bíróságoknak biztosítania kell az Uniós jog teljes érvényesülését.

A Kúria elnökének hivatalos álláspontját IDE KATTINTVA olvashatod.

Az Uniós jog egyértelműen a tisztességtelen szerződések és az adósokra terhelt egyoldalú árfolyamkockázat ellen van. Tehát valóban nyerhetőek a perek a bankokkal szemben. Mindenki ossza meg, mert együtt erősebbek vagyunk!

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás