A KILAKOLTATÁSOK SZÁMA NEM FOG CSÖKKENNI-AZ EMBEREK EZT MÉG BÍRJÁK.

A KILAKOLTATÁSOK SZÁMA NEM FOG CSÖKKENNI-AZ EMBEREK EZT MÉG BÍRJÁK.

A KILAKOLTATÁSOK SZÁMA NEM FOG CSÖKKENNI-AZ EMBEREK EZT MÉG BÍRJÁK.

[good_old_share]


"Itt nagyon tudatosan törekednek arra, hogy ez a 3 ezres, 3.500-as szám, hogy ez valahogy ne legyen több. Én valahogy úgy gondolom, hogy lényegében felmérték az embereknek a tűrőképességét, és azt mondják, hogy ez az a maximum, amit még úgy általában a társadalom mindenféle probléma nélkül meg tud élni."

 

2018-ban összesen 3212 ingatlant ürítettek ki a végrehajtók, az elmúlt három év adatait összesítve pedig a 10 ezret közelíti a kilakoltatások száma.

A miniszterelnökség minisztere szerint, a devizahitelezést megengedő felelőtlenséget figyelembe véve ez a szám a csodával határos. A Széchenyi Hitelszövetség elnöke viszont úgy látja, hogy az illetékesek felmérték az emberek tűrőképességét és ezt figyelembe véve, tudatosan tartják éves szinten 3 ezer körül a kilakoltatások számát.Miközben a politikusok és a bankok az adósrabszolgaságot próbálják minél tovább fenntartani, lássuk a valóságot is – Sokkoló adat: falunyi ember fagyott meg tíz év alatt:  A videó után a cikk folytatódik!Sokaknak azonban nem segített senki. Bár 2018-ban a kilakoltatások csak májusban, a választások után kezdődtek, a Végrehajtói Kar adatai szerint az első negyedév 131 kilakoltatása után felpörgött az ingatlanok kiürítése, nyár közepéig 1355, szeptember végéig pedig újabb 919 esetben intézkedtek a végrehajtók. A 24.hu-val most közölt adatok alapján a moratórium kezdetéig még 807 kilakoltatás történt.

loading…


A Város Mindenkié csoport aktivistája szerint továbbra is óriási probléma, hogy idős, beteg, fogyatékkal élő emberek, és kisgyermekes családok is utcára kerülhetnek. A szervezet ezért tavaly óta küzd egy törvénymódosításért.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

"Ez legalább a kisgyermekes családok esetében megtiltaná az elhelyezés nélküli kilakoltatásokat, az önkormányzati bérlakások, illetve a lakáshiteles ügyek esetében. Továbbá előírná, hogy az önkormányzatoknak ezekben az esetekben kötelező legyen elhelyezést biztosítani a hajéktalanná vált családok részére." – mondta kameránknak Misetics Bálint szociálpolitikus, a Város Mindenkié Csoport aktivistája.

Az EMMI egyelőre nem válaszolt a civilek kezdeményezésére, a gyermekes családok esetében azonban Gulyás Gergely szerint is segítségre van szükség. A miniszterelnökséget vezető miniszter a szocialista kormány bűnének tartja a devizahitelezés megengedését.

"Ehhez képest, ahová eljutottunk, az csodával határos, azt kell, hogy mondjam. Tehát hogy ebből nagyobb társadalmi feszültségek nélkül, ráadásul ezeknek a kiadásoknak a jelentős részét a bankokra terhelve sikerült kihátrálni, ezt mindenféleképpen komoly kormányzati eredmények között kell számon tartanunk." – mondta Gulyás a Kormányinfón.

A Széchenyi Hitelszövetség elnöke azonban más szándékokat is lát a számok mögött.

"Itt nagyon tudatosan törekednek arra, hogy ez a 3 ezres, 3.500-as szám, hogy ez valahogy ne legyen több. Én valahogy úgy gondolom, hogy lényegében felmérték az embereknek a tűrőképességét, és azt mondják, hogy ez az a maximum, amit még úgy általában a társadalom mindenféle probléma nélkül meg tud élni." – mondta Barabás Gyula, Széchenyi Hitelszövetség elnöke.
Barabás Gyula szerint a kilakoltatások száma a közeljövőben nem fog csökkenni.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM