A KILAKOLTATÁSOK SZÁMA NEM FOG CSÖKKENNI-AZ EMBEREK EZT MÉG BÍRJÁK.

A KILAKOLTATÁSOK SZÁMA NEM FOG CSÖKKENNI-AZ EMBEREK EZT MÉG BÍRJÁK.

A KILAKOLTATÁSOK SZÁMA NEM FOG CSÖKKENNI-AZ EMBEREK EZT MÉG BÍRJÁK.

[good_old_share]


"Itt nagyon tudatosan törekednek arra, hogy ez a 3 ezres, 3.500-as szám, hogy ez valahogy ne legyen több. Én valahogy úgy gondolom, hogy lényegében felmérték az embereknek a tűrőképességét, és azt mondják, hogy ez az a maximum, amit még úgy általában a társadalom mindenféle probléma nélkül meg tud élni."

 

2018-ban összesen 3212 ingatlant ürítettek ki a végrehajtók, az elmúlt három év adatait összesítve pedig a 10 ezret közelíti a kilakoltatások száma.

loading...

A miniszterelnökség minisztere szerint, a devizahitelezést megengedő felelőtlenséget figyelembe véve ez a szám a csodával határos. A Széchenyi Hitelszövetség elnöke viszont úgy látja, hogy az illetékesek felmérték az emberek tűrőképességét és ezt figyelembe véve, tudatosan tartják éves szinten 3 ezer körül a kilakoltatások számát.Miközben a politikusok és a bankok az adósrabszolgaságot próbálják minél tovább fenntartani, lássuk a valóságot is – Sokkoló adat: falunyi ember fagyott meg tíz év alatt:  A videó után a cikk folytatódik!Sokaknak azonban nem segített senki. Bár 2018-ban a kilakoltatások csak májusban, a választások után kezdődtek, a Végrehajtói Kar adatai szerint az első negyedév 131 kilakoltatása után felpörgött az ingatlanok kiürítése, nyár közepéig 1355, szeptember végéig pedig újabb 919 esetben intézkedtek a végrehajtók. A 24.hu-val most közölt adatok alapján a moratórium kezdetéig még 807 kilakoltatás történt.

loading…


A Város Mindenkié csoport aktivistája szerint továbbra is óriási probléma, hogy idős, beteg, fogyatékkal élő emberek, és kisgyermekes családok is utcára kerülhetnek. A szervezet ezért tavaly óta küzd egy törvénymódosításért.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

"Ez legalább a kisgyermekes családok esetében megtiltaná az elhelyezés nélküli kilakoltatásokat, az önkormányzati bérlakások, illetve a lakáshiteles ügyek esetében. Továbbá előírná, hogy az önkormányzatoknak ezekben az esetekben kötelező legyen elhelyezést biztosítani a hajéktalanná vált családok részére." – mondta kameránknak Misetics Bálint szociálpolitikus, a Város Mindenkié Csoport aktivistája.

Az EMMI egyelőre nem válaszolt a civilek kezdeményezésére, a gyermekes családok esetében azonban Gulyás Gergely szerint is segítségre van szükség. A miniszterelnökséget vezető miniszter a szocialista kormány bűnének tartja a devizahitelezés megengedését.

"Ehhez képest, ahová eljutottunk, az csodával határos, azt kell, hogy mondjam. Tehát hogy ebből nagyobb társadalmi feszültségek nélkül, ráadásul ezeknek a kiadásoknak a jelentős részét a bankokra terhelve sikerült kihátrálni, ezt mindenféleképpen komoly kormányzati eredmények között kell számon tartanunk." – mondta Gulyás a Kormányinfón.

loading...

A Széchenyi Hitelszövetség elnöke azonban más szándékokat is lát a számok mögött.

"Itt nagyon tudatosan törekednek arra, hogy ez a 3 ezres, 3.500-as szám, hogy ez valahogy ne legyen több. Én valahogy úgy gondolom, hogy lényegében felmérték az embereknek a tűrőképességét, és azt mondják, hogy ez az a maximum, amit még úgy általában a társadalom mindenféle probléma nélkül meg tud élni." – mondta Barabás Gyula, Széchenyi Hitelszövetség elnöke.
Barabás Gyula szerint a kilakoltatások száma a közeljövőben nem fog csökkenni.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
KEZDŐDIK: ISMÉT "MENTIK" A DEVIZÁSOKAT, DE AZ EBRD PAKTUMOT NEM MONDJÁK FEL.
KEZDŐDIK: ISMÉT “MENTIK” A DEVIZÁSOKAT, DE AZ EBRD PAKTUMOT NEM MONDJÁK FEL.

KEZDŐDIK: ISMÉT "MENTIK" A DEVIZÁSOKAT, DE AZ EBRD PAKTUMOT NEM MONDJÁK FEL. [good_old_share] Újra mentik az adósokat - 300 ezer...

LEHETETLENÜLÉS-VÉGREHAJTÁS FELFÜGGESZTVE!
LEHETETLENÜLÉS-VÉGREHAJTÁS FELFÜGGESZTVE!

LEHETETLENÜLÉS-VÉGREHAJTÁS FELFÜGGESZTVE! [good_old_share] A lehetetlenüléssel és a vis maiorral korábban már több cikkben is foglalkoztunk. Most a témával kapcsolatban a...

Close