A FORINTHITELESEKNEK IS PÉNZ ÁLLHAT A HÁZHOZ!

A FORINTHITELESEKNEK IS PÉNZ ÁLLHAT A HÁZHOZ!

Forinthitele van? Pénz állhat a házhoz!

Ami tavaly a devizahitelekkel történt, idén ugyanez lesz a forintkölcsönökkel: pénz állhat a házhoz. Kulcsszerepben a dátumok.

A tavalyi év a devizahitelesek esztendeje volt, igaz, hogy pénzhez csak idén jutnak, de a perek nagy része már lezárult. Ugyanez következik 2015-ben a forinthiteleknél. A Kúria jogegységi határozata csak a devizahitelekkel kapcsolatban mondta ki, hogy a bankoknak jól meg kell gondolniuk, milyen kamatot és költséget állapítanak meg a hitel felvételénél, mert később ezen csak egészen kivételesen változtathatnak. A parlament az elvet kiterjesztette a forinthitelekre is.Két dátumot kell tehát megjegyezni: a törvény a 2004. május 1. és 2014. július 19. között kötött fogyasztói forint alapú kölcsönszerződésekre vonatkozik. Hatálya a bankszámlahitelre és hitelkártyára, továbbá az állami kamattámogatással nyújtott lakáscélú forint alapú kölcsönszerződésekre nem terjed ki. Viszont számos dolgot vehettünk így is hitelre, tévét, hűtőt, számítógépet, utazást.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.
A banknak a bíróság előtt kell bizonyítania, hogy a kamat- és költségemelése jogszerű volt. Vagyis pont ugyanaz történik majd, ami idén a devizahiteleknél. Az adósnak semmit nem kell tennie, csak várni a postást, és elcsodálkozni; nem is emlékezett rá, hogy a hűtőt vagy a konyhaszekrényt is hitelre vette, hiszen már réges-régen visszatörlesztette az árát. Ugyanúgy kell majd számolni, mint a devizahiteleknél, vagyis nem a törlesztőrészletből kell levonni a jogtalanul elvett pénzt, hanem a hitel tőkerészéből.

Kiderülhet, hogy tényleg a világ legrendesebb bankjaival sikerült szerződnünk az elmúlt években, de az is, hogy nem, és akkor pengetnek vissza rendesen. Elég jó opciók, nem? – Válasz.hu

Szólj hozzá

Hozzászólás