A FORINTHITELESEKNEK IS PÉNZ ÁLLHAT A HÁZHOZ!

A FORINTHITELESEKNEK IS PÉNZ ÁLLHAT A HÁZHOZ!

A FORINTHITELESEKNEK IS PÉNZ ÁLLHAT A HÁZHOZ!

Forinthitele van? Pénz állhat a házhoz!

Ami tavaly a devizahitelekkel történt, idén ugyanez lesz a forintkölcsönökkel: pénz állhat a házhoz. Kulcsszerepben a dátumok.

A tavalyi év a devizahitelesek esztendeje volt, igaz, hogy pénzhez csak idén jutnak, de a perek nagy része már lezárult. Ugyanez következik 2015-ben a forinthiteleknél. A Kúria jogegységi határozata csak a devizahitelekkel kapcsolatban mondta ki, hogy a bankoknak jól meg kell gondolniuk, milyen kamatot és költséget állapítanak meg a hitel felvételénél, mert később ezen csak egészen kivételesen változtathatnak. A parlament az elvet kiterjesztette a forinthitelekre is.Két dátumot kell tehát megjegyezni: a törvény a 2004. május 1. és 2014. július 19. között kötött fogyasztói forint alapú kölcsönszerződésekre vonatkozik. Hatálya a bankszámlahitelre és hitelkártyára, továbbá az állami kamattámogatással nyújtott lakáscélú forint alapú kölcsönszerződésekre nem terjed ki. Viszont számos dolgot vehettünk így is hitelre, tévét, hűtőt, számítógépet, utazást.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.
A banknak a bíróság előtt kell bizonyítania, hogy a kamat- és költségemelése jogszerű volt. Vagyis pont ugyanaz történik majd, ami idén a devizahiteleknél. Az adósnak semmit nem kell tennie, csak várni a postást, és elcsodálkozni; nem is emlékezett rá, hogy a hűtőt vagy a konyhaszekrényt is hitelre vette, hiszen már réges-régen visszatörlesztette az árát. Ugyanúgy kell majd számolni, mint a devizahiteleknél, vagyis nem a törlesztőrészletből kell levonni a jogtalanul elvett pénzt, hanem a hitel tőkerészéből.

Kiderülhet, hogy tényleg a világ legrendesebb bankjaival sikerült szerződnünk az elmúlt években, de az is, hogy nem, és akkor pengetnek vissza rendesen. Elég jó opciók, nem? – Válasz.hu

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM