LEMONDOTT A VÉGREHAJTÓI KAMARA ELNÖKE – BÜNTETŐELJÁRÁS INDULT ELLENE

LEMONDOTT A VÉGREHAJTÓI KAMARA ELNÖKE - BÜNTETŐELJÁRÁS INDULT ELLENE.

LEMONDOTT A VÉGREHAJTÓI KAMARA ELNÖKE – BÜNTETŐELJÁRÁS INDULT ELLENE

 

Húsz év után lemondott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke, Krejniker Miklós – értesült lapunk. Elnök nélkül maradt a végrehajtói kamara.

Távozását azzal indokolta, hogy nem kíván a változások útjába állni. Ugyanakkor különös, hogy Krejniker épp azután mond le, hogy garázdaság miatt a vádlottak padjára került.
Két évtizede, önálló bírósági végrehajtói kinevezése óta vezette a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát (MBVK) Krejniker Miklós, aki néhány napja mondott le tisztségéről.


loading...

Helyét ideiglenesen Császti Ferenc, a kamara alelnöke veszi át. A köztestület leköszönő vezetője lapunk kérdésére tagadta, hogy összefüggés lenne távozása és a folyamatban lévő büntetőügye között. Közölte, azért mond le, mert „nem kíván a változások útjába állni”. Garázdaság vétsége miatt indult büntetőügyét „vicces történetnek” nevezte, ami szerinte Rejtő Jenő egy regényébe is illene.

Lemondott a végrehajtók elnöke

Krejniker Miklós azért került a vádlottak padjára, mert 2012 februárjában rátámadt a Szabad Riport internetes portál újságírójára a kamara árverési csarnoka előtt. Fort András kamerával követte az elnököt, aki megragadta az újságíró kezét, megpróbálta elvenni kameráját, miközben szidalmazta és sértegette. Az esetről videofelvétel is készült. A Pesti Központi Kerületi Bíróságon az ügy első tárgyalásán a vádlottat és a feljelentőt hallgatták meg. Az ügyészség további tanúk meghallgatását indítványozta az ügyben, a tárgyalás novemberben folytatódik. A távozó elnök úgy látja, nem egy újságíró, hanem az adósa támadt rá.

Krejnikernek egyébként nem csupán büntetőügye válhatott kínossá, hanem az Igazságügyi Minisztérium is egyre nagyobb nyomást helyezett a végrehajtói kamarára az utóbbi időben. Miután beszámoltunk arról, hogy a július 26-án hatályba lépett devizahiteles-törvény ellenére több végrehajtó sem állítja le az adósokkal szembeni eljárást, Patyi Gergely igazságügyi államtitkár lapunknak azt mondta, szigorú törvényességi felügyeletet kívánnak gyakorolni a végrehajtói kamara felett. Ennek érdekében a tárca már el is készített egy csaknem száz pontból álló problémagyűjteményt a végrehajtókkal kapcsolatban. Úgy tudjuk, annak ellenére, hogy a minisztérium górcső alá vette a kamarát, a testület vezetése nem fogta vissza magát. Múlt héten ugyanis fényűző körülmények között tartották meg a kamara közgyűlését az ötcsillagos Spirit Hotelben Sárváron. Értesüléseink szerint az egész szállodát kibérelték a mintegy kétszáz önálló bírósági végrehajtónak és kísérőiknek, szórakoztatásukról pedig neves énekesek és zenészek gondoskodtak.

Információink szerint a közgyűlést egyébként nem sikerült szabályosan lebonyolítani, így az sem zárható ki, hogy csupán egy drága mulatságot tartott a köztestület. Krejniker Miklós erre úgy reagált: tulajdonképpen nem közgyűlést tartottak, hanem ünnepeltek. Ezzel azonban homlokegyenest mást állít a testület kommunikációját ellátó cég, amelynek munkatársa határozottan állítja, hogy a háromnapos esemény közgyűlés volt.

loading...


Egyelőre nem tudni, hogy a rendezvény összesen mennyi pénzbe került, a kamara holnapra ígért tájékoztatást az ügyben. A luxushotel honlapja alapján azonban a találkozó nem lehetett olcsó, a szálloda ugyanis megkéri a kényelem árát. A világhálón elérhető adatok szerint egy kétszemélyes szobáért csaknem 150 ezer forintot kérnek két éjszakára, ami azt jelenti, hogy óvatos becslések szerint is legalább 30 millió forintba kerülhetett a rendezvény a fellépők és a programok költsége nélkül. – MNO

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
BANKÁROK! ÖVEKET BEKAPCSOLNI!
BANKÁROK! ÖVEKET BEKAPCSOLNI!

BANKÁROK! ÖVEKET BEKAPCSOLNI!   Barabás Gyula - Pénzügyi fogyasztóvédelem Öveket bekapcsolni.... Kb itt az összeomlás legmarkánsabb jele. A jelzálog hitelállományon...

HAMAROSAN EURÓPAI BÍRÓSÁGI ÍTÉLET-A KÖZJEGYZŐK SZEREPÉNEK VIZSGÁLATA!
HAMAROSAN EURÓPAI BÍRÓSÁGI ÍTÉLET – A KÖZJEGYZŐK SZEREPÉNEK VIZSGÁLATA!

Uniós ítéletre várunk "deviza"-"hitel" ügyben, célkeresztben a közjegyzők szerepe   Újabb fejlemény, hogy a közjegyzők hitelezésben betöltött szerepét is vizsgálja...

Close