A „DEVIZAHITEL” ÉS A ROTHADT ALMA ESETE

A „DEVIZAHITEL” ÉS A ROTHADT ALMA ESETE.

A „DEVIZAHITEL” ÉS A ROTHADT ALMA ESETE

Loppert Csaba – Facebook

Idézek a A KÚRIA 6/2013. Polgári Jogegységi határozatából:

"az ún. devizaszerződések esetében "az adós az adott időszakban irányadó forintkölcsönnél kedvezőbb kamatmérték mellett devizában adósodott el, amiből következően ő viseli az árfolyamváltozás hatásait".Tegyük fel, hogy kimegyek a piacra, almát szeretnék vásárolni. Azt látom, hogy az egyik standnál olcsóbb és szebb almát árulnak, mint a másiknál. Így hát ezt vásárolom meg. Ez csak természetes, nem? Így tanultuk, ilyen a piacgazdaság. Az olcsóbb és jobbnak tűnő árut vásároljuk meg.

Azonban amikor hazamegyek, és beleharapok az almába, kiderül, hogy belülről rohadt. Visszaviszem a piacra az árushoz, és kérem, hogy adjon helyette másikat, vagy térítse meg a káromat. Erre ő azt mondja: "de hiszen olcsóbban adtam, és a külseje is szebb volt, mint a szomszéd standon árusított almáé. Nem térítek meg semmit."

Mit teszek erre én? Irány a piacfelügyelet és a fogyasztóvédő szervezet. Mit fog mondani, és főleg mit fog tenni? Ő is azt mondja, amit az árus, hogy a vásárló tehet róla, ha belülről rohadt almát vásárolt? Ez lenne a piacgazdaság?

Egy tanulságos hozzászólás:

Természetesen, ha a piacfelügyeletnek köze van a romlott portéka beszerzéséhez és így érdeke fűzi az eladáshoz, akkor már érthető az analógia. De ebben az esetben már korrupcióról beszélhetünk, ami ellentétes a vevő szolgálatával, ellenérdekelt féllé válik a piacfelügyelő.

Csakhogy ekkor már semmi köze a hivatalához, mert átment szimpla csalóba. Aki meg fedezi az üzelmet, bűnpártoló! -Nos ez a magyar ILLIBERÁLIS hatalom. BŰNPÁRTOLÓ!

Kiegészítés: a „devizahitelek” esetében mi nem rothadt almáról, hanem inkább mérgezett almáról beszélnénk, ugyanis –ha maradunk az alma hasonlatnál, akkor tudható, hogy ez a „termék” szándékosan lett így megalkotva, még az alma egy természetes folyamat következményeként rothad meg. Természetesen ez még inkább súlyosbítja a kialakult helyzetet. (szerk.)

Neked mi a véleményed?

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM