A „DEVIZAHITEL” ÉS A ROTHADT ALMA ESETE

A „DEVIZAHITEL” ÉS A ROTHADT ALMA ESETE.

A „DEVIZAHITEL” ÉS A ROTHADT ALMA ESETE

Loppert Csaba – Facebook

Idézek a A KÚRIA 6/2013. Polgári Jogegységi határozatából:

"az ún. devizaszerződések esetében "az adós az adott időszakban irányadó forintkölcsönnél kedvezőbb kamatmérték mellett devizában adósodott el, amiből következően ő viseli az árfolyamváltozás hatásait".

loading...Tegyük fel, hogy kimegyek a piacra, almát szeretnék vásárolni. Azt látom, hogy az egyik standnál olcsóbb és szebb almát árulnak, mint a másiknál. Így hát ezt vásárolom meg. Ez csak természetes, nem? Így tanultuk, ilyen a piacgazdaság. Az olcsóbb és jobbnak tűnő árut vásároljuk meg.

Azonban amikor hazamegyek, és beleharapok az almába, kiderül, hogy belülről rohadt. Visszaviszem a piacra az árushoz, és kérem, hogy adjon helyette másikat, vagy térítse meg a káromat. Erre ő azt mondja: "de hiszen olcsóbban adtam, és a külseje is szebb volt, mint a szomszéd standon árusított almáé. Nem térítek meg semmit."

Mit teszek erre én? Irány a piacfelügyelet és a fogyasztóvédő szervezet. Mit fog mondani, és főleg mit fog tenni? Ő is azt mondja, amit az árus, hogy a vásárló tehet róla, ha belülről rohadt almát vásárolt? Ez lenne a piacgazdaság?

Egy tanulságos hozzászólás:

loading...

Természetesen, ha a piacfelügyeletnek köze van a romlott portéka beszerzéséhez és így érdeke fűzi az eladáshoz, akkor már érthető az analógia. De ebben az esetben már korrupcióról beszélhetünk, ami ellentétes a vevő szolgálatával, ellenérdekelt féllé válik a piacfelügyelő.

Csakhogy ekkor már semmi köze a hivatalához, mert átment szimpla csalóba. Aki meg fedezi az üzelmet, bűnpártoló! -Nos ez a magyar ILLIBERÁLIS hatalom. BŰNPÁRTOLÓ!

Kiegészítés: a „devizahitelek” esetében mi nem rothadt almáról, hanem inkább mérgezett almáról beszélnénk, ugyanis –ha maradunk az alma hasonlatnál, akkor tudható, hogy ez a „termék” szándékosan lett így megalkotva, még az alma egy természetes folyamat következményeként rothad meg. Természetesen ez még inkább súlyosbítja a kialakult helyzetet. (szerk.)

Neked mi a véleményed?

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
FORINTOSÍTÁS - AZ EGYENLEGHAMISÍTÁS LEGALIZÁLÁSA.
FORINTOSÍTÁS – AZ EGYENLEGHAMISÍTÁS LEGALIZÁLÁSA

FORINTOSÍTÁS - AZ EGYENLEGHAMISÍTÁS LEGALIZÁLÁSA Menyhért Péter - Forintosítás = a BANKÁRLOPÁS legalizálása új csaló-bankár fogalmak: a megújuló deviza-forrás és...

TÖBB BANK KIVONUL! LESZ PEZSGŐBONTÁS?
TÖBB BANK KIVONUL! LESZ PEZSGŐBONTÁS?

TÖBB BANK KIVONUL! LESZ PEZSGŐBONTÁS? Földcsuszamlásszerű változásokat indított el 2014 a magyar bankszektorban, írja a Portfolio. Ezek egy részére sokan...

Close