DR. MARCZINGÓS-MEGMOZDULT VALAMI.

DR. MARCZINGÓS-MEGMOZDULT VALAMI.

DR. MARCZINGÓS-MEGMOZDULT VALAMI.

[good_old_share]


A tegnapi napon megmozdult valami – legalábbis az én kis szűk környezetemben. Bejegyzésemet nagyon sokan olvasták el, nagyon sokan szóltak hozzá, és még többen osztották meg.
Nem az a célom, hogy népszerűségre törjek, ellenben kifejezett célom az, hogy párbeszédre késztessek sokakat.

Örömmel vettem a személyes (telefonos), és elektronikus megkereséseket, leginkább azért, mert mindegyik személy teljesen korrekt, odaadó, értelmes módon közelítette meg a témát, így bízom abban, hogy lesz elmozdulás a témában.

Határtalanul szomorú vagyok azonban annak okán, hogy a devizás csoportok, szervezetek nem képesek túllépni saját egojukon, és a rendszerszintű könyöklés mellett kialakították pont az az "elitet", mely a jelenlegi politikai elitet is jellemzi. Elszakadnak a józan észtől, a racionalitástól, és ehelyett valami félreértelmezett felsőbbrendűség, vátesz, intolerancia a válasz mindenre. Nem kívánok neveket említeni, akik a tegnapi beszélgetéseket végig olvasták, azok felismerik a rákfenéjét az egész dolognak.

Jelen pillanatban azt látom, nagyon sokan pontosan úgy vannak a jogállamiság és a devizás ügyek kérdésében, mint a politikai pártok támogatottságával. Várnak valami mérsékelt, józan hangra, mellyel azonosulni lehet. Olyan jelenségre, ahol félre lehet tenni kicsinyes ellentéteket, és a lényegre fokuszálni.

Nem tartom szerencsésnek azt, hogy fejjel menjünk a falnak, mert nem vezet sehová, csak a sebészetre, ám az meg olyan szintű, hogy a kórházi fertőzésben előbb halhatunk meg, mint egy fejbeverésben.
A jövő hétig megvárom, milyen indulatok milyen sérelmeket fakasztanak még fel. Megkísérlem kiszűrni a lényeges érveket és igényeket, megfontolom a megoldási javaslatokat, és megírom véleményemet az egész kapcsán, melyet felteszek ide, és kérek mindenkit, kössenek bele, cincálják szét, mondjanak mást, jobbat, bármit.

loading...

Nem is olyan régen historizáltam a rendszerváltás Független Jogászfóruma kapcsán, ahol én bizony kezdő egyetemistaként azt láttam, azt tapasztaltam, markáns ügyvédek, gerinces emberek, határozott elképzelések mentén mentek előre egy jogállami kritérium érdekében. Más kérdés, hogyan emésztette fel az összes elért eredményt a történelem, hiszen a magyar társadalom hagyta magát lehúzni a barbárság szintjére. Ezzel már nem tudok mit kezdeni.

Sokan nem kedvelnek azért, mert a "plebs" fogalmát gyakran használom. Azt mondom most, itt van a lehetőség, hogy ne a plebs határozza meg, ki a legjobb celeb és kinek a heréjét kell fényesre vasalni, hanem legyen már képes mindenki gondolkodni, kimászni a meleg, puha ágyából, mert ha most nem teszik, akkor azon veszik észre magukat, hogy jönnek majd a banki "kopaszok", és ágyastul teszik ki a híd alá. Ha meg azért ilyen szélsőséges eset nem is következik be, de akár a devizás vélt követelések, akár csak a munkahely elvesztése, a vállalkozás ellehetetlenülése miatt olyan egzisztenciális minimumra süllyednek, hogy ott európai életet élni már nem lehet, csak vegetálni.

loading…


Ha az én generációm, illetve szüleim generációja ezt a negyed évszázadot már elrontotta, egy "ge..t" (megfelelő irodalmi stílust idézve egy népszerű embertől) segített a hatalomba, akkor vegyük már a fáradtságot arra, hogy legalább a fiatalabb generációk jövőjét és jelenét ne törjük kerékbe! És ehhez nem pénz kell, hanem egy kis fáradtság, hogy egyszerű kérdéseket átgondoljunk. Nem trágársággal fűszerezve kell kirohanni a Kossuth térre, vagy valakinek a házához, ahol a véres köd száll le a szemekre, hanem egyszerűségében megmutatni azt a tényt: itt vagyunk, mi, emberek, akik azt gondolják, ez így nem mehet tovább.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Sokak felróják a jogász társadalomnak, hogy hagyta a szememet felúszni a víz színére. Jogos a kritika, de ezt magamra nem vehetem. Hiszen azt sem vetem a szakmunkások szemére, hogy egy egyenes és függőleges falat nem tud már építeni senki. ez van, ilyenek vagyunk.

Vagy néhány kollégám, akik felvállalják a retorziókat, és hivatásukat teszik kockára írásaikkal, közéleti szerepvállalásukkal. És ezen jogászok nem azok, akik zsíros megbízásokat kapnak vagy erről az oldalról, vagy arról az oldalról. Tudni kell, hogy a mai ügyvédi kamarai rendszer pont olyan feudális berendezkedésű, mint a "parlamentáris demokráciánk". Nem várható el, hogy az ügyvédi kamarák most azonnal a sarkukra álljanak. Az egzisztencia mindennél fontosabb, és a kamarák attól félnek, a kormányzat egy tollvonással – az űrközpont létesítését követően – beolvasztja őket az Igazságügyminisztériumba, vagy más hasonló agyatlanságot találnak ki.

A jogállamiság lebontásához képest pitiáner dolgokat hangsúlyoz mindenki, például az ingatlan adásvételi szerződések ellenjegyzésének privilégiumának védelme, mely jelentőséggel ugyan bír, de annak volumene elenyésző ahhoz képest, amit veszni hagyunk.

loading…


Miután a magam fejére hamut szórtam, és megszaggattam a ruhámat, nem teszem fel a kérdést, hol vannak az orvosok, ápolók, akik nem támogatták a fekete ruhás nővért, hol vannak a szakemberek, akik inkább disszidálnak, emigrálnak, de nem emelték fel a hangjukat, és így tovább. De vannak sértődött nyugdíjasok, akik életterüket leszűkítik 4 km2 területre, nyugdíjtól nyugdíjig gondolkodnak, de rühellik a migránsokat.

Igen, a magyar társadalom morális szintje a béka alatt van, de a korpa közé keveredés nem szükségszerű, legyen valaki akár orvos, akár jogász, akár villanyszerelő, akár nyugdíjas, képes gondolkodni, csak nem kellene előre feladni mindent. Leginkább emberségünket, a tízparancsolati egyszerűségű követelmények betartását, és szolidaritásunkat.

Van még egy nagyon rövid idő arra, hogy ne Póka úr harcoljon egyedül saját eszközeivel a fantom ellen, hanem változzon lényegében valami, minden.

 

TE RÉSZT VENNÉL A CSALÁDODDAL A „DEVIZA”-KÁROSULTAK SÉTÁJÁBAN (FLASHMOB) A KOSSUTH TÉREN?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...

Ha civilként te is szeretnéd a változást, akkor csatlakozz a FlashMob csoporthoz, hogy a tömeg erejével békésen és törvényesen hívjuk fel a politikusok figyelmét a problémákra! Kattints ide[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM