A DEVIZAKÁROSULTAK JOBBAN JÁRTAK VOLNA AZ UNIÓVAL

loading...

A DEVIZAKÁROSULTAK JOBBAN JÁRTAK VOLNA AZ UNIÓVAL


Email

De még semmi sincs veszve!
A politika  törvényalkotással védte a hazánkban működő bankokat, így jobban jártak volna a devizahitelesek az Unióval.

Kiderült: Az árfolyamrés, illetve az egyoldalú szerződésmódosítás miatt sikeresen támadhattak volna az adósok.

Sok devizahiteles jobban járt volna, ha a kormányzati mentőcsomag helyett a számára kedvezőbb uniós jogot alkalmazza a kabinet – írja a Magyar Nemzet.

loading...

A lapnak nyilatkozó szakértő szerint az árfolyamrés, illetve az egyoldalú szerződésmódosítás miatt sikeresen támadhattak volna az adósok. A törvény, amely érvényben tartotta a szerződéseket, hatalmas kárt okozott a bajban lévő ügyfeleknek azzal, hogy rögzítette a gyengülő forint miatt megugrott tőketartozást. A jogszabály pedig uniós jogot is sérthet, mert lehetőséget ad arra, hogy a bank az érvénytelen devizahiteles szerződést is kikényszerítse.

De még semmi sincs veszve, csak a "deviza"-károsultak már nem csak a bankokkal, illetve a hazai parlamenti pártokkal, hanem a Kúriával is meg kell küzdeni a jogaik érvényesítése érdekében.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE
Email

Szólj hozzá

Hozzászólás