A BÍRÓK VÉGRE MERNEK AZ IGAZSÁG MELLETT DÖNTENI!

A BÍRÓK VÉGRE MERNEK AZ IGAZSÁG MELLETT DÖNTENI!

A BÍRÓK VÉGRE MERNEK AZ IGAZSÁG MELLETT DÖNTENI!

[good_old_share]


Az ítéletből világosan kiderül, hogy a deviza károsultat az árfolyam kockázat nem terheli, rá az nem hárítható, illetve a már befizetett többlet összeg visszajár.

 

R É S Z-, K Ö Z B E N S Ő  Í T É L E T E T Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt.- ellen.

 

A bíróság megállapítja, hogy a peres felek között 2008. július 15. napján létrejött kölcsönszerződés érvénytelen, és azt a szerződéskötés időpontjára visszamenőleges hatállyal érvényessé nyilvánítja akként, hogy az ügyleti kamat mértékét évi 16,61%-ban állapítja meg.A bíróság megállapítja, hogy az alperes Üzletszabályzata V.6. pontja, amely szerint:

„Amennyiben a kölcsönszerződésben megjelölt mértékadó devizanem nem magyar forint, a kölcsönszerződés deviza alapú szerződés, mely esetben a kölcsönbevevő vállalja a mértékadó devizanem és a forint közötti árfolyamváltozásból eredő kockázatokat.

Az árfolyamváltozás lehetséges mértéke euró esetében a mindenkori intervenciós sáv nagysága alapján limitálható, míg egyéb devizák esetében további kockázatot jelent az adott deviza és az euró keresztárfolyamának változása. ” 
tisztességtelen, emiatt SEMMIS.

A bíróság megállapítja, hogy az Üzletszabályzat e pontja érvénytelensége miatt a felperes az árfolyamváltozással összefüggésben kiterhelt összegek elszámolására igényt tarthat.A bíróság kötelezi az alperest, hogy 15 (tizenöt) napon belül adja ki a felperesnek a gépjármű törzskönyvét.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Tehát az ítéletből világosan kiderül, hogy a deviza károsultat az árfolyam kockázat nem terheli, rá az nem hárítható, illetve a már befizetett többlet összeg visszajár.

A bírók végre mernek az igazság mellett dönteni!!! Probléma esetén keressék bizalommal Dr. Budaházi János ügyvédi irodáját.

loading…


loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM