A bankok és a gazdagok megadóztatására készül a következő spanyol kormány-video

A bankok és a gazdagok megadóztatására készül a következő spanyol kormány-video

A bankok és a gazdagok megadóztatására készül a következő spanyol kormány-video


Megegyezett a következő spanyol kormány programjáról a leendő koalíció két tagja, a Szocialista Párt és a szélsőbaloldali Podemos. Ha sikerül kormányt alakítani, a gazdagok és a bankok nagyobb adókra számíthatnak, a miniszerelnök pedig ismét Pedro Sánchez lehet. Vidó alább!„Mindig hittem benne, hogy a politikában nem elég jelen lenni, ki kell hozni valamit a rendelkezésre álló lehetőségekből. Ez a program a közös akaratunkat képviseli, hogy a Szocialista Párt és az Unidas Podemos nem csak kormányon akar lenni, hanem kormányozni is akar" – mondta a szocialista politikus, akinek ahhoz, hogy kormányzóképes legyen, még meg kell szereznie az egyik függetlenséget követelő katalán párt, az Esquerra Republicana támogatását is.

Ebben segítségére lehet, hogy Oriol Junqueras, az Európai Parlamentben mandátumot szerző, de jelenleg lázadás miatt spanyol börtönben ülő katalán politikai vezetőt egy spanyol államügyészi vélemény szerint kiadhatják Brüsszelnek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy fel is mentenék, sőt, a vélemény írói arra kérik az EP-t, hogy amint lehet, függessze fel Junqueras mentelmi jogát.

Emlékeztetőül Magyarországról- Orbán paktumja a bankokkal: (Nálunk pont fordítva történt!!!!)
A bankadó mértéke 2016-2019 közötti időszakban, a 2014 évi banki mérlegek alapján számolva, 2016-tól kezdődően 31 bázispontra, 2017-től 2018 végére 21 bázispontra csökken.

A kormány vállalta, hogy a devizaalapú hitelek forintosításáról szóló, 2014-es LXXVII. törvény végrehajtását úgy kell biztosítani, hogy annak kivitelezése során a bankszektorra az árfolyamkockázathoz kapcsolódó további költségek ne háruljanak.

Az ingatlanárverések és kilakoltatások további szigorításától tartózkodni kell.

A kormány azt is megígérte, hogy a Bankszövetséggel való egyeztetés, sőt, a szervezet jóváhagyása nélkül nem fog új jogszabályokat hozni a magáncsődre és a banki ügyfelek visszamenőleges szerződésmódoítására vonatkozóan. További részletekKattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Akárhogy is alakul Oriol Junqueras sorsa, az elemzők szerint a katalán párt enyhülni látszik. Csütörtökre összehívták a közgyűlését, ahol a tagok meghozzák a végső döntést arról, hogy blokkolni fogják-e az elmúlt nyolcvan év első kormánykoalícióját Spanyolországban. Ha ők nem voksolnak ellene a döntő szavazáson, az már elég Pedro Sáncheznek arra, hogy működőképes kisebbségi kormányt alakítson.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM