SEMMIS A KÖVETELÉS! MOST A BANK FIZET VISSZA AZ ADÓSNAK!

SEMMIS A KÖVETELÉS! MOST A BANK FIZET VISSZA AZ ADÓSNAK!

SEMMIS A KÖVETELÉS! MOST A BANK FIZET VISSZA AZ ADÓSNAK!

[good_old_share]


Ha elég kitartó vagy, és megfelelő szakemberhez fordulsz, akkor jó esélyed van arra, hogy megnyerd a bank elleni pert!

 

Most a HitelSikerek számolt be az alábbi remek hírről. Azt változtatás nélkül közöljük:

Bank Plus, Cofidis követelés semmis

Kedves Olvasóink!



Bank Plus Bank Zrt. gépjármű finanszírozási kölcsönéből eredő a jogutód Cofidis Magyarországi Fióktelep által indított követelés iránti pert utasította el a Salgótarjáni Járásbíróság.

 

Az eredeti ügyletben az adós 1,6 millió forint CHF alapú kölcsön nyújtott gépjármű vásárláshoz 2008-ban. Elszámoláshoz az OTP Bank Nyrt. devizaárfolyamát vették alapul.

Az adós 2014-ig 2,5 millió forintot törlesztett. A szerződés ugyanebben az évben felmondásra került. A Cofidis fizetési meghagyásban 1,8 millió forint tartozás megfizetését követelte, mely ellen az adós ellentmondással élt, így az ügy perré alakult.

A perben a bíróság az előadottak alapján arra a következtetésre jutott, hogy a pénzintézet nem tett eleget a Hpt-ben foglalt tájékoztatási kötelezettségének (árfolyamkockázattal kapcsolatosan), amely miatt a kölcsönszerződés teljes egészében érvénytelen.

A bíróság azt is megállapította, hogy emiatt az adósnak a kapott összeg, vagyis 1,6 millió Ft visszafizetésére van kötelezettsége, melyet teljesített, sőt túlfizetése keletkezett (857 ezer Ft), mely visszajár a részére.



A pénzintézet nem indított viszontkeresetet, elszámolást sem terjesztett elő, így az ügy az adós számára sikerrel zárult.

Az ítélet letölthető itt: Cofidis drkishazi.

Az ügyet dr. Kisházi János egri ügyvéd képviselte.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM