SEMMIS A KÖVETELÉS! MOST A BANK FIZET VISSZA AZ ADÓSNAK!

SEMMIS A KÖVETELÉS! MOST A BANK FIZET VISSZA AZ ADÓSNAK!

SEMMIS A KÖVETELÉS! MOST A BANK FIZET VISSZA AZ ADÓSNAK!

[good_old_share]


Ha elég kitartó vagy, és megfelelő szakemberhez fordulsz, akkor jó esélyed van arra, hogy megnyerd a bank elleni pert!

 

Most a HitelSikerek számolt be az alábbi remek hírről. Azt változtatás nélkül közöljük:

Bank Plus, Cofidis követelés semmis

Kedves Olvasóink!Bank Plus Bank Zrt. gépjármű finanszírozási kölcsönéből eredő a jogutód Cofidis Magyarországi Fióktelep által indított követelés iránti pert utasította el a Salgótarjáni Járásbíróság.

 

Az eredeti ügyletben az adós 1,6 millió forint CHF alapú kölcsön nyújtott gépjármű vásárláshoz 2008-ban. Elszámoláshoz az OTP Bank Nyrt. devizaárfolyamát vették alapul.

Az adós 2014-ig 2,5 millió forintot törlesztett. A szerződés ugyanebben az évben felmondásra került. A Cofidis fizetési meghagyásban 1,8 millió forint tartozás megfizetését követelte, mely ellen az adós ellentmondással élt, így az ügy perré alakult.

A perben a bíróság az előadottak alapján arra a következtetésre jutott, hogy a pénzintézet nem tett eleget a Hpt-ben foglalt tájékoztatási kötelezettségének (árfolyamkockázattal kapcsolatosan), amely miatt a kölcsönszerződés teljes egészében érvénytelen.

loading...

A bíróság azt is megállapította, hogy emiatt az adósnak a kapott összeg, vagyis 1,6 millió Ft visszafizetésére van kötelezettsége, melyet teljesített, sőt túlfizetése keletkezett (857 ezer Ft), mely visszajár a részére.A pénzintézet nem indított viszontkeresetet, elszámolást sem terjesztett elő, így az ügy az adós számára sikerrel zárult.

Az ítélet letölthető itt: Cofidis drkishazi.

Az ügyet dr. Kisházi János egri ügyvéd képviselte.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...