ELSÉTÁLÁSI JOG, KÖNNYÍTETT TÖRLESZTÉS.

ELSÉTÁLÁSI JOG, KÖNNYÍTETT TÖRLESZTÉS.

ELSÉTÁLÁSI JOG, KÖNNYÍTETT TÖRLESZTÉS.

[good_old_share]


Az nem lehet, hogy a fél országot otthontalanná, hajléktalanná tegyék a bankok csalárd magatartása és extraprofitja érdekében!



Mondják ezt sokan, teljes joggal! Lehet, hogy komoly változások történnek ezen a téren?

Korábban már hallottunk bennfentes információkat, hogy igenis várható, hogy hamarosan jelentős változások történnek.

De ne feledjük, várjuk még az Európai Bíróság döntését is, amely az alább olvasható "lebegtetett" kormányzati szándéknál kedvezőbb lehetőségeket tartalmazhat az átvert "deviza"-károsultak számára!

 

Tehát nagyon figyeljünk arra, hogy mit, és mikor akarnak majd a torkunkon lenyomni! Mi az, amit elfogadunk majd!

A kormány egy könnyített törlesztési lehetőséget tervez bevezetni ősszel, ami az úgynevezett elsétálás jogát is tartalmazni fogja – derül ki Harrach Péter szavaiból. A Magyar Hírlapnak adott interjúban a családi csődvédelem intézményének régóta esedékes módosításairól is döntés születhet.



Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetőjének szavai szerint "egy könnyített törlesztési lehetőséget terveznek őszre, ami az úgynevezett elsétálás jogát is tartalmazni fogja.

KDNP-s körökben már korábban felmerült, hogy célszerű lenne bevezetni a bajba került adósok esetében az úgynevezett elsétálás jogát.

Ahogy már korábban is írtunk róla, a világ több országában már ismert elsétálási jog azokon segítene, akiknél a tartozás összege meghaladja a lakás forgalmi értékét, a kettő különbözetét engednék el az adós számára, hogy aztán a lakás eladása után az adós új életet kezdhessen. Egy ilyen lépés azoknál a hiteleknél jelentene többlet veszteséget a bankok számára, amelyekre nem képeztek elégséges céltartalékot.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Botrány, hogy valakitől elveszik az otthonát, és utána még folytatnia kell a törlesztést. Hangsúlyozom, nem elengedésről van szó, hanem a fizetőképesség visszaállításáról, illetve a jogtalan túlterhelés felszámolásáról.

–    nyilatkozta a lapnak Harrach.



Elmondása szerint eddig nagyjából ezerháromszáz család élt a családi csődvédelem lehetőségével, ezt a számot mindenképpen növelni szeretnék. A bankszövetségnél már tudnak a javaslatról, "bár nagy lelkesedést nem váltott ki belőlük" – tette hozzá a KDNP frakcióvezetője.

NCK: Biztosak lehetünk abban, hogy a Magyar kormányzat már jó előre ismerni fogja/ismeri az Európai Bíróság hazai vonatkozású döntését. És abban is biztosak lehetünk, hogy, ha a károsultakra nézve rendkívül kedvező döntés születne, akkor a kormányzat a döntés ismertetése előtt még egy utolsó bankárvédő akciót fog felkínálni „adósvédő” csomagolásban, és mindenkit arra fog bíztatni, hogy azt fogadja el, ezzel mentve a bankárok extraprofitját.

 

Tehát nagyon figyeljünk arra, hogy mit, és mikor akarnak majd a torkunkon lenyomni! Mi az, amit elfogadunk majd!

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM