“DEVIZAHITELEZÉS” – TÚL SOK A FELELŐS?

"DEVIZAHITELEZÉS" - TÚL SOK A FELELŐS?

"DEVIZAHITELEZÉS" – TÚL SOK A FELELŐS?

[good_old_share]


NCK megjegyzés a cikk előtt: Mindenki másra mutogat, miközben nem hajlandóak kimondani, hogy a „devizahitelezés” beindulásától napjainkig az összes kormány, a teljes ellenzék, és a pénzügyi felügyeletet ellátó vezetők a bankokkal együtt felelősek a kialakult helyzetért.



Túl sokan vannak? Bukás esetén túl sok felelős lenne? Hát igen! Többek között ezért sincs még megoldva ez a helyzet! Az ál-"ellenzék" pedig szégyelje magát! Szerkesztőségünk jelen pillanatban egyetlen parlamenti pártot sem tud támogatni! Az eddigi tetteik alapján ne is számítsanak a szavazatunkra, és arra sem, hogy a cirkusz-kampányaikat támogatni fogjuk!

 

Most a Magyar Szolidaritás Mozgalom adott ki egy közleményt, melyet alább idézünk.

Matolcsy felelni fog a devizahitelesek nyomorúságáért.

A Fidesz a forint árfolyamának bedöntésével kezdte kormányzását. Bajnai 262 forintos euró-árfolyammal adta át a kormányzást; Varga, Szíjjártó és Kósa nyilatkozatai azonban napokon belül 290 forint fölé lökték. A forint innen még magához tért, ám Matolcsy a jegybank élén fokozatosan 310 forint/euró árfolyamig gyengítette, ahol 2014 óta szilárdan áll.

Hivatalos indoklás szerint ez az oka a jó exporteredményeknek, ez azonban nem igaz: a magyar exportot eleve euróban üzletelő külföldi tulajdonú cégek termelik, őket a forint árfolyama nem érinti. Rossz viszont a magyar kis-és középvállalatoknak, mert megdrágítja számukra az importot; mindenekelőtt pedig rossz volt a devizahiteleseknek, akiknek tízezrével dőltek be a hiteleik, és akiknek a forintosítást is ezen az árfolyamon kellett elszenvedniük.



A gyenge forint egyedül a Matolcsy vezette jegybanknak jó, amely ebből évi többszáz milliárdos nyereségre tesz szert, amit aztán ingatlanokba fektet. Kisemberek tízezreinek kellett elveszítenie kétszobás lakását ahhoz, hogy az MNB luxuspalotákat vásárolhasson.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás a kormányváltás után újra normális szintre hozza a forint árfolyamát. A károsultak szervezeteivel egyeztetve kezelni fogja a helyzetet Matolcsynak pedig mennie kell, és nem bújhat el a felelősség, ha kell, a büntetőjogi felelősség elől sem.

Székely Sándor a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke.

[poll id=”13″]



[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM