1000000 DEVIZAHITELES KÖLTÖZÖTT JOBB LAKÁSBA.

1000000 DEVIZAHITELES KÖLTÖZÖTT JOBB LAKÁSBA.

1000000 DEVIZAHITELES KÖLTÖZÖTT JOBB LAKÁSBA.

[good_old_share]


Gyakran előfordul, hogy az ember zsebében "kinyílik a bicska".

 

Az alábbi bizottsági ülésen elhangzottak után is könnyen megtörténhet.Fogyasztóvédelmi bizottsági ülésen elhangzottakból egy rövid részlet ….

"A bizottsági ülésen jelen voltak a civil szervezetek képviselői is. Szabó József, a Hiteles Mozgalom nevében sérelmezte, hogy amíg a svájci frank alapkamat 2 százalékról 0,2 százalékra csökkent, addig a magyar bankoknál az ilyen hitelek kamata 4-ről 6 százalékra emelkedett."

(ennyit a DH törvények által megállapított ún. "tisztességes kamatról")

"Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség képviseletében arra hívta fel a figyelmet, hogy időzített bombaként ketyegnek az úgynevezett kombinált termékek. Ezeknél a hitel felvevője a

futamidő során csak a hitel kamatát fizeti, a tőke törlesztési összege egy életbiztosításban gyűlik, amit a futamidő végén utal át a biztosító a banknak. Amennyiben a hitel deviza alapú, úgy lejáratkor az életbiztosításban összegyűlt forint mennyisége nem lesz elég a tőketörlesztéshez, akár több millió forintot is egy összegben kell kifizetnie az ügyfélnek."
(…és addig ketyegett a bomba amíg fel is robbant mert akik tehettek volna ellene azok széttárták a kezüket és nem tettek semmit! Illetve tettek: tönkretettek családokat!)

"Galcsikné Erdős Éva úgy vélte, hogy a deviza hiteleseket mentő döntések rendre későn születtek. Sürgette a magán csőd intézményének mihamarabbi megalkotását. Sérelmezte, hogy a követeléskezelők forintért veszik meg – mélyen nyomott áron – a bankoktól a devizahiteleket, majd azokat az aktuális deviza árfolyamon követelik az adósoktól."

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

( A mélyen nyomott ár mellett már tudott, hogy engedély nélkül is vettek követelést, de ezeknek a cégeknek a neve el lett hallgatva, na de bezzeg a bírság… azt pedig beárazták a vételárba. A nevek mellett a kérdés: kinek mennyit osztottak vissza a követelés megvásárlói a banki vezetőknek?)
És akkor erre mit reagált a Magyar Bankszövetség nevű egyesület főtitkára?

 

"A Bankszövetség nevében Kovács Levente arra hívta fel a figyelmet, hogy a deviza hiteleket felhasználva egymillió család költözött jobb lakásba, és 85-90 százalékuk rendben fizeti a hitelét."

(rövid időn belül az elmaradások meghaladták a 60 százalékot is, a jobb lakásokat pedig már elvették a családoktól vagy legalábbis erősen tervezik)

A részlet a Hitelszövetség oldalán jelent meg. A fenti mondatok még 2012-ben hangzottak el.

Szerinted történt azóta előrelépés?

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM