1000000 DEVIZAHITELES KÖLTÖZÖTT JOBB LAKÁSBA.

1000000 DEVIZAHITELES KÖLTÖZÖTT JOBB LAKÁSBA.

1000000 DEVIZAHITELES KÖLTÖZÖTT JOBB LAKÁSBA.

[good_old_share]


Gyakran előfordul, hogy az ember zsebében "kinyílik a bicska".

 

Az alábbi bizottsági ülésen elhangzottak után is könnyen megtörténhet.

loading...Fogyasztóvédelmi bizottsági ülésen elhangzottakból egy rövid részlet ….

"A bizottsági ülésen jelen voltak a civil szervezetek képviselői is. Szabó József, a Hiteles Mozgalom nevében sérelmezte, hogy amíg a svájci frank alapkamat 2 százalékról 0,2 százalékra csökkent, addig a magyar bankoknál az ilyen hitelek kamata 4-ről 6 százalékra emelkedett."

(ennyit a DH törvények által megállapított ún. "tisztességes kamatról")

"Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség képviseletében arra hívta fel a figyelmet, hogy időzített bombaként ketyegnek az úgynevezett kombinált termékek. Ezeknél a hitel felvevője a

futamidő során csak a hitel kamatát fizeti, a tőke törlesztési összege egy életbiztosításban gyűlik, amit a futamidő végén utal át a biztosító a banknak. Amennyiben a hitel deviza alapú, úgy lejáratkor az életbiztosításban összegyűlt forint mennyisége nem lesz elég a tőketörlesztéshez, akár több millió forintot is egy összegben kell kifizetnie az ügyfélnek."

loading...
(…és addig ketyegett a bomba amíg fel is robbant mert akik tehettek volna ellene azok széttárták a kezüket és nem tettek semmit! Illetve tettek: tönkretettek családokat!)

"Galcsikné Erdős Éva úgy vélte, hogy a deviza hiteleseket mentő döntések rendre későn születtek. Sürgette a magán csőd intézményének mihamarabbi megalkotását. Sérelmezte, hogy a követeléskezelők forintért veszik meg – mélyen nyomott áron – a bankoktól a devizahiteleket, majd azokat az aktuális deviza árfolyamon követelik az adósoktól."

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

( A mélyen nyomott ár mellett már tudott, hogy engedély nélkül is vettek követelést, de ezeknek a cégeknek a neve el lett hallgatva, na de bezzeg a bírság… azt pedig beárazták a vételárba. A nevek mellett a kérdés: kinek mennyit osztottak vissza a követelés megvásárlói a banki vezetőknek?)
És akkor erre mit reagált a Magyar Bankszövetség nevű egyesület főtitkára?

 

"A Bankszövetség nevében Kovács Levente arra hívta fel a figyelmet, hogy a deviza hiteleket felhasználva egymillió család költözött jobb lakásba, és 85-90 százalékuk rendben fizeti a hitelét."

(rövid időn belül az elmaradások meghaladták a 60 százalékot is, a jobb lakásokat pedig már elvették a családoktól vagy legalábbis erősen tervezik)

A részlet a Hitelszövetség oldalán jelent meg. A fenti mondatok még 2012-ben hangzottak el.

Szerinted történt azóta előrelépés?

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
HÁTRAVINNI ÉS LELŐNI.
HÁTRAVINNI ÉS LELŐNI.

HÁTRAVINNI ÉS LELŐNI. [good_old_share] Hát, kérem, itt tartunk. Ez az idő is eljött. Vagy inkább így is mondhatnánk: megint eljött...

MEGINT TÁVOLTARTÁS? VIDEÓ!
MEGINT TÁVOLTARTÁS? VIDEÓ!

MEGINT TÁVOLTARTÁS? VIDEÓ! [good_old_share] Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll! Holnap újabb távoltartó ülés a kövéres zaklatási ügyben. – Találnak még olyan...

Close