HÁTRAVINNI ÉS LELŐNI.

HÁTRAVINNI ÉS LELŐNI.

HÁTRAVINNI ÉS LELŐNI.

[good_old_share]


Hát, kérem, itt tartunk. Ez az idő is eljött. Vagy inkább így is mondhatnánk: megint eljött ez az idő!

 

A feszültség egyre csak nő a Magyar társadalomban, ez jól érezhető az internetes megnyilvánulásokban is.

loading...Volt egy korszak, amikor azokat az embereket, akik rávilágítottak a problémákra a hatalom hű csatlósai és szolgái megfenyegették, inzultálták, bántalmazták, vagy egyszerűen eltüntették. Mindezt azért, mert szólni mertek a nyilvánvaló problémákról, tényekről.

Most is valami hasonlónak lehetünk a tanúi.

Az alábbi közleményt a Magyar Szociális Fórum adta ki. Erre a közleményre többen is reagáltak, és akadt köztük olyan is, aki „hátravinné, és lelőné” azt, aki a problémára rávilágít.

Egy kérdés: Eljön az idő, amikor majd az átvert és kirabolt "deviza"-károsultakat fenyegitik meg azért, mert az igazukért harcolnak? Miközben elvileg már meg vannak mentve??? – (legalábbis a kormány ezt állítja…)

A közlemény itt olvasható, alatta pedig a közlemény reakciója található.
Embertelen megnyilvánulások Orbán Viktor Facebook oldalán egy éhező családdal szemben

Budapest, 2017. július 30. vasárnap (MSZF)

loading...

A Magyar Szociális Fórum (MSZF) vasárnap megdöbbenésének és mélységes felháborodásának adott hangot amiatt, hogy Orbán Viktor Facebook oldalán egyesek „önnemző férgeknek” minősítettek egy éhező négytagú családot, benne két kiskorú gyermekükkel, és azt írták róluk, hogy nem segíteni kell rajtuk, hanem hagyni, hogy „fogyjanak” a társadalomból.

Az MSZF szombaton tárta a nyilvánosság elé a család helyzetét, nevezetesen azt, hogy a szó szoros értelmében éheznek, nem tudják kiváltani gyógyszereiket abból a 120.800 forintból, melyre közfoglalkoztatásból, családi pótlékból és jövedelempótló támogatásból tesznek szert, s amiből még díjhátralékot is fizetniük kell. „Ha befizetek minden számlát, akkor sajnos nem jut élelemre és semmi másra. Olykor jó, ha naponta egyszer tudunk enni. A gyógyszer havi 7-8 ezer forint lenne, de nem tudom kiváltani. Helyzetünk kilátástalan" – írta az MSZF-hez eljuttatott üzenetében a családfő.

A kormányfő Facebook oldalán reagálók 90 százaléka ocsmány szavakkal illette a rászoruló családot, vagy gúnyt űzött a sorsukból. A hozzászólások sötét múltat idéző embertelenséget árasztanak, elkövetői úgy viszonyulnak a súlyos megélhetési gondokkal küszködő családhoz, mintha nem is emberekről volna szó, hanem holmi hulladékról, amit egyszerűen ki kell dobni a szemétbe – hívta fel a figyelmet az emberjogi mozgalom. „Ha mindezt nem Orbán Viktor oldalán olvashatnánk, azt gondolhatnánk, hogy valamiféle nácibarát csoport weboldalán kötöttünk ki” – fűzte hozzá az MSZF.

A Magyar Szociális Fórum arra kéri Orbán Viktort, hogy ne adjon politikai tápot az embertelenségnek, ne tagadja az éhezés, az alultápláltság, a nyomor, a tömeges fagyhalál létezését Magyarországon, hanem nézzen szembe a valósággal, és változtasson a tarthatatlan társadalmi állapotokon, így az éhezésen, beleértve a gyermekéhezést is.

Eddig az első közlemény. Ez után pedig a fejleményeket olvashatjuk:
Halálosan megfenyegették Orbán Viktor miniszterelnök Facebook oldalán Dr. Simó Endrét, a Magyar Szociális Fórum (MSZF) alapító-szervezőjét, mert hírt adott  egy éhező négytagú családról és védelmébe vette őket két kiskorú gyermekükkel – jelentette az emberjogi szervezet kedden.

„Hátravinni és lelőni” – írta Simó Endréről egy bizonyos Andor György.

A fenyegető válaszul szánta bejegyzését arra a hírre, amelyet Simó Endre posztolt szombaton Orbán Viktor oldalán „A szó szoros értelmében éhezünk – Négytagú család jajkiáltása” címmel.

Az MSZF egy olyan családról tudósított, amely jó, ha naponta egyszer tud enni, gyógyszereit nem tudja kiváltani, a családfő súlyos betegen is dolgozik havi 50 ezer forintért, kilátástalan helyzetbe kerültek, és arra kérték az emberjogi mozgalmat, hogy tárja helyzetüket a nyilvánosság elé segítség végett.

loading…


A miniszterelnöki oldal kezelői minden további nélkül tudomásul vették a Simó Endrét ért halálos fenyegetést, és semmit sem tettek a bűntény ellen – hívta fel rá a figyelmet a Magyar Szociális Fórum.

Az eredeti bejegyzést ide kattintva érheted el.

Neked erről mi a véleményed? Eljön az idő, amikor majd az átvert és kirabolt "deviza"-károsultakat fenyegitik meg azért, mert az igazukért harcolnak?

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MEGINT TÁVOLTARTÁS? VIDEÓ!
MEGINT TÁVOLTARTÁS? VIDEÓ!

MEGINT TÁVOLTARTÁS? VIDEÓ! [good_old_share] Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll! Holnap újabb távoltartó ülés a kövéres zaklatási ügyben. – Találnak még olyan...

MORVAI: BÁTOR BÍRÓK KELLENEK A DEVIZAHITELESEKNEK.
MORVAI: BÁTOR BÍRÓK KELLENEK A DEVIZAHITELESEKNEK.

MORVAI: BÁTOR BÍRÓK KELLENEK A DEVIZAHITELESEKNEK. [good_old_share] Hogyan taposták sárba a bankok az Európai Unió fogyasztóvédelmi normáit... Bátor és tisztességes...

Close