VITATJA A BANK ELSZÁMOLÁSÁT? ÍGY KAPHAT SEGÍTSÉGET

VITATJA A BANK ELSZÁMOLÁSÁT? ÍGY KAPHAT SEGÍTSÉGET

HANGANYAG AZ OLDALON! KATTINTS A LEJÁTSZÓRA! 
  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Minden jogi segítséget megkapnak a Magyar Nemzeti Banktól a devizahitelesek a banki elszámoltatásban – írja a HiradoHu. 
Ha valaki vitatja a bank számításait, akkor több jogorvoslati lehetősége is van, a végső fórum pedig a bíróság, ahol nem peres eljárásban kell egyezségre jutni.

A pénzintézetek a hónap végéig valamennyi devizában eladósodott ügyfélnek postázzák az elszámolási értesítőt. Az érintetteknek ezután 30 napjuk van, hogy panaszt tegyenek, ha az elszámolással nem értenek egyet – összegezte a jegybank felügyeleti szóvivő-helyettese. Fülöp Zsuzsanna közölte: az elszámoló levél részletes kimutatással segíti a hiteleseket.
Minden elszámolási értesítő mellékletét képezi egy hiteltörténeti kimutatás évre lebontva. A másik lehetőség: ha igény van rá, a fogyasztó kérheti a pénzügyi intézménytől, hogy bocsássa rendelkezésre az elszámolás számszaki ellenőrzéséhez szükséges teljes körű levezetést – részletezte.

Fülöp Zsuzsanna hozzátette: a banknak ezt kérésre öt napon belül közölnie kell. A szóvivő-helyettes azt is elmondta, hogy az ügyfelek a számítások értelmezéséhez is kapnak segítséget.

Erre is megvan a megfelelő fórumok, hiszen a Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatát is fel lehet keresni Budapesten, vidéken pedig a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózatnak 11 megyeszékhelyen működik irodája, illetve számos civil szervezet is nyújt tájékoztatást és segítséget – magyarázta.

FONTOS KÉRDÉS A DEVIZAKÁROSULTAKHOZ: Te aktív szerepet vállalnál, és tevőlegesen részt vennél a devizakárosultak esetlegesen megszerveződő országos mozgalmában?

Megnézem a szavazási eredményeket

Loading ... Loading ...
Ha az ügyfél ezek után is kifogásolja az elszámolást, akkor a Pénzügyi Békéltető Testülethez fordulhat, ahol szakértő bevonásával vizsgálják az ügyet. Ha nincs egyezség, akkor az iratokat a testület továbbítja a bíróságra, amely úgynevezett nem peres eljárás után dönt.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll. 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás