ADÓSSÁGSPIRÁL DEVIZÁBAN.

ADÓSSÁGSPIRÁL DEVIZÁBAN.

Ti küldtétek…

Nemzeti Civil Kontroll részére


Tisztelet Civil Szervezet!

 

A Facebookon szereztem tudomást erről a lehetőségről és rendszeres olvasójuk vagyok, de ügyem 2011-ben indult, jelenleg felfüggesztve a Törvényszéken.
Senki nem passzióból ment bele ebbe a piszkos deviza ügybe, semmit nem mondtak, és hittünk a tartós munkaviszonyban.

A történetem megvan legépelve, de egy példányom újra szeretném felgépelni.

Egy nagy per lenne, ha perelném a magyar államot, mivel országunkban szervezett és irányított vagyonelkobzások történtek.

2006- a 48 órás uzsorahitel gyors, de költségvonzatát nem ismertette a pénzintézet. Ez mindenkinél így zajlott.

A kölcsön összege 3.000.000 Ft.-nak megfelelő svájci frank.

Nem közölte, hogy tartalékoljak egy bizonyos összeget, mert a fizetésem és az általuk megjelölt fizetési időpont néhány nappal eltér. Fizetni havonta 50.000Ft-ot kellett.

Ennek eleget tettem, a néhány napi késés miatt elkezdődött a telefonos zaklatás.
Tanítottam, így a telefonom tudatosan a tanáriban hagytam. Valaki elmondta, hogy 45 percen át szinte folyamatosan csörgött a mobil. Nekem az akkori összeg megfelelt volna, ha nem hallom a " különben úszik a lakás" fenyegetést. Ez a lakás apai örökség volt.

Javaslom, hogy az „add vissza a lakásom mozgalom” vegye kezdetét.

Visszatérve a hitelhez: Megijedtem és az Erste Bank közvetítőkkel lett a következő behajtóm. Ennek a váltásnak anyagi vonzatával nem voltam tisztába, senki nem szólt, tájékoztatott.

Ha te is megosztanád a történeted, amely felkerülhet a "Ti küldtétek rovatba", akkor olvasd el ezt a felhívást: FELHÍVÁS A DEVIZAKÁROSULTAKHOZ!

Drágább biztosítással, havi részlettel folytattam, adóstársam férjem-státusza nyug.alezredes. Ezt azért írtam, mert számláról mehetett volna az átutalás, ha gyermekeim/3/ tartását átvállalja.

Budapesten ekkor már nem találtam állást, tehát az átutalandó összeg a megélhetés forrásává is vált. Nyugdíjasként a férj nem vette át a gyerekek ellátását.

Csak fél évig ment a fizetés és sorsáról később írok, mivel érintett ebben a hitelében egy másik lakás is.

Előzmények: Két gyermekünk megszületése után utalt a HM egy 75 négyzetméteres lakást a Bem lakótelepen, az egykori tiszti lakótelepen. Három gyermekünk itt nőtt fel, fele-*fele tulajdonrész mellett a felét kifizettem az örökségből.

Ez 400.000 Ft/fő. Terveztem ajándékozást a gyerekek javára, ez elmaradt, mivel a megélhetés, Gergő dializálása, N.szüleim temetése elfeledtette velem, pedig ők tulajdonrészem megkapták volna. Fel sem merült bennem, hogy valaha jelzálogolt lesz a lakás. Lélektani idomított asszony lettem, így a terror elől a legrosszabb átverést támogattam.

Mivel a villámhiteles nem fogadott (az egy összeg kedvéért mentünk hozzá), így újra a korábbi pénzintézet „vendégszeretetét élvezhettük”.

Miért újra a hitel?
Az előző lakás mentésére Erste személyi kölcsönt vett fel férjem, szándékunk fizethetőbb kiváltásig a részletek futtatása. Erről később.

1.200.000 Ft-devizában, bár jeleztem kevesebb is elég lenne. Nem volt szavam.

Ez volt az ürügy a jelzálogra, de én erről annyit tudtam, csakis emiatt mentünk ehhez a pénzintézethez.

Amikor évekkel ezelőtt összeszedtem az anyagokat, akkor lepődtem meg, hogy a végösszeg 6.000.000 Ft-nak megfelelő deviza.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ennek aláírására nem hívtak, férjem sem tájékoztatott a végösszegről, a havi törlesztő 80.000Ft lett volna akkor. Arról nem írok miért nem fizetett az adós. A lakást bérbe adtam, de vele erről sem lehetett megállapodni. Etikátlan, de én a fenntartása miatt javasoltam.

Ami a lakásmaffia jellemzője, az itt jelentkezett. A hitelügyintéző felesége akkor beszélt a lakásban a plussz 2.000.000-ról, amikor valahova rövid időre elmentem.

loading…


Három hónap alatt a Magyar Ingatlan ZRT. engedélyével 4,5 millió maradt, mert a vételárban a tartozás benne volt.

Itt egy kis időre befejezem, szeretném teljesen leírni, még van mit. Kérem, ne utasítsanak el!

A folytatásig üdvözlettel Cs Ferencné.

Szerinted melyik párt oldja meg a „deviza”-károsultak problémáját?

Megnézem a szavazási eredményeket

Loading ... Loading ...

loading…Szólj hozzá

Hozzászólás