DEVIZAHITEL – KEZDŐDIK? MAGYARORSZÁGON IS FIZETNI FOG AZ OTP?

loading...

DEVIZAHITEL – KEZDŐDIK? MAGYARORSZÁGON IS FIZETNI FOG AZ OTP?

Email


Itthon is van remény….

A napokban beszámoltunk arról, hogy Horvátországban érvénytelenek a "devizás" szerződések melynek következtében az érintett pénzintézetek visszafizetik ügyfeleiknek a túlfizetett kamatokat, és az árfolyamkülönbözetet.Az ügyben érintett volt az OTP is!

Az ottani döntés szerint a perelt bankok megsértették a kollektív érdekeket és a hitelfelvevők jogait azzal, hogy nem tájékoztatták ügyfeleiket a devizahitelek magas kockázatáról, valamint semmis és tisztességtelen szerződést kötöttek ügyfeleikkel. Aláhúzták, hogy az említett pénzintézetek az akkor hatályos fogyasztóvédelmi törvénnyel ellentétesen jártak el.

A napokban hazánkban is született az OTP-vel kapcsolatban egy ítélet, amely az adósnak kedvez. A pontos részleteket nem ismerjük, az alábbi rövid bejegyzést dr. Marczingós tette közzé a közösségi oldalán.

loading...

Az ügyvéd úr egyértelműen sikerként értékeli, mi pedig bízunk benne, hogy hazánkban is ragadós lesz a Horvát példa, és Európai Uniós tagállamként a fogyasztóvédelmi jogok figyelembevételével nálunk is általánosságban alkalmazni fogják a bírtóságok azt.Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda – Ehhh. smiley

Tatabányai Törvényszék OTP ügyben a forint összeget tartotta a szerződés fő tárgyának, a devizát kukázta, és kötelezte az OTP-t a túlfizetés visszatérítésre. Kis siker. – Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

NCK: amint megismerjük a pontos részleteket, közzétesszük itt, a weboldalon.

Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás