VIRTUÁLIS DEVIZA , VIRTUÁLIS JOGI MEGOLDÁSOK

VIRTUÁLIS DEVIZA ,VIRTUÁLIS JOGI MEGOLDÁSOK! POLGÁRI ENGEDETLENSÉG?

Nagy Éva: A Kúria jogegységi döntései sajnos nem megoldást hoznak, hanem állandó kérdőjeleket. 
Amit tárgyal, arra sohasem ad egyenes választ, döntéseire a szokásos kettősség jellemző.
Dodonai döntései csak a devizahitelnek nevezett tákolmányt tartják össze, és az azt fenntartó, banki kifosztó gépezetet.

A kormánynak és a bíróságoknak sem iránymutatást adott, hanem korlátlan szabad kezet, amivel dönthetnek így is, úgy is, amúgy is, meg emígy is.

Ha erre a döntésre várt a kormány, a kúriai jogegységik milyen egységes kormányzati döntésre adhatnak felhatalmazást?
Mert belőlük egy dolog nem derül ki: a lényeg!

Mert a tájékoztatási kötelezettség elmulasztása,a kockázatok feltárása és annak kezelésének hiánya, valamint az ügylet valós jellegének megítélése (befektetéssel kombinált hitel) magát az alapszerződés létrejöttét kérdőjelezik meg! 

Ez esetben nem beszélhetünk érvénytelenségről!

És ha akarathiba miatt nem jött létre érvényesen a szerződés, akkor kit érdekelnek a kamatok egyoldalú módosítása és az árfolyamrés kérdései?


Nem tudom, hogy velem van-e a baj, de minél több a jogegységi, annál több a kérdőjel bennem.
És nemcsak a devizahitel kérdésben fogalmazódnak meg bennem újabb és újabb kérdések, hanem a nagyon is valós kérdőjeleim vannak a magyar demokráciával kapcsolatosan is, ahogy az is erősen kérdőjeles számomra, hogy kinek az érdeke jut kifejezésre a magyar jogalkotásban és jogalkalmazásban.

Mert úgy tűnik, hogy annyira nincs fogyasztóvédelem, és jogvédelem Magyarországon, hogy a devizahitel felvétele előtt nem csak a Bankárképzőt kellett volna elvégeznünk, hanem a jogi egyetemet is!

A devizahitelnek nevezett banki kifosztó technikát a világon mindenütt betiltották, és kártérítésre kötelezték a bankokat.

– Egyetlen ország van, Magyarország, ahol soha nem lesz kimondva az, hogy a bankok előre megfontolt szándékkal,nyereségvágyból, nagy értékre, és érdekkörre csalást követtek el.

– Egyetlen ország van, Magyarország, ahol a csalás, miután kiderült, tovább folyhat a kifosztás állami asszisztenciával.

– Egyetlen ország van, Magyarország, ahol az állam nem védi meg állampolgárait, ahol a törvények betartása és betartatása politikai és profitérdekeknek vannak alárendelve.

– Egyetlen ország van, ahol ezt a bankok büntetlenül megússzák, ez Magyarország!

A kormány most adósmentés címén bankmentésre készül,elkenve ezzel a saját bűnrészességét és a bankok büntetőjogi felelősségét.

A bankok megmenekültek, nem lett kimondva, hogy nem volt a deviza, és ezzel összefüggésben az árfolyamok tisztességtelensége.
2.000 MRD uzsora maradt a bankok zsebében.


Az uzsora folytatódik, az élet megy tovább!

A Kúria döntésére megnyugodott a piac, az OTP-részvényárfolyama szárnyal.

Lehajtott fejjel szégyenlem magam mások helyett.
Azok helyett, akik ezt a terméket nyakunkra engedték, és akik ezt mind a mai napig nem szüntették meg.

A kormányzat felelőssége, hogy jóvá tegye azt, amit eddig elmulasztott. 

Soron kívüli eljárással terjessze az országgyűlés hatálya alá azt a törvényt, ami megszünteti az uzsorát, és a tisztességtelen összegek visszatérítésére, valamint kártérítésre kötelezi a bankokat!

Azonnali hatállyal véget kell vetni a devizahiteles állóháborúnak!

Azonnali hatállyal véget kell vetni az uzsorának!

Mert az állam nem várhatja el, hogy most a kúriai jogegységi határozatok után tízezrek legyenek kénytelenek perelni olyan ügyletekben, aminek megoldása az állam felelőssége.

Követeljük az azonnali kormányzati megoldást!

Ellenkező esetben nemfizetéssel polgári engedetlenségi mozgalmat indítunk, aminek beláthatatlanok lesznek a következményei.
Az emberek elkeseredettek, és már nincs vesztenivalójuk!

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM