Nézd meg! – Dr. Marczingós László EUB Ítéletek INTERJÚ

Nézd meg! - Dr. Marczingós László EUB Ítéletek INTERJÚ

Nézd meg! – Dr. Marczingós László EUB Ítéletek INTERJÚ


Köszönjük az Adóskamarának a felvételt! VIDEÓ ALÁBB!!!

FONTOS: Nem a tagállam (tehát ebben az esetben Magyarországi jog alapján) kell ezeket a szerződéseket megítélni, hanem A KÖZÖSSÉGI JOG, TEHÁT AZ EURÓPAI JOG ALAPJÁN!!!

Ezt itthon (valószínű, hogy felső nyomás miatt) nem akarják betartani.

 a) amennyiben a jogorvoslati jog nem biztosított, kötelező az EUB-hez való fordulás, így kizárt a tagállami contra legem jogalkalmazás. Ebből következik az un. Köbler-ügy kapcsán hangoztatott kártérítési felelősség is, melyet a magyar bíróság közösségi jogot sértő magatartásából, ítélkezéséből is következhet.

b) a polgári perrendtartást a közösségi jog „felülírja” a hivatalbóli eljárás és észlelés kapcsán, ahogyan azzal kapcsolatban eseti EUB ügyekre mutattam rá.

c) az eljárások minden szakaszában érvényesülnie kell a fogyasztóvédelmi elveknek, és a tagállam saját eljárási rendjét is köteles alávetnie ennek. Ha és amennyiben az Irányelv célját az adott eljárási rend sérti, érvényesülését kizárja, úgy közvetlenül az EU jogát kell alkalmazni.

Külön szerencsés kiemelni azt is, hogy a Kúria idézett jogelemző-csoportjának összefoglaló véleménye szakmailag igen magas szintű, és nem a szerzők tehetnek arról, bíróságaink nem alkalmazzák az abban foglaltakat.
Tagyon, 2020. február 2. Szerző: Dr. Marczingós László ügyvéd.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM