Nézd meg! – Dr. Marczingós László EUB Ítéletek INTERJÚ

Nézd meg! - Dr. Marczingós László EUB Ítéletek INTERJÚ

Nézd meg! – Dr. Marczingós László EUB Ítéletek INTERJÚ


Köszönjük az Adóskamarának a felvételt! VIDEÓ ALÁBB!!!

FONTOS: Nem a tagállam (tehát ebben az esetben Magyarországi jog alapján) kell ezeket a szerződéseket megítélni, hanem A KÖZÖSSÉGI JOG, TEHÁT AZ EURÓPAI JOG ALAPJÁN!!!

Ezt itthon (valószínű, hogy felső nyomás miatt) nem akarják betartani.

loading...

 a) amennyiben a jogorvoslati jog nem biztosított, kötelező az EUB-hez való fordulás, így kizárt a tagállami contra legem jogalkalmazás. Ebből következik az un. Köbler-ügy kapcsán hangoztatott kártérítési felelősség is, melyet a magyar bíróság közösségi jogot sértő magatartásából, ítélkezéséből is következhet.

b) a polgári perrendtartást a közösségi jog „felülírja” a hivatalbóli eljárás és észlelés kapcsán, ahogyan azzal kapcsolatban eseti EUB ügyekre mutattam rá.

c) az eljárások minden szakaszában érvényesülnie kell a fogyasztóvédelmi elveknek, és a tagállam saját eljárási rendjét is köteles alávetnie ennek. Ha és amennyiben az Irányelv célját az adott eljárási rend sérti, érvényesülését kizárja, úgy közvetlenül az EU jogát kell alkalmazni.

Külön szerencsés kiemelni azt is, hogy a Kúria idézett jogelemző-csoportjának összefoglaló véleménye szakmailag igen magas szintű, és nem a szerzők tehetnek arról, bíróságaink nem alkalmazzák az abban foglaltakat.
Tagyon, 2020. február 2. Szerző: Dr. Marczingós László ügyvéd.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Érik a "deviza"-hiteles meglepetés az Európai Bíróságon!
Érik a “deviza”-hiteles meglepetés az Európai Bíróságon!

Érik a "deviza"-hiteles meglepetés az Európai Bíróságon! Újabb és egyre reménykeltőbb beszámolók és cikkek jelennek meg a hazai devizahitelezéssel kapcsolatban....

Kártérítési Ügyvéd - Segítség a bankok elleni kártérítéshez:
Kártérítési Ügyvéd – Segítség a bankok elleni kártérítéshez:

Kártérítési Ügyvéd - Segítség a bankok elleni kártérítéshez: Akinek a banki szerződés tisztességtelensége miatt jogerős ítélete van annak az alábbiakat...

Close