VEZÉR-SZÖRÉNYI LÁSZLÓ-HOVÁ LETT A DEVIZAHITELESEK PÉNZE?

VEZÉR-SZÖRÉNYI LÁSZLÓ-HOVÁ LETT A DEVIZAHITELESEK PÉNZE?

VEZÉR-SZÖRÉNYI LÁSZLÓ-HOVÁ LETT A DEVIZAHITELESEK PÉNZE?

[good_old_share]


loading...

Hová lett a devizahitelesek pénze?

 

Hol volt, hol nem volt, volt egy vidéki jelentéktelen bankocska (nevezzük Lófej Banknak) Ausztiában valamikor a kilencvenes évek elején.
Valamit magára adó bécsi polgár oda be nem tette lábát, révén snassznak számítottak igénytelen fiókjai. Ez a bankocska nagyot gondolt, és el kezdett terjeszkedni kelet felé.

Először Magyarországot, majd egész Kelet-Európát célba vette. Sorra nyitotta a fiókjait, kínálta termékeit és az emberek betértek folyószámlát nyitni, hitelt felvenni, a bank pedig szépen gyarapodott.

Annyira jól sikerült, hogy később már meghatározó szerepe lett kis országunk pénzügyi életében. Magyarországi alkalmazottait sz.-ért h.-ért dolgoztatta, viszont ügyesen lobbizott az akkori magyar kormánynál. Sikerült elfogadtatnia vele a deviza alapú hitelnek nevezett trükkös csalását.

loading...

A sok nép pedig vette és vette fel az "olcsó" hitelt. A bankhoz nemsokára dőlt a pénz, ahogy egyre jobban és jobban préselte devizahitellel átvert ügyfeleit.

Sikerét megirigyelte egy másik osztrák bank, nevezzük őt Második Banknak. Követte elődjét, és hamarosan ő is hatalmas profitra tett szert. Annyira jól ment az üzlet, hogy Lófej Bank bécsi központját három részre kellett osztani, hogy ne látszódjon túlsúlya az osztrák pénzpiacon.
Míg Lófej 30 évvel ezelőtt jelentéktelen vidéki tetü bankocska volt, addig jelenleg már a 3 bécsi fő központtal és a tartományi központokkal együtt egymaga nagyobb bankkonzorciummá vált, mint az egész osztrák bankrendszer maradéka összesen!!!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Mindez Kelet-Európa kifosztásából! Második Bank is jól járt: összes leánybankjával együtt sikerült megszereznie Ausztriában a második helyet a bankok ranglistáján.

NCK: természetesen a fent említett bank csak a Magyar károsultak pénzének egy „aprócska” részét vitte el. Számos más, Magyarországon működő, de idegen tulajdonú bank gyarapodott, és szívta/szívja a mai napig is a devizások vérét. Mindezt zavartalanul teszi! Sőt! A Magyar kormány nevében Orbán Viktor által az EBRD-vel kötött megállapodás garantálja, hogy a kormány az ingatlanárverések és kilakoltatások további szigorításától tartózkodik! (a gyengébbek kedvéért: ha az átvert „adósok” nem tudnak fizetni, akkor a bankok tömegével hajíthatják az utcára a családokat. A kormány akkor sem fog tenni semmit a kilakoltatások ellen!

loading…


És hogy miért nincs még mindig megoldás a "devizások" problémájára? Azt szintén megtudhatod az EBRD-vel kötött Orbán-paktumból, ahol többek között ezt is vállalta miniszterelnökünk: „a magyar kormány tartózkodik olyan törvények, intézkedések bevezetésétől, amelyek a bankszektor profitabilitására negatív hatással lehet!”

De ne feledjük, hogy a Magyar állam is szép hasznot húzott a bankok gyarapodásán (bankadó), illetve a forint-"forintosításán" is tetemes nyereségre tett szert. A felelősséget nem lehet csak egy-két bankra hárítani. A politikai felelősségről pedig még nem is beszéltünk!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MIT TITKOLTAK ELŐLED A BANKOK?
MIT TITKOLTAK ELŐLED A BANKOK?

MIT TITKOLTAK ELŐLED A BANKOK? [good_old_share] Ezt a videót érdemes megnézni mindenkinek, akár van „deviza”-hitele, akár nincs!   Szabó Józsi...

A „DEVIZA”-KÁROSULTAK BESZÉLGETNEK…
A „DEVIZA”-KÁROSULTAK BESZÉLGETNEK…

A „DEVIZA”-KÁROSULTAK BESZÉLGETNEK… [good_old_share] Sokan nem értik, hogy „deviza”-hitel ügyben mi folyik ebben az országban.   Az alábbi beszélgetés is...

Close