GYURCSÁNYÉK ÍGY RENDEZNÉK A DEVIZAKÁROSULTAK HELYZETÉT.

GYURCSÁNYÉK ÍGY RENDEZNÉK A DEVIZAKÁROSULTAK HELYZETÉT.

GYURCSÁNYÉK ÍGY RENDEZNÉK A DEVIZAKÁROSULTAK HELYZETÉT.

[good_old_share]


Gyurcsányék is beszálltak a „deviza”-károsultak szavazataiért folytatott küzdelembe.
A tegnapi napon már reagált a Gyurcsány párt (DK), aki az alábbiak szerint kívánja rendezni a devizahitelesek helyzetét:

Íme, a Demokratikus Koalíció csomagja:

1. Az állami követeléskezelő három év alatt vegye át a devizahitelesek adósságait pénzintézetektől és követeléskezelőktől a hitelező bankok által nyilvántartott értéken, ami mára nagyjából a tartozás felének felel meg.

2. Ezután lehetővé kell tenni, hogy a bajban lévő adósok 0%-os kamattal ezen a csökkentett áron fizethessék ki ingatlanjaikat.

3. Ha valaki erre nem képes, akkor az államnak gondoskodnia kell arról, hogy szociális bérlakásként használhassa a továbbiakban az ingatlant.4. A végrehajtásban való árverezés szabályait úgy kell módosítani, hogy a tulajdonos elővételi jogával élhessen és erre is vonatkozzon a kamatmentes jegybanki hitel.

5. A végrehajtási eljárásban csökkenteni kell a kifogások elbírálásának határidejét, a határidő elmulasztása legyen halasztó hatályú.

6. Azonnal egyéves kilakoltatási moratóriumot kell hirdetni annak érdekében, hogy mód legyen az adott család számára kínálható megoldás kidolgozására.

(Ez a közüzemi tartozások miatt fenyegetettre is kiterjedne, hogy ott is mód legyen az adósságok rendezésére az új lakhatási támogatási rendszer segítségével).
7. Állami garanciával futamidő hosszabbítást kell biztosítani azoknak a családoknak, akiknek az árfolyam gát lejárta miatt jelentősen megnőtt a törlesztő részlete.

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: https://civilkontroll.com/newsletter/

8. Ezeknek az intézkedéseknek a forrása Nemzeti Bank megszüntetett alapítványainak összege és az MNB költségvetésbe kötelezően befizetett nyeresége, évente mintegy 100 milliárd forint lesz.

Neked hogy tetszik ez a csomag? Mi a véleményed?

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM