GYURCSÁNYÉK ÍGY RENDEZNÉK A DEVIZAKÁROSULTAK HELYZETÉT.

loading...

GYURCSÁNYÉK ÍGY RENDEZNÉK A DEVIZAKÁROSULTAK HELYZETÉT.

Email


Gyurcsányék is beszálltak a „deviza”-károsultak szavazataiért folytatott küzdelembe.
A tegnapi napon már reagált a Gyurcsány párt (DK), aki az alábbiak szerint kívánja rendezni a devizahitelesek helyzetét:

Íme, a Demokratikus Koalíció csomagja:

1. Az állami követeléskezelő három év alatt vegye át a devizahitelesek adósságait pénzintézetektől és követeléskezelőktől a hitelező bankok által nyilvántartott értéken, ami mára nagyjából a tartozás felének felel meg.

2. Ezután lehetővé kell tenni, hogy a bajban lévő adósok 0%-os kamattal ezen a csökkentett áron fizethessék ki ingatlanjaikat.

3. Ha valaki erre nem képes, akkor az államnak gondoskodnia kell arról, hogy szociális bérlakásként használhassa a továbbiakban az ingatlant.4. A végrehajtásban való árverezés szabályait úgy kell módosítani, hogy a tulajdonos elővételi jogával élhessen és erre is vonatkozzon a kamatmentes jegybanki hitel.

5. A végrehajtási eljárásban csökkenteni kell a kifogások elbírálásának határidejét, a határidő elmulasztása legyen halasztó hatályú.

6. Azonnal egyéves kilakoltatási moratóriumot kell hirdetni annak érdekében, hogy mód legyen az adott család számára kínálható megoldás kidolgozására.

(Ez a közüzemi tartozások miatt fenyegetettre is kiterjedne, hogy ott is mód legyen az adósságok rendezésére az új lakhatási támogatási rendszer segítségével).
7. Állami garanciával futamidő hosszabbítást kell biztosítani azoknak a családoknak, akiknek az árfolyam gát lejárta miatt jelentősen megnőtt a törlesztő részlete.

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: https://civilkontroll.com/newsletter/

8. Ezeknek az intézkedéseknek a forrása Nemzeti Bank megszüntetett alapítványainak összege és az MNB költségvetésbe kötelezően befizetett nyeresége, évente mintegy 100 milliárd forint lesz.

Neked hogy tetszik ez a csomag? Mi a véleményed?

Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás