VÉGREHAJTÁS – ESETENKÉNT AKÁR AZ ORGAZDASÁG IS MEGVALÓSULHAT?

VÉGREHAJTÁS – ESETENKÉNT AKÁR AZ ORGAZDASÁG IS MEGVALÓSULHAT?

VÉGREHAJTÁS – ESETENKÉNT AKÁR AZ ORGAZDASÁG IS MEGVALÓSULHAT?

[good_old_share]


Orgazdaság !!!

Járvás Éva – Aki a devizakölcsön miatt bűncselekmény elkövetésével elvett ingatlant vásárol banktól, az orgazda.5 évet is kaphat az orgazda.

Az orgazdaság bűncselekmény: Btk.379.§ (1) c) lopásból, sikkasztásból, csalásból, hűtlen kezelésből, rablásból, kifosztásból, zsarolásból, jogtalan elsajátításból vagy orgazdaságból származó dolgot vagyoni haszon végett megszerez, elrejt, vagy elidegenítésében közreműködik, orgazdaságot követ el. – Járvás Éva.

NCK: Ez egy érdekes gondolat! Kedves hitelkárosult! Szerinted a fent felsorolt törvényi tényállásokból mennyit valósított meg a bank, vagy az ingatlant értékesítő, orgazdaságot elősegítő szervezet?Egy rövid megjegyzés: A bebukott hitelek miatt eladó ingatlanok felvásárlásával kapcsolatban az Indexen, és máshol is működnek fórumok. Ott az árverési vevők, és érdeklődök beszélik meg az aktuális dolgokat. Jól érezhető, hogy sokakban kétségek merültek fel az ingatlanok „törvényi tisztaságával” kapcsolatban, még akkor is, ha a parlamenti képviselőink utólag törvényileg igyekeztek elősegíteni azt, hogy az ilyen kétes jogi körülmények között megszerzett ingatlanokat a bankok dobra verjék!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ne szépítsük a dolgot! Mondjuk ki nyíltan: jogalkotó parlamenti képviselőink olyan jogi eljárásra hoztak hazánkban törvényt, amely számos más, hatályos szabályokat alapjaiban sért! Ez a gondolatsor különösen érdekes lesz a várható Európai Bíróság döntése után![good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM