Szabadulás a deviza alapú kölcsön csapdájából és azonnali hatállyal törlés a KHR listáról

Dr. Csikász levente ügyvéd, devizahitel, Szabadulás a deviza alapú kölcsön csapdájából és azonnali hatállyal törlés a KHR listáról

Szabadulás a deviza alapú kölcsön csapdájából és azonnali hatállyal törlés a KHR listáról

Újabb "csokor" a nyertes devizás perekből:

Dr. Csikász levente – Október – Jogerős pernyerés az InHold Zrt. ellen
Már elsőfokon nyertünk a Miskolci Járásbíróságon alperesként egy volt CIB-es autós devizaszerződés ügyében az ügyleti kamat, a havi törlesztés esedékességének hiányával és az árfolyamkockázati tájékoztatás tisztességtelenségével.

Ezt a döntést a másodfok (Miskolci Törvényszék) helybenhagyta, így újabb adós szabadult ki a deviza alapú kölcsön csapdájából. Mellesleg az érvénytelenség miatt azonnali hatállyal törölni is fogják a KHR listáról is.

Szeptember- két pernyerés:

Debrecenben a járásbíróságon ismét nyertem az Intrum (jogelőd: Aegon) ellen végrehajtás megszüntetési pert, mivel a követelés és a végrehajtási jog elévült. Egy újabb adós, aki hamarosan véglegesen megszabadul a bő 50 millió forintra duzzadt jogtalan követeléstől.

Ózdon pedig alperesként autós perben a járásbíróság elutasította a Santander Bank jogutódjának keresetét. A bíróság szóban nem sokat indokolt, mert jelentős csúszásban volt, de a helyettesítő kollégám elmondta, hogy a bíróság sem értett egyet azzal, hogy a pénzintézet CHF-ben kérte fizetésre kötelezni az ügyfelemet. Az ügyfelem szintén örült a hírnek.
Az ítéletek természetesen még nem jogerősek, de az első fordulókat behúztuk
Szeptember- Devizaügyek – végrehajtás megszüntetése
A Debreceni Járásbíróság elsőfokon megszüntette az ügyfelemmel szemben zajló végrehajtást. A szerződést kötő pénzintézet (Aegon) jogutódja (Intrum) a felmondásban megadott határidő lejártát követő 5 éven túl indította el a végrehajtási eljárást, így a végrehajtási joga elévült.

Ezzel kikerült azon kényszer alól az ügyfelem, hogy elszenvedje a végrehajtást és hogy neki kelljen elszámolás iránt pert indítania.
Az ítélet még nem jogerős, de minden bizonnyal az lesz ugyanilyen tartalommal akkor is, ha az Intrum fellebbez. Dr. Csikász levente 
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM