VAN MEGOLDÁS! A DEVIZAHITELEK VÉGLEGESEN RENDEZHETŐEK!

VAN MEGOLDÁS! A DEVIZAHITELEK VÉGLEGESEN RENDEZHETŐEK!

VAN MEGOLDÁS! A DEVIZAHITELEK VÉGLEGESEN RENDEZHETŐEK!

[good_old_share]


loading...

Az úgynevezett "deviza"-hitelek, vagy deviza alapú hitelek súlyos terheit a rászedett és megtévesztett károsultak a mai napig cipelik.

 

Az sem változtat ezen a tényen, hogy hazánkban "forintosították" azokat, hisz a "forintosítás" pillanatáig megnövekedett és jogtalanul a károsultakra terhelt összegeket is beépítették a rászedett lakosság "tartozásába", ráadásul a forintosítás is az aktuális árfolyam környékén történt.Hazánkkal ellentétben számtalan Európai Uniós tagországban tisztességesen, és a fogyasztóvédelmi jogokat figyelembe véve rendezték a lakosságot és a gazdaságot is nyomorba döntő "deviza"-hitelek sorsát. Nálunk ez csak kommunikációs szinten zajlott, de azt a kormányzat rendkívül meggyőzően tette!

Néha nehéz eldönteni, hogy a politikusaink mit keresnek a parlamentben, hisz Oscar-díjas alakításaikkal inkább egy filmforgatáson volna a helyük.

 

Több más médium mellett az Alfahír is beszámolt arról a tényről, hogy míg itthon a devizahitelesek kimentése is csak kommunikációs szinten zajlott le, Horvátországban igazi kárpótlások zajlanak.

A távirati iroda szerint ugyanis semmissé nyilvánította a svájci frank alapú jelzáloghitelt a horvát legfelsőbb kereskedelmi bíróság arra hivatkozva, hogy a bankok 2004 és 2008 között nem tájékoztatták ügyfeleiket az ilyen devizahitelek magas kockázatáról. Ez az, amit nálunk nem tesznek meg. Mondjuk vb-döntőt sem játszunk.

loading...

A hír szerint a testület elutasította a bankok fellebbezését, és helybenhagyta a frankhitelesek érdekvédelmi szervezete kollektív vádemelését a nyolc legnagyobb Horvátországban működő bank ellen.

És tudja….tudja…a videó után a cikk folytatódik!Azzal vádolták őket, hogy tisztességtelenül alkalmazták az árfolyamzáradékot, és egyoldalúan megváltoztatták a kamatokat, amelynek következtében a hitelfelvevők törlesztőrészlete a duplájára nőtt a kiindulásinak.

 

A testület most megerősítette egy korábbi, 2013-ban hozott elsőfokú ítéletét. A döntés szerint a perelt bankok megsértették a kollektív érdekeket és a hitelfelvevők jogait azzal, hogy nem tájékoztatták ügyfeleiket a devizahitelek magas kockázatáról, valamint semmis és tisztességtelen szerződést kötöttek ügyfeleikkel.

Aláhúzták, hogy az említett pénzintézetek az akkor hatályos fogyasztóvédelmi törvénnyel ellentétesen jártak el.

DÖBBENETES ÖSSZEG

 

A nyilatkozó parlamenti képviselők szerint

120 ezer adós kaphatja vissza ezzel a döntéssel a hitelei után túlfizetett kamatok és a devizaárfolyam közötti különbséget. A bankoknak több mint 10 milliárd kunát (437 milliárd forintot) kell megtéríteniük ügyfeleiknek.

Ehhez minden hitelesnek egyéni pert kell indítania a pénzintézetek ellen. Ebben továbbra is segítségükre lesz az egyesület – szögezték le.

Orbán Viktor miniszterelnök tehát nem csak fociban, de a bankokkal szembeni védekezésben is elhasalt a horvátokhoz képest. Hogy miért mondjuk ezt?

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Emlékezetes, a kormányfő a horvát focicsapat világbajnoki döntőbe jutásával kapcsolatban képes volt benyögni egy közmédiás interjúban, hogy a horvát foci „a mi kutyánk kölyke”, ahhoz nekünk is közünk van. Magyarul Orbán Viktor nem bírta ki, hogy valahogyan ne tolja át magát saját sikertelenségének árnyékába.„A horvátok sikere persze a horvátoké, de egy picit úgy érezzük, hogy abban mi is benne vagyunk, hiszen ez a régió dicsősége is, még hogy ha most a horvát zászlót is kell most a magasba emelni” – fogalmazott a foci kapcsán.

Talán a régió dicsősége lehetne az is, hogy nem mindent a horvátok csinálnak meg, hanem olykor a magyar kormány teljesítménye is meghaladja az impotens, habonyi médiapolitizálás szintjét. Akkor nem lennének több százezren egy lépésre attól, hogy az utcára kerüljenek. Akkor talán Orbán Viktor is elérne valami igazi sikert az ország élén.

Nem a sajtóban, hanem a valóságban.

Egy hozzászóló így látja. Lehet, hogy igaza van??? : A megoldást Horvátországban hajtották végre,ráadásul érintve van az ügyben az OTP. -is ottani fiók bankjai révén! Sajnos a mi országunkban az internetadó a legfontosabb probléma,amiért képesek voltak az utcára menni, a devizahitel, az egészségügy, az oktatás, a korrupció stb. nem fontos!

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZAHITEL-ÉRVÉNYTELENEK A SZERZŐDÉSEK, VISSZA A TÚLFIZETETT KAMATOKAT ÉS AZ ÁRFOLYAM KÜLÖNBÖZETET!
DEVIZAHITEL-ÉRVÉNYTELENEK A SZERZŐDÉSEK, VISSZA A TÚLFIZETETT KAMATOKAT ÉS AZ ÁRFOLYAM KÜLÖNBÖZETET!

DEVIZAHITEL-ÉRVÉNYTELENEK A SZERZŐDÉSEK, VISSZA A TÚLFIZETETT KAMATOKAT ÉS AZ ÁRFOLYAM KÜLÖNBÖZETET! [good_old_share] Milyen következményekkel jár az, ha a bank nem...

BÍRÓ ICA – A DEVIZA-KÁROSULTAK ÉLETBENMARADÁSÁÉRT IS KÜZD.
BÍRÓ ICA – A DEVIZA-KÁROSULTAK ÉLETBENMARADÁSÁÉRT IS KÜZD.

BÍRÓ ICA – A DEVIZA-KÁROSULTAK ÉLETBENMARADÁSÁÉRT IS KÜZD. [good_old_share] Bíró Icát az egész ország ismeri. Sok hölgynek mutat utat az...

Close