TÁMADÁS A BANKOK ELLEN

TÁMADÁS A BANKOK ELLEN.

TÁMADÁS A BANKOK ELLEN

Modern világunkban nem minden esetben szükséges a károkozó fizikai jelenléte ahhoz, hogy egy céget támadás érjen, és ezzel hatalmas károkat szenvedjen el.

[cn-social-icon]

Hackerek több tízezer dolláros fenyegetéssel bombázzák a pénzügyi cégeket, mondván, ha nem fizetnek, akkor túlterheléses támadást indítanak a honlapjaik ellen – mondta egy FBI-ügynök a MarketWatchnak. A napi.hu így folytatja:

loading...

A pénzügyi szektorban több mint száz cég – nagybankoktól brókercégekig – kapott már április óta túlterheléses támadásról fenyegetést (DDoS) – mondta a pénzügyi portálnak Richard Jacobs az FBI New York-i irodájának munkatársa. A váltságdíj több tízezer dollárra rúg általában és néhány cég fizetett is ijedtében – teszi hozzá a szakember.

Ha a cégek már lekövették volna a fenyegetőket, akkor azt is meg tudnák mondani, hogy ezek a hackerek olyan bűnözők-e, akik ténylegesen beváltják a fenyegetésüket, ha a vállalat nem fizet, vagy a végén visszalépnek. A szakember elmondásából kiderül, hogy sokszor a fizetés sem garancia, ugyanis néhány esetben, ha a vállalat fizet, akkor még további fenyegetésekkel szembesül. Van néhány csoport, amely felhagy a követeléssel, ha a cég nem fizet, de erre semmi garancia nincs. Ugyanakkor azt is megjegyezte: nem minden célpont tapasztalt tényleges támadást a rendszere ellen.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Egy ilyen túlterheléses támadás egy pénzügyi cégnél óránként 100 ezer dolláros veszteséget is okozhat – mutat rá a Neustar információbiztonsággal és elemzéssel foglalkozó virginiai cég.

A bankok a 2012-ben és 2013-ban megtapasztalhatták a túlterheléses támadás okozta problémákat, ezért tavaly a Szövetségi Pénzügyi Szervezetek Vizsgálati Tanácsa (Federal Financial Institutions Examination Council – FFIEC), amely az öt amerikai banki felügyeletet öleli fel, kiadott egy ajánlást az intézményeknek, amelyet követniük kell az ilyen kibertámadások elkerülése érdekében. Ebben olyan ajánlások szerepelnek, mint az internetforgalom ellenőrzése a támadások érzékelésére és ezek elhárítására egy kommunikációs terv kiépítése a szektor szereplőivel, az internetszolgáltatóval és az ügyfelekkel.

Januárban a hackerek mintegy 30 ezer ügyféladatok tettek közzé, miután a svájci Banque Cantonale de Geneve nem fizette ki a  váltságdíjat – írta a Bloomberg. Az viszont a mindezek ellenére a cégektől függ, hogy a fenyegetésnek eleget tesznek-e, az FBI-tól Jacobs elmondása szerint nem kapnak arra vonatkozó közvetlen tanácsot, hogy mit tegyenek.

loading...

NAGYON FONTOS! Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnének az oldalunk frissítéseiről húzzák az egeret a Facebook oldalunkon a "Tetszik/Liked" gombra és pipálják ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban.
 FACEBOOK: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979

 [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A DEVIZAKÁROSULTAK MÁR FELISMERIK A HAMISSÁGOT!
A DEVIZAKÁROSULTAK MÁR FELISMERIK A HAMISSÁGOT

A DEVIZAKÁROSULTAK MÁR FELISMERIK A HAMISSÁGOT A cselekvők magánya a megalkuvók sortüzében – Amikor az összefogás maga az árulás. [cn-social-icon]...

MI LESZ AZ AUTÓHITELEK FORINTOSÍTÁSÁVAL?
MI LESZ AZ AUTÓHITELEK FORINTOSÍTÁSÁVAL?

Az ATV Start vendége Barabás Gyula elnök, Széchenyi Hitelszövetség. [cn-social-icon] FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk...

Close