UKRAJNA FELOSZTÁSÁRA KAPOTT JAVASLATOT MOSZKVÁBÓL VARSÓ ÉS BUDAPEST

UKRAJNA FELOSZTÁSÁRA KAPOTT JAVASLATOT MOSZKVÁBÓL VARSÓ ÉS BUDAPEST.

Ukrajna felosztására kapott hivatalos ajánlatot a lengyel külügyminisztérium az orosz Állami Dumától. Nekünk a Kárpátalját adná a Duma.

Ukrajna felosztására kapott hivatalos ajánlatot a lengyel külügyminiszter az orosz állami duma elnökhelyettesétől, amelybe nyugat-ukrajnai területek annektálását javasolják a lengyeleknek. A varsói külügyminisztérium szerint hasonló tartalmú ajánlat érkezett Budapestre is, amelyben a Kárpátalja visszacsatolását indítványozza a Duma alelnöke.

loading...

A levél aláírója, Vlagyimir Zsirinovszkij, a Duma alelnöke (egyben a szélsőségesen populista Liberális Demokrata Párt elnöke) már korábban is tett a levél tartalmával megegyező nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy Ukrajna nevű ország soha nem létezett a történelemben. Annak mai területe eredetileg vagy orosz, vagy lengyel, illetve magyar vagy román volt. Úgy vélte, hogy eljött az ideje, az egykori orosz területek orosz zászló alá rendezésére, mint ahogy a lengyelek is – ahogy a levélben fogalmaz – követelhetnék népszavazás megtartását az egykori lengyel területek visszacsatolásáról.

Zsirinovszkij szerint Ukrajna területe a mai Közép-Ukrajna maradhatna meg, mivel Kelet-Ukrajnát Oroszország kebelezné be, Nyugat-Ukrajnát Lengyelország kapná, a többi részen pedig Magyarország osztozna Romániával. A lengyel külügyminisztériumba érkezett levél szerint a mai Ukrajnában számos eltérő mentalitású nép él, akik nem képesek meglenni együtt. A kölcsönös elutasítás éveken keresztül nyílt, nem egyszer véres konfliktusokban öltött testet. Mint például – emlékeztetett – a lengyel és az ukrán nacionalisták brutális összecsapásai alkalmával.

Vasárnap az ogyesszai piacon felcsendültek az Örömóda, az EU himnuszának hangjai. ​(a szerencsétlenek…még nem tudják, hogy valójában mi vár rájuk…szerk.)

A lengyel külügyminisztérium megerősítette a sajtónak a levél érkezését és tartalmát, amelyet a tárca szóvivője, Marcin Wojciechowski példátlannak minősített és úgy vélte: nem lehet komolyan venni. Ezért Zsironovszkij udvarias, ám a levél tartalmára ki nem térő választ fog kapni – mondta a szóvivő, aki szerint a levél azt igazolja, hogy Oroszországban néhányan még mindig az egykori Ribbentrop-Molotov paktum szellemében gondolkodnak. Hozzátette: nem számolnak azzal, hogy hasonló tartalmú levél érkezhet az orosz külügyminisztériumból. 

loading...

Zsebesi Zsolt

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
KÉSZÜLJ A BANKHÁBORÚRA-OLVASD, OSZD MEG, CSELEKEDJ!
KÉSZÜLJ A BANKHÁBORÚRA-OLVASD, OSZD MEG, CSELEKEDJ!

Harckészültség a bankháború újabb szakaszára VÉSZ: “Tettekkel fogjuk bizonyítani: az ember fontosabb, mint a pénz… Családok sokaságának a tönkretétele nyerészkedés...

DR- LÉHMANN: EGY LEVÉL RÉSZEMRE.
DR- LÉHMANN: EGY LEVÉL RÉSZEMRE

Tájékoztatási kötelezettségemnek tartom azt, hogy tegnapi - is látható - írásomra adott alábbi választ közreadjam nem vitásan velem kapcsolatosan elfogult...

Close