UKRAJNA FELOSZTÁSÁRA KAPOTT JAVASLATOT MOSZKVÁBÓL VARSÓ ÉS BUDAPEST

UKRAJNA FELOSZTÁSÁRA KAPOTT JAVASLATOT MOSZKVÁBÓL VARSÓ ÉS BUDAPEST.

Ukrajna felosztására kapott hivatalos ajánlatot a lengyel külügyminisztérium az orosz Állami Dumától. Nekünk a Kárpátalját adná a Duma.

Ukrajna felosztására kapott hivatalos ajánlatot a lengyel külügyminiszter az orosz állami duma elnökhelyettesétől, amelybe nyugat-ukrajnai területek annektálását javasolják a lengyeleknek. A varsói külügyminisztérium szerint hasonló tartalmú ajánlat érkezett Budapestre is, amelyben a Kárpátalja visszacsatolását indítványozza a Duma alelnöke.

A levél aláírója, Vlagyimir Zsirinovszkij, a Duma alelnöke (egyben a szélsőségesen populista Liberális Demokrata Párt elnöke) már korábban is tett a levél tartalmával megegyező nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy Ukrajna nevű ország soha nem létezett a történelemben. Annak mai területe eredetileg vagy orosz, vagy lengyel, illetve magyar vagy román volt. Úgy vélte, hogy eljött az ideje, az egykori orosz területek orosz zászló alá rendezésére, mint ahogy a lengyelek is – ahogy a levélben fogalmaz – követelhetnék népszavazás megtartását az egykori lengyel területek visszacsatolásáról.

Zsirinovszkij szerint Ukrajna területe a mai Közép-Ukrajna maradhatna meg, mivel Kelet-Ukrajnát Oroszország kebelezné be, Nyugat-Ukrajnát Lengyelország kapná, a többi részen pedig Magyarország osztozna Romániával. A lengyel külügyminisztériumba érkezett levél szerint a mai Ukrajnában számos eltérő mentalitású nép él, akik nem képesek meglenni együtt. A kölcsönös elutasítás éveken keresztül nyílt, nem egyszer véres konfliktusokban öltött testet. Mint például – emlékeztetett – a lengyel és az ukrán nacionalisták brutális összecsapásai alkalmával.

Vasárnap az ogyesszai piacon felcsendültek az Örömóda, az EU himnuszának hangjai. ​(a szerencsétlenek…még nem tudják, hogy valójában mi vár rájuk…szerk.)

A lengyel külügyminisztérium megerősítette a sajtónak a levél érkezését és tartalmát, amelyet a tárca szóvivője, Marcin Wojciechowski példátlannak minősített és úgy vélte: nem lehet komolyan venni. Ezért Zsironovszkij udvarias, ám a levél tartalmára ki nem térő választ fog kapni – mondta a szóvivő, aki szerint a levél azt igazolja, hogy Oroszországban néhányan még mindig az egykori Ribbentrop-Molotov paktum szellemében gondolkodnak. Hozzátette: nem számolnak azzal, hogy hasonló tartalmú levél érkezhet az orosz külügyminisztériumból. 

loading...

Zsebesi Zsolt

Facebook hozzászólások

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM