PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKÉHEZ ORBÁN VIKTORHOZ

PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKÉHEZ ORBÁN VIKTORHOZ.

KOPPÁNY CSOPORT

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A Koppány Csoport évek óta küzd az igazságtalan és tisztességtelen deviza elszámolású jelzálogrendszer ellen, ami megítélésünk szerint egyértelműen és bizonyítottan uzsorakamat jellegű.
Az Alkotmánybíróság a 2014, 03. 17-én kihirdetett X/1769/2013. számú határozata kimondja „ a hatályba lépése előtt megkötött szerződések tartalmát kivételesen – a “clausula rebus sic stantibus” elve alapján – megváltoztathatja.”

Megítélésünk szerint jelentős társadalmi érdek fűződik ahhoz, hogy a magyar törvényhozás a közel egymillió magyar állampolgár életlehetőségét meghatározó „devizahitellel” kapcsolatos problémát mielőbb, még a választások előtt megoldja.

A Magyar kormánynak színt kell vallania a végrehajtások és kilakoltatások vonatkozásában is. A helyzet tovább már nem tartható. Április 30-val vége a moratóriumnak, szükséges döntésükig ezt is időt meghosszabbítani.

Mindezek után kérjük és kérdezzük a Miniszterelnök Urat, hogy a választások előtt szándékában van-e rendezni a devizások ügyét?

Kérdezzük, hogy lát-e megoldást arra, hogy a Kormány a magyar bankrendszer profitéhes uzsorarendszerét méltányos és elfogadható szintre csökkentse?

Tisztel Miniszterelnök Úr!

Szeretnénk, ha a 2014. március 24-én 15 órakor a Kossuth térre szervezett demonstrációnk résztvevőinek személyesen válaszolna a fenti kérdésekre.

Önnek, mint Magyarország miniszterelnökének (szolga) a feladata, hogy szolgálja és ne hagyja magára e nemzetet.

Kérjük tehát, hogy 2014.03.24-én 16:00 órakor személyesen vegye át a Kossuth téren petíciónkat.

Balogh Béla elnök
Koppány Csoport.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM