PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKÉHEZ ORBÁN VIKTORHOZ

KOPPÁNY CSOPORT

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A Koppány Csoport évek óta küzd az igazságtalan és tisztességtelen deviza elszámolású jelzálogrendszer ellen, ami megítélésünk szerint egyértelműen és bizonyítottan uzsorakamat jellegű.
Az Alkotmánybíróság a 2014, 03. 17-én kihirdetett X/1769/2013. számú határozata kimondja „ a hatályba lépése előtt megkötött szerződések tartalmát kivételesen – a “clausula rebus sic stantibus” elve alapján – megváltoztathatja.”

Megítélésünk szerint jelentős társadalmi érdek fűződik ahhoz, hogy a magyar törvényhozás a közel egymillió magyar állampolgár életlehetőségét meghatározó „devizahitellel” kapcsolatos problémát mielőbb, még a választások előtt megoldja.

A Magyar kormánynak színt kell vallania a végrehajtások és kilakoltatások vonatkozásában is. A helyzet tovább már nem tartható. Április 30-val vége a moratóriumnak, szükséges döntésükig ezt is időt meghosszabbítani.

Mindezek után kérjük és kérdezzük a Miniszterelnök Urat, hogy a választások előtt szándékában van-e rendezni a devizások ügyét?

Kérdezzük, hogy lát-e megoldást arra, hogy a Kormány a magyar bankrendszer profitéhes uzsorarendszerét méltányos és elfogadható szintre csökkentse?

Tisztel Miniszterelnök Úr!

Szeretnénk, ha a 2014. március 24-én 15 órakor a Kossuth térre szervezett demonstrációnk résztvevőinek személyesen válaszolna a fenti kérdésekre.

Önnek, mint Magyarország miniszterelnökének (szolga) a feladata, hogy szolgálja és ne hagyja magára e nemzetet.

Kérjük tehát, hogy 2014.03.24-én 16:00 órakor személyesen vegye át a Kossuth téren petíciónkat.

Balogh Béla elnök
Koppány Csoport.

Szólj hozzá

Hozzászólás