VARGA ISTVÁN ÉS MAKKOS ALBERT A LÁNCHÍD RÁDIÓBAN AZ AB DÖNTÉSE UTÁN (2014-03-18)

VARGA ISTVÁN ÉS MAKKOS ALBERT A LÁNCHÍD RÁDIÓBAN AZ AB DÖNTÉSE UTÁN

Varga István és Makkos Albert a Lánchíd Rádióban az AB dönés után – 2014.03.18. Tovább dobták a forró krumplit? 
A következő parlament akár törvényt is hozhat a devizaalapon számított kölcsönökről, válaszolt a kormány novemberben feltett kérdésre hétfőn az Alkotmánybíróság, hozzátéve, hogy „ez csak kivételes esetben, a bírósági gyakorlatot figyelembe véve, az egyensúlyra törekedve lehetséges". 

De hát éppen a bíróságok vártak volna (a kormánnyal egyetemben) konkrét iránymutatást a testülettől! Vajon mi számít kivételes esetnek, nem beszélve arról, hogy ha egyoldalú aránytalanságok vannak a szerződésekben, azokat hogyan lehet egyensúlyra törekedve megszüntetni úgy, hogy „mindkét fél érdekeit figyelembe vegyék"? Vajon milyen törvény várható, amely Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint „teljes egészében kivezeti a piacról a lakáscélú, jelzálogalapú devizahitel-szerződéseket", és persze mi fog történni a nem lakás, hanem egyéb célú, devizaalapon számított szerződésekkel? A telefonnál Makkos Albert közgazdász és Varga István, a Magyar Adófizetők Országos Szövetségének alelnöke. (Lánchíd Rádió) 

loading...

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DR. LÉHMANN LEVELE MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKÉNEK
DR. LÉHMANN LEVELE MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKÉNEK

Magyarország Miniszterelnökének B u d a p e s t Tisztelt Miniszterelnök Úr! Pontosan fél évvel ezelőtt – 2013. szeptember...

IFJ. LOMNICI ZOLTÁN ÉS GULYÁS GERGELY AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG DÖNTÉSÉRŐL
IFJ. LOMNICI ZOLTÁN ÉS GULYÁS GERGELY AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG DÖNTÉSÉRŐL

ifj. Lomnici Zoltán és Gulyás Gergely alkotmányjogászok az AB döntésről

Close