ÚJRA KELL NYITNI A DEVIZAHITELES DOSSZIÉT.

ÚJRA KELL NYITNI A DEVIZAHITELES DOSSZIÉT.

ÚJRA KELL NYITNI A DEVIZAHITELES DOSSZIÉT.

[good_old_share]


A devizahitel károsultak problémája még mindig megoldatlan és a kormány folytatólagos árulást követ el ezekkel az emberekkel szemben – szögezte le Z. Kárpát Dániel csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A képviselő szerint az, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter ügyvédi irodája több bankot is képvisel a devizaperekben, miközben a miniszternek az állampolgárokat védő jogszabályokat kellene hoznia a parlamentben, egyszerűen összeférhetetlen.

Ezáltal felmerül, hogy mennyire elfogulatlanul hozta a Fidesz-KDNP azokat a döntéseket, amik a devizahitel-károsultakat érintették.

„A Jobbik ezért arra szólítja fel a kormányzatot, hogy haladéktalanul nyissa újra a dossziét és tárgyaljuk újra együttesen a parlament előtt az összes devizahitel-károsultakat érintő döntést.”
Z. Kárpát úgy véli, hogy mindeddig folyamatos összejátszás történt az érintett bankok és a kormányzat között, ahol utóbbi vállalta, hogy nem rak további terheket a bankokra a károsultak helyzetének rendezése érdekében.

[poll id=”7″]

A Jobbik a károsultak pártján áll és úgy látja, hogy a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítása nélkül megoldhatatlan a kialakult helyzet.

Amíg ez nem következik be, addig kilakoltatási és részleges végrehajtási moratóriumot kell elrendelni.
A képviselő emlékeztetett, hogy a Kúriai is jelezte, hogy amennyiben az Európai Bíróság úgy ítéli meg, hogy az árfolyamkockázatot nem kizárólag az ügyfélnek kell viselnie, akkor ők is változtatnak saját hazai döntésükön. Ezek az elhibázott kúriai döntések a képviselő szerint egy elhibázott hivatkozási alapot keletkeztettek a kormányzat számára, amivel később felvételkori árfolyamon forintosították a hiteleket.

A Jobbik alelnöke megengedhetetlennek tartja, hogy az embereket ilyen intézményesített módon kifosszák, ezért új elszámolást követel.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM