ÚJRA ÉRVÉNYES AZ ÉRVÉNYTELEN SZERZŐDÉS? + MEGHÍVÓ.

ÚJRA ÉRVÉNYES AZ ÉRVÉNYTELEN SZERZŐDÉS? + MEGHÍVÓ.

ÚJRA ÉRVÉNYES AZ ÉRVÉNYTELEN SZERZŐDÉS? + MEGHÍVÓ.

[good_old_share]


Hogy forgatják ki a „deviza”-hiteles károsultakat? Hogy veszi semmibe a bíróság saját, korábbi jogerő ítéletét? Hogy működik a Magyar jogállam?

 

A hitelsikerek weboldalán jelent meg az alábbi felhívás. Érdemes elolvasni, és akinek ideje engedi, annak részt venni ezen az eseményen!2019. február 19-én 10:30-kor a Kúria (1055 Budapest, Markó utca 16.) nyilvános tárgyaláson hirdet ítéletet “devizahiteles” ügyben. Az ügy kiemelt jelentőségű, hiszen a bíróságok irányítottsága, a Szegedi Törvényszék szégyenteljes ítélkezési módszereire világíthat rá ez az eset.

Ha szeretne Ön is részt venni az ítélethirdetésen, kérjük a Kúria oldalán olvasható tájékoztató szerzint végezze el a regisztrációt : IDE KATTINTVA.

Az ügy 2008-ban kezdődött egy Allianz Bank által nyújtott befektetéssel vegyes életbiztosítással kombinált deviza alapú kölcsönszerződéssel, melyben a bank a kölcsön nyújtásakor bemutatta, hogy az életbiztosítási rész miként fogja majd néhány év múlva a tőkeösszeget kiváltani, ezáltal a kölcsön teljes egészében visszafizetésre is kerülhet.

Természetesen ez nem így történt, sőt a törlesztés vállalhatatlan mértékben megemelkedett (mint a devizaadósok mindegyikénél).

Az adós pert indított az Allianz Bank ellen, melyet 2013-ban meg is nyert jogerősen! A szerződést érvénytelennek ítélte a Szegedi Törvényszék bírósága három pontban, melyből az egyik az árfolyamrés volt.

Az FHB Bank az Allianz jogutódja 2014-én érvényessé nyílvánítási pert indított az adós ellen azzal a szándékkal, hogy a szerződésből hiányzó részeket utólag pótolja a bíróság a bank kérelme szerint.

A pert a bíróság (Szegedi Törvényszék) befogadta, annak ellenére, hogy az ügyben már volt egy jogerős ítélet (ugyanettől a bíróságtól), tehát a bíróságnak az ítélt dolog miatt a keresetet eleve el kellett volna utasítania!Az adós minden igyekezete ellenére a pert lefolytatták, az ítéletben pedig végül érvényessé nyilvánították a korábban érvénytelennek ítélt szerződést és a több tízmilliós tartozás mellett még további sok milliós perköltséget is ráterheltek.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ennek az (igazságtalan, jogsértő) ítéletnek a fellebezése kapcsán lesz ítélethirdetés a Kúrián a fenti időpontban.

Az adós által írt beszámoló innen letölthető.

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM