Devizahitel-II. fokon is bukott az OTP

Devizahitel-II. fokon is bukott az OTP

Devizahitel-II. fokon is bukott az OTP

A OTP Bank sem sérthetetlen! 2 az 1-ben jogerős ítélet.

Érvénytelen, semmis!!!

Az ítéletet az oldal alján találod!

A Győri Ítélőtábla jogerősen döntött a mellékelt OTP hitelszerződései kapcsán.

Kötelezi az elsőfokon eljáró bíróságot az érvénytelenség jogkövetkezményének levonására.
Az ítélet érvénytelenné, semmissé teszi az OTP két deviza hitelszerződését.
(mellékelve az ítélet, az oldal alján)

Most a hiteltartozás összegszerűségét fogja vizsgálni a bíróság.
Többek között, hogy az ügyvédi iroda által benyújtott semmisségi elszámolás a KÚRIA állásfoglalása lapján történt-e meg.

„Egyértelműen kimondja a KÚRIA, hogy a tisztességtelenség attól jött létre, hogy az árfolyam változás nagy mértéke a kizárólag hitelfelvevőket érinti ebből kifolyólag hatalmas hátrány éri őket.

Ezért döntött úgy a KÚRIA, hogy két féle módon szabályozza a szerződésekkel kapcsolatos semmisségi elszámolást. „

Számítási módok
1. számítási mód
A szerződést a bíróság akként nyilvánítja érvényessé, hogy a kirovó pénznemmé a forint válik, és ügyleti kamat az irányadó forintkamat szerződéskötéskori értékének kamatfelárral növelt mértékével egyenlő.

2. számítási mód
A szerződést a bíróság akként nyilvánítja érvényessé, hogy a deviza-forint átváltási árfolyamot maximálja, forintosításig a szerződésben rögzített kamattal.
A fogyasztó által viselt árfolyamkockázat felső határaként figyelembe vehető 180 HUF/CHF árfolyam, amelyet a magyar jogalkotó alkalmas határértéknek tekintett.

Figyelembe vehető továbbá 20 %-os mértékű árfolyamkockázat.

Mind a két számítási mód jó lehet, azonban a szerződésben lévő feltételektől függ, hogy kinek melyik számítási mód lesz a megfelelő.

loading…


Az ügyvédi iroda vállalja a Kúriai iránymutatás szerinti táblázatok elkészítését.
Peres, továbbá peren kívüli megegyezések előkészítését és képviseletét bankok, pénzintézetek ellen. Dr. Budaházi János ügyvéd „polgári és büntető jogász”, Dr. Láng Péter egyéni ügyvéd
„polgári és büntető jogász, Európa-jogi szakjogász” 2030 Érd, Mályva utca 14. Tel: 06-70-632-3583

Az ítélet további oldalait IDE KATTINTVA olvashatod.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM