FELHÍVÁS-DEVIZAÜGY! ÉRVÉNYTELENSÉGI PEREKHEZ SEMMISSÉGI SZÁMÍTÁS!

FELHÍVÁS-DEVIZAÜGY! ÉRVÉNYTELENSÉGI PEREKHEZ SEMMISSÉGI SZÁMÍTÁS!

FELHÍVÁS-DEVIZAÜGY! ÉRVÉNYTELENSÉGI PEREKHEZ SEMMISSÉGI SZÁMÍTÁS!


Felhívás !!! „devizaügy”

A KÚRIA 2019. JÚNIUS 19 – i AJÁNLÁSA ALAPJÁN KÉSZÍTETT SZÁMÍTÁSOK SIKERE

Érvénytelenségi perekhez, vagy akár a bankokkal való megállapodáshoz is a KÚRIA által ajánlott számítási módok elkészítése elengedhetetlen.Az új semmisségi számításokkal, esély van a deviza hitel problémák pozitív lezárására.
Ez tapasztalható a már folyamatban lévő pereknél is, ahol az új számítások beterjesztése után több esetben pozitív események következtek be.

Néhány példa a perek pozitív alakulására:

– Nyertes Ítéletek (arányaiban több per kimenetele alakul pozitívan, mint a KÚRIA állásfoglalása előtt)

– Alperes, azaz a bank elfogadja a KÚRIA ajánlása alapján készített számításunk valamelyikét

– Megállapodások jönnek létre (olyan esetekben is ahol a bank már egyszer elutasította megállapodási ajánlatot, most ugyanazt az ajánlatot a bank újbóli kezdeményezésére elfogadták)

– II. fokon benyújtott táblázatoknál gyakran a vesztes I. fokú Ítélet hatálytalanításra kerül.

2019. június 19. KÚRIA állásfoglalás legfontosabb része:

„nem önmagában az árfolyamkockázat viselésével kapcsolatos tájékoztatás nem megfelelő volta eredményezi a vonatkozó szerződési rendelkezés tisztességtelenségét, hanem annak az a következménye, hatása, amely a fogyasztó hátrányára jelentős mértékben felborítja a felek közötti érdekegyensúlyt.

Nem önmagában az egyenlőtlenség, hanem annak jelentős mértéke az, ami …….. megalapozza a tisztességtelenség megállapítását”

Egyértelműen kimondja a KÚRIA, hogy a tisztességtelenség attól jött létre, hogy az árfolyam változás nagy mértéke a kizárólag hitelfelvevőket érinti ebből kifolyólag hatalmas hátrány éri őket.

Ezért döntött úgy a KÚRIA, hogy két féle módon szabályozza a szerződésekkel kapcsolatos semmisségi elszámolást.Mind a két számítási mód jó lehet, azonban a szerződésben lévő feltételektől függ, hogy kinek melyik számítási mód lesz a megfelelő.
Új pereknél már kizárólag a KÚRIA – i számításokkal lehet a keresetlevelet benyújtani.

1. számítási mód

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A szerződést a bíróság akként nyilvánítja érvényessé, hogy a kirovó pénznemmé a forint válik, és ügyleti kamat az irányadó forintkamat szerződéskötéskori értékének kamatfelárral növelt mértékével egyenlő.

A szerződés már nem minősül devizaalapúnak, és így kikerül a forintosítási törvények hatálya alól is a kölcsön összegét a ténylegesen a fogyasztó rendelkezésére bocsátott forintösszegben kell meghatározni.

2. számítási mód

A szerződést a bíróság akként nyilvánítja érvényessé, hogy a deviza-forint átváltási árfolyamot maximálja, forintosításig a szerződésben rögzített kamattal

A fogyasztó által viselt árfolyamkockázat felső határaként figyelembe vehető 180 HUF/CHF árfolyam, amelyet a magyar jogalkotó alkalmas határértéknek tekintett.

Figyelembe vehető továbbá 20 %-os mértékű árfolyamkockázat.

Az ügyvédi iroda vállalja a Kúriai iránymutatás szerinti táblázatok elkészítését.

Probléma esetén keressék bizalommal Dr. Budaházi János egyéni ügyvéd, Dr. Láng Péter egyéni ügyvéd alirodáját.

Munkatársak:
Dr. Láng Péter egyéni ügyvéd „polgári és büntető jogász, Európa-jogi szakjogász”, 
Dr. Budaházi János egyéni ügyvéd „polgári és büntető jogász, Európa-jogi szakjogász”

Ügyvédi aliroda elérhetősége: 2030. Érd. Mályva utca 14. Tel: 06-70-632-3583.
Vezetékes telefon/fax: 06-23-360-472. 
Ügyfélfogadás kizárólag telefonos egyeztetés után lehetséges.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM