Új törvény készül a devizakárosultak ellen?

Új törvény készül a devizakárosultak ellen?

Új törvény készül a devizakárosultak ellen?


Félő, hogy egy a tanulmány előkészít egy kúriai devizahiteles döntést!!! „Ellenszer”, megoldás az oldal alján!

Azt korábban is világosan lehetett látni, hogy az adósmentőnek csúfolt törvények soha nem a „deviza”-károsultak, hanem sokkal inkább a bankok érdekeit szolgálták. Ezt az állítást semmi nem igazolja jobban, mint az a tény, hogy a „deviza”-károsultak kálváriája a mai napig is tart.Úgy tűnik, hogy a háttérben most ismét készül valami, és- ahogy azt már megszokhattuk, most sem a tisztességes „adósbarát” megoldás felé mennek a dolgok.

Ahelyett, hogy azon törnék a fejüket a bankok, hogy mi módon enyhítsék az átvert Magyar károsultak terheit, az Európai Unió más országaival ellentétben, az EU ide vonatkozó szabályaival semmibe véve már előre gondoskodni akarnak arról, hogy a bankoknak ne kelljen lemondai az extraprofitjukról.

loading...

Vajon miért is tehetik ezt meg? Vajon ki az a személy, aki ezt megengedi nekik?

A kártérítési ügyvéd oldalán jelent meg az alábbi friss hír:

Kártérítési ügyvéd: Szeretném felhívni a figyelmet Gárdos Péter tanulmányára, amelyben a kölcsönszerződés felmondással történő megszűnése utáni elszámolásokról ötletel. Gárdos Péter aktív szerepet játszott a Kúria súlyosan adósellenes 6/2013-as jogegységi határozatának megalkotásában.

A tanulmány azt javasolja hogy ha a bank felmondja a szerződést és a teljes követelés egyösszegben lejárttá és esedékessé válik akkor megfontolandó lehet a Ptk. módosítása is annak rögzítésére hogy a felmondás csupán a főszolgáltatás megszűnését eredményezze, a főszolgáltatáshoz kapcsolódó jogok és kötelezettségek érintetlenül hagyása mellett.

E szerint pl. tág értelemben vett biztosítékok, felelősségi és szavatossági szabályok, vitarendezésre vonatkozó rendelkezések) megszűnését ne eredményezze, ezek a főszolgáltatásra vonatkozó kötelezettség megszűnése ellenére változatlan tartalommal kötelezik és jogosítják a feleket.

loading...

A zálogjog szabályait is célszerű lenne kiegészíteni Gárdos szerint egy olyan rendelkezéssel, amely szerint a zálogjog biztosítja a felmondás következtében a biztosított követelés helyébe lépő elszámolásból fakadó követeléseket is.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Félő, hogy ez a tanulmány előkészít egy kúriai döntést.

Megoldás: Ha érvénytelen a szerződés akkor nem számít, hogy a szerződés bank általi felmondása milyen jogokat hagy a banknál. Ezért fontos C-260/18-as uniós ítélet, mert a Kúria szerint jelenleg érvényessé kell nyilvánítani az árfolyamkockázatról való nem megfelelő tájékoztatás miatt semmis szerződéseket és 20%-os árfolyamkockázatot mindenképpen kell az adósnak viselni.

Ha viszont az árfolyamrés miatt semmis a szerződés és az adós akarata szerint az eredeti állapotot kell helyreállítani akkor, nincs érvényessé nyilvánítás, nincs 20% büntetés, nincs Ptk módosítás a banki biztosítékok érdekében. Kártérítési ügyvéd.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Bíróság meggyőzve bank legyőzve!
Bíróság meggyőzve bank legyőzve!

Bíróság meggyőzve bank legyőzve! 2020.01.09 az ítéletetet az oldal alján lévő linkről lehet letölteni! Másodfokú ítéletben semmis a Merkantil szerződése....

Devizahitelek-van megoldás Bátor program.
Devizahitelek-van megoldás Bátor program.

Devizahitelek-van megoldás Bátor program. Ez a videót csak akkor nézd meg, ha szerinted is a téged átverő bankkal kötött megállapodás...

Close