Új törvény készül a devizakárosultak ellen?

Új törvény készül a devizakárosultak ellen?

Új törvény készül a devizakárosultak ellen?


Félő, hogy egy a tanulmány előkészít egy kúriai devizahiteles döntést!!! „Ellenszer”, megoldás az oldal alján!

Azt korábban is világosan lehetett látni, hogy az adósmentőnek csúfolt törvények soha nem a „deviza”-károsultak, hanem sokkal inkább a bankok érdekeit szolgálták. Ezt az állítást semmi nem igazolja jobban, mint az a tény, hogy a „deviza”-károsultak kálváriája a mai napig is tart.Úgy tűnik, hogy a háttérben most ismét készül valami, és- ahogy azt már megszokhattuk, most sem a tisztességes „adósbarát” megoldás felé mennek a dolgok.

Ahelyett, hogy azon törnék a fejüket a bankok, hogy mi módon enyhítsék az átvert Magyar károsultak terheit, az Európai Unió más országaival ellentétben, az EU ide vonatkozó szabályaival semmibe véve már előre gondoskodni akarnak arról, hogy a bankoknak ne kelljen lemondai az extraprofitjukról.

Vajon miért is tehetik ezt meg? Vajon ki az a személy, aki ezt megengedi nekik?

A kártérítési ügyvéd oldalán jelent meg az alábbi friss hír:

Kártérítési ügyvéd: Szeretném felhívni a figyelmet Gárdos Péter tanulmányára, amelyben a kölcsönszerződés felmondással történő megszűnése utáni elszámolásokról ötletel. Gárdos Péter aktív szerepet játszott a Kúria súlyosan adósellenes 6/2013-as jogegységi határozatának megalkotásában.

A tanulmány azt javasolja hogy ha a bank felmondja a szerződést és a teljes követelés egyösszegben lejárttá és esedékessé válik akkor megfontolandó lehet a Ptk. módosítása is annak rögzítésére hogy a felmondás csupán a főszolgáltatás megszűnését eredményezze, a főszolgáltatáshoz kapcsolódó jogok és kötelezettségek érintetlenül hagyása mellett.

E szerint pl. tág értelemben vett biztosítékok, felelősségi és szavatossági szabályok, vitarendezésre vonatkozó rendelkezések) megszűnését ne eredményezze, ezek a főszolgáltatásra vonatkozó kötelezettség megszűnése ellenére változatlan tartalommal kötelezik és jogosítják a feleket.

A zálogjog szabályait is célszerű lenne kiegészíteni Gárdos szerint egy olyan rendelkezéssel, amely szerint a zálogjog biztosítja a felmondás következtében a biztosított követelés helyébe lépő elszámolásból fakadó követeléseket is.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Félő, hogy ez a tanulmány előkészít egy kúriai döntést.

Megoldás: Ha érvénytelen a szerződés akkor nem számít, hogy a szerződés bank általi felmondása milyen jogokat hagy a banknál. Ezért fontos C-260/18-as uniós ítélet, mert a Kúria szerint jelenleg érvényessé kell nyilvánítani az árfolyamkockázatról való nem megfelelő tájékoztatás miatt semmis szerződéseket és 20%-os árfolyamkockázatot mindenképpen kell az adósnak viselni.

Ha viszont az árfolyamrés miatt semmis a szerződés és az adós akarata szerint az eredeti állapotot kell helyreállítani akkor, nincs érvényessé nyilvánítás, nincs 20% büntetés, nincs Ptk módosítás a banki biztosítékok érdekében. Kártérítési ügyvéd.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM