Felhívás a devizakárosultakat képviselő ügyvédekhez-egy fontos bejelentés

Dr. Kocsisné dr. László Ildikó ügyvéd, devizahitel, Nemzeti Civil Kontroll, Felhívás a devizakárosultakat képviselő ügyvédekhez-egy fontos bejelentés

Felhívás a devizakárosultakat képviselő ügyvédekhez-egy fontos bejelentés

NCK előszó: kérjük a tisztelt devizakárosultakat, hogy az alább olvasható Dr. Kocsisné dr. László Ildikó ügyvéd által tett felhívást juttassák el saját jogi képviselőjükhöz, mert nem állunk kapcsolatban az ország összes devizahiteleseket védő ügyvédjével.

2022. május – Tisztelt Cím!

Dr. Kocsisné dr. László Ildikó ügyvéd – Szeretnék minden ügyvéd kollégát érintően is,  és aki a csoport tagja egy fontos bejelentést tenni.

Először is a tegnapi nap folyamán az Argenta Credit Zrt. Alperessel deviza hiteles másodfokú tárgyalásom volt a Fővárosi Ítélőtáblán a dr. X.Y. Tanácsánál* (*a pontos nevet az ügyvéd nő elárulja az érdeklődőnek. szerk.)A tárgyalás során derült ki hogy a Kúria V.sz.tanácsa a múlt évben olyan horderejű döntést hozott pont az eljáró tanácsot érintve, hogy a deviza hiteles ügyeket semmissé kell nyilvánítani. Főleg a 2006, 2007, 2008 as ügyeket.* (NCK: az időszakkal kapcsolatos NCK magyarázat az oldal alján. szerk.)

Kértem a tanács elnököt, hogy adja meg a számát az ügynek, de elutasította a kérelmemet. Köztudott hogy a Kúriának a devizahiteleseket érintő ügyben hozott döntései nyilvánosak.

A tanács elnök kikérte a véleményét az Argentát képviselő ügyvédtől erről a döntésről, -szinte megbeszélték az ügyet.

Felháborodtam, hogy ez az eljárás tisztességtelen. Végül is hatályon kívül helyezték az ügyet, de szeretném, ha elküldenék Nekem a Kúria Pf.V.tanácsának azt a horderejű határozatát, ami nagyon kedvező a deviza hitelesekre nézve.

Azóta is keresem a neten minden címszó alatt, de ezt a határozatot nem dobja fel a rendszer. Kérem, a segítségüket, hogy haladéktalanul küldjék el Nekem az email címemre ezt a Kúriai döntést, ha rendelkeznek vele.

Tisztelettel és köszönettel Dr. Kocsisné dr. László Ildikó ügyvéd

1116 Budapest, Makó Pál u.9.

( NCK: * 2006, 2007, 2008 – ebben az időszakban pörgették fel különösen a bankok a „gyilkos deviza” – hitelek kihelyezését. Annak érdekében, hogy minél több családot rá tudjanak venni a szerződések aláírására, sok esetben külsős hitelközvetítőket is alkalmaztak. A hitelközvetítőknek magas jutalék fejében az volt a feladatuk, hogy a mit sem sejtő leendő ügyfelekkel elhitessék, hogy szinte semmilyen veszélyt nem rejt a szerződés aláírása, az ingatlanjuk jelzálogosítása, és a „hitel” felvételének minden lépését ezek a közvetítők megkönnyítsék, hatékonyan intézzék az ügyfelek helyett. Mivel ezek a közvetítők közvetlenül a bankokkal álltak kapcsolatban (vagy éppen banki alkalmazottak voltak), a mit sem sejtő ügyfeleknek könnyen elaltatták a veszélyérzetét. Annak érdekében, hogy ez a folyamat még hatékonyabb legyen a Magyar Bankszövetség 2006. január 29-én elkészített egy tanulmányt, amely részletesen bemutatta, hogy „az ügyfelek félelmei alaptalanok akkor, ha devizában adósodnak el hosszútávú hitelekkel. IDE KATTINTVA olvasható!” Azóta tudomásunk szerint több ezer ügyfél betegedett, vagy halt bele ebbe az "ártatlan" "devizahitelbe! Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM