Rövid összefoglaló a devizások által rég várt Európai Bíróság ítéletéről

Rövid összefoglaló a devizások által rég várt Európai Bíróság ítéletéről

Rövid összefoglaló a devizások által rég várt Európai Bíróság ítéletéről

Hamarosan részletesebb, és több ügyvéd, jogász által értelmezett okfejtést közlünk! Rövid összefoglaló alább. Addig is iratkozz fel a hírlevélre! 

Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda – A C-932/19. sz. alatti ítélet korrekt. Valójában egyezik az általam előadottakkal.

Lényege az, hogy csak azzal a feltétellel hatályosulhat a DH törvény megoldása, ha egyébként nem zárja ki azon ténybeli és jogi helyzet helyreállítását, melyben a fogyasztó a tisztességtelen feltétel kiesésével (vételi árfolyam alkalmazása) lenne.

Gyors gondolatom az, hogy ha valakinek a kölcsön összege 10.000.000.-Ft, de nem lehet átváltani devizára, mert a kurzus semmis, akkor a szerződés tárgya marad a 10.000.000.-Ft.
Este megyek az Egyenes Beszédbe. Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda. Az ítélet IDE KATTINTVA olvasható. Facebook hozzászólások

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM