NINCS KEGYELEM! NEM LEHET MEGBOCSÁTANI! – Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem

NINCS KEGYELEM! NEM LEHET MEGBOCSÁTANI! - Barabás Gyula - Pénzügyi fogyasztóvédelem.

NINCS KEGYELEM! NEM LEHET MEGBOCSÁTANI! – Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem

Ahogy kezdődött…

Az időpont legyen 2011. valamikor tavasz eleje. Egy asztal mellé ültünk le néhányan: Varga István, Makkos Albert, Damm Andrea, Simó Endre, …….. és Róna Péter. 

Péter nyilatkozata volt a megbeszélésünk alapja, ami a közgondolkodásban a hibás termék meghatározásával lett ismert. 
Kizárólag a jogi megoldásokban gondolkodtunk és elindult egy kisebb műhelymunka.

Útjára indultak internetes oldalak, ami a jogi lehetőségeket mutatta. 
És egyszer csak megszólalt egy bankvezető, akinek fenyegető üzenete olyan szunnyadó energiákat aktivált, ami ma a perek ezreit jelenti: "Meg ne próbálja senki perelni a bankját, mert a tűzzel játszik, aki a bankrendszert támadja". Csak megköszönni lehet ezt a nyilatkozatot  Sokan ekkor mondták, hogy elég volt, és azóta egyre többen így gondolkodnak. 

Azóta többször méltatlan és hazug támadásoknak vannak kitéve a hitelesek, és azok is, akik e témában megszólalnak. 

Emlékezzünk egy kicsit, mik is voltak ezek:

"A hitelfelvevők 80%-a hazudott, hamis adatokat mondott pénzügyi helyzetére vonatkozóan, ezzel becsapták a bankot"

"A devizahitelest onnan lehet felismerni, hogy egyterű autójával keresztben parkol a mozgássérültek részére fenntartott helyen, és 40-50 devizahitelből épített lakások kiadásából él, tartja fenn magát".


De a legaljasabb egy megbeszélésen hangzott el.
A Bankszövetség októberben megbeszélésre hívott civil szervezeteket. Többek között arra kértem őket, hogy fejezzék be az ügyfeleik telefonos és személyes zaklatásait, ha nem tudnak fizetni, így sem fognak jobban. Ha nem tudnak megoldást találni, akkor inkább indítsák el a jogi eljárást, de ne kergessék halálba az embereket, mert sajnos sokan vannak, akik ezt az utat választották. Erre egy rövid kérdés, már ami az öngyilkosokat illette: "Ebből mennyi volta forintalapú".

Azt hiszem, nem lehet szó büntetlenségről soha. Nincs kegyelem!

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM