REMEK FELMENTÉS A RENDŐRSÉGTŐL

REMEK FELMENTÉS A RENDŐRSÉGTŐL.

REMEK FELMENTÉS A RENDŐRSÉGTŐL


[good_old_share]

Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!
 
Remek felmentés a rendőrségtől. – Szigetszentmiklóson még tiszteletben tartják az alapvető jogokat.
Az is igaz, hogy általában jellemző a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra, hogy a véleménynyilvánításhoz való jogot is igyekeznek egyre jobban tiszteletben tartani. 
Most mégsem erre alapozva szüntették meg az eljárást.
A mellékelt határozatban a tisztességes eljáráshoz való jog volt az, amit alkalmaztak helyesen.

Az eljárásból, és a megtörtént eseményekből megállapíthtó, hogy a Kúria előtt nem csak lehet, de szabad is sártorozni. – Kár, hogy csak keveseknek van bátorsága hozzá.

Hiába írta a BRFK minden alap nélkül, hogy Póka László volt a szervezője a Kúria előtti két napos sátorozásnak, ahol wellman bankárseggnyalása miatt tiltakoztunk.

Előbb meghallgatás nélkül elmarasztaltak, majd figyelembe vették a meghallgatáson általam elmondottakat. Belátták, hogy kétséget kizáróan nem bizonyítható, hogy én szervezője lettem volna a sátorozásnak.
Így volt tisztességes az eljárás. Lehet példát venni a határozatról más kapitányságokon, bíróságokon, de Szigetszentmiklóson is más előadóknak.

BRFK munkatársainak is jelzem, hogy nem kell minden alkalommal eljárást indítani. Attól nem lesznek jobb rendőrök, sem jobb emberek, hogy a helyszínen begyűjtött információk alapján mindenáron szervezőt keresnek. Akár azon az áron is, hogy megsértik a tisztességes eljáráshoz, a véleménynyilvánításhoz, az emberi méltósághoz való jogokat.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Pont ugyan annyiból telik leírni, hogy „a felmerült adatok alapján nem állapítható meg, hogy ki volt az események szervezője”, mint leírni azt, hogy „mivel úgy látszott, hogy Póka László a résztvevőket irányította, ellene feljelentéssel élünk”.
Néha érdemes elgondolkodni azon, hogy – ha már az egyéni megítélésen múlik a döntés – egy bankárseggbe beszorult nyelvű főnök elvárását, vagy a  kifosztott társadalom érdekét helyezik-e előtérbe.

Lesz a közeljövőben bőven alkalmuk megmutatni, hogy merre billen a lelkiismeretük mérlege.

Addig is legyen a mellékelt határozat példa, és remény egyszerre.
A mellékletben a felmentés mellett elérhető a feljelentés, az eredeti határozat, a meghallgatás kérése és jegyzőkönyve is.

A mellékletek itt érhetők el: https://www.facebook.com/pg/Nemadomahazamat/photos/?tab=album&album_id=1597722526920353 
 
HAjrá!
PL

Tisztelettel: Póka László, Nem adom a házamat mozgalom 0630-931-9802 [apss_share]
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM