Perre fel! Devizahitel – A bankok ismerték a kockázatot

Perre fel! Devizahitel – A bankok ismerték a kockázatot

Perre fel! Devizahitel – A bankok ismerték a kockázatot

Hanganyag az oldalon! Kattints a lenti lejátszóra!


 

Perre fel! Miért kellett volna gyanakodniuk az embereknek, ha egyszer a pénzintézetek hitelképesnek minősítették őket?

Jogerősen érvénytelenné nyilvánított egy devizahitel-szerződést a Fővárosi Ítélőtábla.

loading...Ez azonban még mindig nem jelenti azt, hogy minden pórul járt adós fellélegezhet, jogszabály, vagy valamilyen központi rendelkezés ugyanis nincs, amely ezt a példát mindenkire alkalmazhatóvá tenné.

Konkrétan fogalmazva: minden károsultnak egyenként perelnie kell, ha eredményt akar elérni. Ebben az esetben jogvesztő határidő nincs, tehát még senki sem késett le, arra azonban vigyázni kell, hogy a bank közben elrendelheti a végrehajtást, vagyis elveszítheti a házát az adós.

A per megnyerésére akkor van esély, ha az ügyfél bizonyítani tudja, hogy nem kapott tisztességes tájékoztatást a banktól a kockázatokról.

Ravasz László ügyvéd a reggeli gyorsban elmondta, hogy ő még nem látott olyan tájékoztató iratot, amely megfelelt volna a követelményeknek. Általában az árfolyamkockázatra hívták fel az adós figyelmét, de itt kamatkockázat is volt, tehát komplex módon kellett volna értelmezni a tájékoztatási kötelezettséget.

Kattints a lejátszóra!

loading...

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/A bankok ismerték ezeket a kockázatokat, illetve ismerniük kellett. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ugyanis már 2006-ban kiadott egy állásfoglalást, amelyben pontosan feltárta a devizahitelek veszélyeit, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a törlesztőrészletek emelkedése megélhetési gondokat okozhat az adósoknál. Ezt a bankok nem tudatták az ügyfeleikkel.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZAHITEL - ÚJ BANKI ELSZÁMOLÁSRA VAN SZÜKSÉG.
DEVIZAHITEL – ÚJ BANKI ELSZÁMOLÁSRA VAN SZÜKSÉG.

DEVIZAHITEL - ÚJ BANKI ELSZÁMOLÁSRA VAN SZÜKSÉG. "...alkossanak jogszabályt az új banki elszámoltatásról az árfolyamkockázat tekintetében is, valamint azonnal állítsák...

Kilakoltatás élőben - hajnalban érkeztek a rendőrök.
Kilakoltatás élőben – hajnalban érkeztek a rendőrök.

Kilakoltatás élőben - hajnalban érkeztek a rendőrök. Kedd hajnalban kilakoltatás kezdődött Soroksáron. Az N1TV élő videójából látható volt, hogy jelentős...

Close