MOST VÉGLEG ELDŐLHET A “DEVIZA”-KÁROSULTAK SORSA.

MOST VÉGLEG ELDŐLHET A "DEVIZA"-KÁROSULTAK SORSA.

MOST VÉGLEG ELDŐLHET A "DEVIZA"-KÁROSULTAK SORSA.

[good_old_share]


Reméljük, hogy a döntéshozók (itthon és az Európai Parlamentben is érzik azt, hogy ezt az ügyet nem lehet már tovább húzni.
Ijesztő tény: A türelmetlenséggel együtt sajnos a károsult családok emberi, egészségügyi és anyagi veszteségei is napról napra nőnek! Ez nem mehet így tovább!

Falus Zsolt Ferenc- 2017.02.20. A pereket és a végrehajtásokat fel kell függeszteni!

Jónapot kívánok!

A Fővárosi Ítélőtábla a kockázatokról szóló hitelezői tájékoztatásokkal kapcsolatban -ami az egyik legfontosabb kérdés deviza ügyben- az Európai Bírósághoz fordult és az előzetes döntéshozatali eljárás C-51/17. szám alatt folyamatban van.

"… A magyar bíróság azzal kapcsolatban is iránymutatást vár, hogy a pénzügyi intézmények a devizahitel-szerződések megkötésekor eleget tettek-e a világos és érthető megfogalmazás követelményének azzal, hogy a fogyasztóknak csupán általános jellegű tájékoztatást adtak a devizában való eladósodás kockázatairól, anélkül hogy, egyrészről, például

"a svájci frank vonatkozásában tájékoztatták volna őket e deviza azon sajátosságáról, hogy árfolyama pénzügyi válságok idején a tapasztalatok szerint jelentősen felértékelődik, vagy, másrészről, információkat szolgáltattak volna a világ pénzpiacain 2007-től tapasztalható azon, általuk ismert bizonytalan helyzetről, amely egy ilyen válság kirobbanásához vezethetett."

loading…


E kérdés megválaszolása egyrészt annak eldöntéséhez szükséges, a tisztességtelen jelleg egyáltalán vizsgálható-e az irányelv fényében, mivel az uniós jogszabály a szerződések fő tárgyával kapcsolatban csak akkor engedi meg a tisztességtelenség vizsgálatát, ha az e tárgyra vonatkozó feltételek nem világosak és/vagy nem érthetőek.

Másrészt pedig a fogyasztó tájékoztatása minőségének és mélységének kihatása van annak megítélésére, hogy az árfolyamkockázat egészének az adósokra történő hárítását előíró szerződéses rendelkezés tisztességtelennek minősül-e. …"

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

-A fenti megkeresés alapján az Európai Bíróság döntése teljes egészében és véglegesen eldöntheti a hazai devizahitelezés sorsát, de mindenképpen meghatározza. Én különösen erre az előzetes döntéshozatali eljárásra (C-51/17.) alapítom a másodfokú peres eljárásom felfüggesztésének az indokoltságát, hiszen egyrészt az érvénytelenségi hivatkozásom egyik pillére a nyilvánvalóan hiányos, illetve általános hitelezői tájékoztatás, mellyel a bank a Ptk. szerinti együttműködési kötelezettségét megsértette, másrészt tudomásom van róla, hogy azonos típusú eljárásokban a bíróságok felfüggesztik ezeket a pereket.

A végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmeket a végrehajtás megszüntetése iránti perekben célszerű lehet előterjeszteni, mely pereket is fel kell függeszteni, hiszen előkérdés a tájékoztatás uniós irányelv szerinti tartalma, azonban fontos a pontos és határozott kereseti kérelem és annak indoklása. Az én határozott véleményem és perbeli hivatkozásom szerint a tájékoztatás és az együttműködés hiánya, érvénytelenségi ok… ami miatt a szerződés nem jött létre !

Ezt a posztot a 2017.02.17. napján megtartott tárgyalásom után ígértem a hallgatóságnak, hogy felteszem.

Üdvözlettel : Falus Zsolt Ferenc
MI TÖRTÉNNE, HA MINDEN DEVIZAKÁROSULT EGYSZERRE ABBAHAGYNÁ A FIZETÉST?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...

loading…Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM