NYOMOZÁS A VÉGREHAJTÓKNÁL – HŰTLEN KEZELÉS

NYOMOZÁS A VÉGREHAJTÓKNÁL – HŰTLEN KEZELÉS

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Ez az idő is eljött…

 

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a végrehajtóknál

Minden jel szerint megindult a nyomozás a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnál (az egykori kamaránál), amelyet különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt rendeltek el még áprilisban – írja a Magyar Nemzet.Tegnap egy ügyészségi nyomozó és egy szakértő jelent meg a köztestületnél – erősítette meg a lap információit a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A szakértő ügyészi felügyelettel adatokat gyűjt a karnál, ami a nyomozás része – mondta el Bagoly Bettina. Az ügyben januárig nyomoz a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

A feljelentést az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára tette azután, hogy a tárca elvégezte a köztestület teljes jogi, pénzügyi átvilágítását. Az akkori jelentések kiértékelése és elemzése során több ponton is bűncselekmény gyanúja merült fel. Az igazságügyi tárca felügyeleti jogkörében eljárva tavaly év végén rendelte el a testület teljes körű átvilágítását, valamint működésének ellenőrzését. Az immár karrá alakult szervezetet ért folyamatos panaszok és sorozatos botrányok miatt pedig a tárca miniszteri biztost rendelt ki a végrehajtói kar mellé.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A Mandiner.hu korábbi információi szerint a kamara működéséről három jelentés – számviteli-gazdasági, jogi és informatikai – készült; a szervezet egyebek mellett több tízmillió forintos éves közgyűléseket tartott, és közel 40 millió forintot költött az egyik kereskedelmi csatornán futó sorozatban való megjelenésre.
Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnétek az oldalunk frissítéseiről húzzátok az egeret a Facebook oldalunkon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáljátok ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. FACEBOOK: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás