TE A HITEL FELVÉTELKOR MILYEN TÁJÉKOZTATÁST KAPTÁL A KOCKÁZATOKRÓL?

TE A HITEL FELVÉTELKOR MILYEN TÁJÉKOZTATÁST KAPTÁL A KOCKÁZATOKRÓL?

TE A HITEL FELVÉTELKOR MILYEN TÁJÉKOZTATÁST KAPTÁL A KOCKÁZATOKRÓL?

[good_old_share]


Huszka Gábor tette fel az alábbi kérdést: Sorstársak! Valójában ki kapott megfelelő és teljes mértékben érthető tájékoztatást a hitelkérelem benyújtása előtt, vagy azt követően? A szerződésnek nevezett tákolmány aláírása előtt.
 

Akik előtt az aláírás megtörtént, be kell idéztetni a tárgyalásokra, hogy milyen tájékoztatást is adtak Ők? Az pedig, hogy sebtében aláíratnak valami tájékoztatót, a hitellel kapcsolatos feltételeket, kötelezettségeket, nekünk, laikusoknak nagyon is érthetetlenül tálalták.

Érdekükben állt, hogy ne értsük meg, mivel ha valójában akkor tisztában lettünk volna a későbbiekkel, biztosan nem megyünk bele.

Az írásos tájékoztatók mellé, szóban más magyarázatokat adtak! Tehát tanúnak beidéztetni az ügyitézőket, hitelközvetítőket! Helyettük nem elfogadni az ügyvédi képviseletet. Hiszen az ügyvéd nem volt ott az ügyintézésnél, nem tudhatja, hogy mi történt (vagy mi nem történt), akkor és ott!

NCK tapasztalat:

 

Sok „deviza”-károsult jogosan panaszkodik arra, hogy korábban, amikor a bankhoz fordult kölcsönért, és érdeklődött a havi részletek várható alakulásáról – így az árfolyamkockázatról, akkor az ügyintéző banki alkalmazott szinte minden esetben arról tájékoztatta, hogy az csak kis mértékben változhat.
Szinte minden pénzintézetnél általánosságban 5-8 %-os elmozdulás volt a válasz, de arról egy szó sem esett, hogy az adóst terhelő kockázat korlátlan mértékű is lehet sőt, azt sem mondták el a károsultnak, hogy a deviza kamatainak csökkenése esetén a bank nem hogy nem csökkenti a havi törlesztő-részletet, hanem tovább emeli azt.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A legtöbb pénzintézetnél évekre, sok esetben pedig évtizedekre előre törlesztési táblázatot is készítettek a szerződéshez, amely alapján az adós joggal gondolhatta úgy, hogy az vállalható számára.

De semmi sem úgy alakult, ahogyan az a szerződéskötéskor elhangzott!

Te milyen tájékoztatást kaptál attól, aki az ügyedet intézte? A szerződés aláírásakor az ügyintézőtől kapott tájékoztatás alapján várható volt, hogy valamikor majd ilyen helyzetben találod magad?

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM