BANKÁROK BÖRTÖNBE! MEGSZÜLETTEK AZ ÍTÉLETEK

BANKÁROK BÖRTÖNBE! MEGSZÜLETTEK AZ ÍTÉLETEK.

BANKÁROK BÖRTÖNBE! MEGSZÜLETTEK AZ ÍTÉLETEK

[cn-social-icon]

Izland több tucat korrupt bankárt börtönzött be összesen 74 évre

 

Reykjavík, Izland – A rekord alacsony számú büntetőeljárással éles ellentétben, melyeket vezérigazgatók és magas szintű pénzügyi vezetők ellen indítottak az USA-ban, Izlandon nemrég 26 bankárt ítéltek együttesen 74 év börtönre.

loading...Az elítéltek többsége 2-5 év börtönbüntetést kapott. A maximális büntetés Izlandon pénzügyi bűncselekmények esetében hat év, bár jelenleg is folynak meghallgatások annak megfontolására, hogy ennél is több időre terjesszék ki.

A büntetőeljárások annak eredményeként indultak, hogy izlandi bankárok a pénzügyi piacokat azt követően manipulálták , hogy az országban 2001-ben liberalizálták a pénzügyi szektort. Végül a felhalmozódott külföldi adósság az egész bankszektor összeomlását eredményezte 2008-ban.

Az Iceland Magazine szerint:

"A múlt héten két különböző határozatban ítélte börtönre az Izlandi Legfelsőbb Bíróság és a Reykjavíki Kerületi Bíróság a Landsbankinn három felső vezetőjét, és a Kaupthing két felső vezetőjét, valamint egy prominens befektetőt a 2008-as pénzügyi összeomlás során elkövetett bűncselekményekért. Ezen ítéletekkel azon bankárok és pénzemberek száma, akiket a pénzügyi összeomlással kapcsolatban elkövetett bűncselekményekért börtönbüntetésre ítéltek, elérte a 26-ot, és együttesen 74 év büntetést kaptak." (1)(2)(3)

loading...

Hatalmas adósságokat vállaltak az izlandi állam nevében, hogy az ország továbbra is működőképes legyen, amit még nyolc évvel később is fizetnek az IMF-nek és más nemzeteknek Izland polgárai.

Korábban írtunk már arról, hogy izlandon teljesen másként kezelik a bűnöző bankárokat, a korrupt állami felügyeleti vezetőket és pénzintézeteket, mint itthon. Erről ide kattintva többet is olvashatsz:

Izland lakáshiteleseket ment – az IMF kiakad

Izland kimenti a jelzáloghiteleseketAz USA-ban egyetlen egy banki vezetőt sem vádoltak meg a 2008-as pénzügyi válsággal kapcsolatban elkövetett bűncselekményekért annak ellenére, hogy az Egyesült Államok maga váltotta ki a válságot. (4) Ólafur Ragnar Grímsson izlandi elnök foglalta össze legjobban egyik válaszában, amikor megkérdezték, hogyan épült fel hazája a globális pénzügyi válságból.

"Elég bölcsek voltunk ahhoz, hogy ne kövessük a nyugati pénzügyi világban az elmúlt 30 évben hagyományosan uralkodó ortodoxiát. Bevezettük a valuta ellenőrzést, hagytuk a bankokat csődbe menni, támogatást nyújtottunk az embereknek, és nem vezettünk be megszorító intézkedéseket, ahogy azt Európában láthatjuk."

2008-ban, miután a kongresszus kimentette a csődbe jutott amerikai bankokat az adófizetők jóvoltából 700 milliárd dollárral, sok intézmény vezetője, melyek részesültek a TARP mentőcsomagból, végül egyre nagyobb bónuszokat kaptak.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/ [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
NYOMOZÁS A VÉGREHAJTÓKNÁL - HŰTLEN KEZELÉS.
NYOMOZÁS A VÉGREHAJTÓKNÁL – HŰTLEN KEZELÉS

NYOMOZÁS A VÉGREHAJTÓKNÁL - HŰTLEN KEZELÉS [cn-social-icon] Ez az idő is eljött...   Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a végrehajtóknál Minden...

LAKOLNAK VAGY LAKOLTATNAK?
LAKOLNAK VAGY LAKOLTATNAK?

Hűvös októberi reggelen háborús utcakép fogadta a járókelőket az Oktogonon. Rozzant kutyaház, kopott hordóban tűz, szakadt sátrak, földön heverő emberek,...

Close