NÉPSZAVAZÁSI KÉRDÉSEK A DEVIZAHITELRŐL.

NÉPSZAVAZÁSI KÉRDÉSEK A DEVIZAHITELRŐL.

NÉPSZAVAZÁSI KÉRDÉSEK A DEVIZAHITELRŐL.

[good_old_share]


A múlt alkalommal közzétettük a NÉPSZAVAZÁST A DEVIZAHITELRŐL! című felhívást.
Akkor megírtuk, hogy szerkesztőségünk úgy határozott, hogy annak a parlamenti pártnak, amelyik felvállalja, hogy tagsága segítségével megindítja a népszavazási folyamatot, annak minden segítséget megadunk.

Természetesen ez a felhívás nem csak a parlamenti pártoknak szól, hanem a devizahiteles érdekvédő szervezetek is élhetnek ezzel a lehetőséggel.

Egy kedves olvasónk, Dr Somlán Róbert megfogalmazta az általa javasolt népszavazási kérdéseket.

Íme:

1. Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés foglalja törvénybe azt,

hogy a Magyar Állam a deviza alapú kölcsönszerződések deviza folyósítási árfolyamának különbségéből eredő deviza-árfolyamkülönbözet terhével megegyező mértékű különadót vessen ki a hitelező pénzügyi intézményekre?

 

2. Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés foglalja törvénybe azt, hogy a banki különadó kezelésére a Magyar Állam, mint alapító,Nemzeti Jóvátételi Alapítványt hozzon létre?

 

3. Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés foglalja törvénybe azt, hogy a Nemzeti Jóvátételi Alapítvány a különadóval megegyező mértékű egyszeri vissza nem térítendő támogatást nyújtson minden 2000. január. 1. után kötött deviza alapú hitelszerződés hitelfelvevőjének?

Dr Somlán Róbert.Fontos kiemelnünk, hogy eddig csak civil részről, és magánszemélyektől érkezett az irányunkba megkeresés, pedig a linken is olvasható felhívást több mint 1700-an osztották meg és az NCK csatornáiról 157.210-en olvasták!

Tudjuk, hogy az eljutott a parlamenti pártok képviselőihez is, mivel jó néhány olvasónk megosztotta az ellenzéki képviselők közösségi oldalán is.

Eddig azonban sem az „ellenzék”, sem pedig a devizás érdekvédők nem jelezték, hogy élni kívánnak ezzel a lehetőséggel.
Természetesen a „deviza”-hitelekkel kapcsolatban továbbra is nyitottak vagyunk minden olyan ötlet propagálására, amely előbbre viheti a károsultak ügyét. Ilyen például az a bejelentés is, mely szerint VÉGRE ALAKUL A DEVIZÁS ÖSSZEFOGÁS! Itt három devizahiteles érdekvédő szervezet fogott össze az ügy érdekében: Bankcsapda – Radikális Bankellenes Csoport – Nem adom a házamat mozgalom.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Örülnénk neki, ha ez az összefogás tartós lenne és az összes devizahiteles érdekvédő szervezet csatlakozna a kezdeményezéshez. Azonban azzal is tisztában vagyunk, hogy ez az összefogás is csak akkor lehet eredményes, ha maguk a károsultak ismerik fel annak alapvető szükségességét, hogy nekik is ki kell venni a részüket a közös munkából, és a létrejövő egység mögé kell felsorakozni!

Ebben is szívesen segítjük a „devizás koalíció” munkáját!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM