NÉPSZAVAZÁSI KÉRDÉSEK A DEVIZAHITELRŐL.

NÉPSZAVAZÁSI KÉRDÉSEK A DEVIZAHITELRŐL.

NÉPSZAVAZÁSI KÉRDÉSEK A DEVIZAHITELRŐL.

[good_old_share]


A múlt alkalommal közzétettük a NÉPSZAVAZÁST A DEVIZAHITELRŐL! című felhívást.
Akkor megírtuk, hogy szerkesztőségünk úgy határozott, hogy annak a parlamenti pártnak, amelyik felvállalja, hogy tagsága segítségével megindítja a népszavazási folyamatot, annak minden segítséget megadunk.

loading...

Természetesen ez a felhívás nem csak a parlamenti pártoknak szól, hanem a devizahiteles érdekvédő szervezetek is élhetnek ezzel a lehetőséggel.

Egy kedves olvasónk, Dr Somlán Róbert megfogalmazta az általa javasolt népszavazási kérdéseket.

Íme:

1. Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés foglalja törvénybe azt,

hogy a Magyar Állam a deviza alapú kölcsönszerződések deviza folyósítási árfolyamának különbségéből eredő deviza-árfolyamkülönbözet terhével megegyező mértékű különadót vessen ki a hitelező pénzügyi intézményekre?

 

2. Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés foglalja törvénybe azt, hogy a banki különadó kezelésére a Magyar Állam, mint alapító,Nemzeti Jóvátételi Alapítványt hozzon létre?

 

3. Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés foglalja törvénybe azt, hogy a Nemzeti Jóvátételi Alapítvány a különadóval megegyező mértékű egyszeri vissza nem térítendő támogatást nyújtson minden 2000. január. 1. után kötött deviza alapú hitelszerződés hitelfelvevőjének?

Dr Somlán Róbert.Fontos kiemelnünk, hogy eddig csak civil részről, és magánszemélyektől érkezett az irányunkba megkeresés, pedig a linken is olvasható felhívást több mint 1700-an osztották meg és az NCK csatornáiról 157.210-en olvasták!

loading...

Tudjuk, hogy az eljutott a parlamenti pártok képviselőihez is, mivel jó néhány olvasónk megosztotta az ellenzéki képviselők közösségi oldalán is.

Eddig azonban sem az „ellenzék”, sem pedig a devizás érdekvédők nem jelezték, hogy élni kívánnak ezzel a lehetőséggel.
Természetesen a „deviza”-hitelekkel kapcsolatban továbbra is nyitottak vagyunk minden olyan ötlet propagálására, amely előbbre viheti a károsultak ügyét. Ilyen például az a bejelentés is, mely szerint VÉGRE ALAKUL A DEVIZÁS ÖSSZEFOGÁS! Itt három devizahiteles érdekvédő szervezet fogott össze az ügy érdekében: Bankcsapda – Radikális Bankellenes Csoport – Nem adom a házamat mozgalom.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Örülnénk neki, ha ez az összefogás tartós lenne és az összes devizahiteles érdekvédő szervezet csatlakozna a kezdeményezéshez. Azonban azzal is tisztában vagyunk, hogy ez az összefogás is csak akkor lehet eredményes, ha maguk a károsultak ismerik fel annak alapvető szükségességét, hogy nekik is ki kell venni a részüket a közös munkából, és a létrejövő egység mögé kell felsorakozni!

Ebben is szívesen segítjük a „devizás koalíció” munkáját!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ORBÁN ÉS VARGA DEVIZAHITELT VETT FEL A MI TERHÜNKRE.
ORBÁN ÉS VARGA DEVIZAHITELT VETT FEL A MI TERHÜNKRE.

ORBÁN ÉS VARGA DEVIZAHITELT VETT FEL A MI TERHÜNKRE. [good_old_share] Ennek már soha nem lesz vége? Kérdezhetik sokan.   Magyarország...

GYURCSÁNYÉK ÍGY RENDEZNÉK A DEVIZAKÁROSULTAK HELYZETÉT.
GYURCSÁNYÉK ÍGY RENDEZNÉK A DEVIZAKÁROSULTAK HELYZETÉT.

GYURCSÁNYÉK ÍGY RENDEZNÉK A DEVIZAKÁROSULTAK HELYZETÉT. [good_old_share] Gyurcsányék is beszálltak a „deviza”-károsultak szavazataiért folytatott küzdelembe. A tegnapi napon már reagált...

Close