MOST A BANK FIZET-VÁLTOZNAK AZ IDŐK!

MOST A BANK FIZET-VÁLTOZNAK AZ IDŐK!

MOST A BANK FIZET-VÁLTOZNAK AZ IDŐK!

[good_old_share]


A „deviza”-hitelezéssel kapcsolatos rossz hírek mellet mostanában egyre több jó hírrel is szolgálhatunk!Az előző cikkünkben beszámolhattunk arról, hogy a kölcsönszerződés megkötése előtt szükségképpen létrejön a bank és a fogyasztó között egy tanácsadási szerződés, amelynek a megszegése a bank által (elégtelen fogyasztó felvilágosítás) kártérítési kötelezettséghez vezet a fogyasztó irányában.

Erről IDE KATTINTVA bővebben olvashatsz, most pedig arról számolhatunk be, hogy hazánkban a bank megsértette az együttműködési és tájékoztatási kötelezettségét, a felperes a téves tájékoztatásra tekintettel.

Ezzel kapcsolatban az ítéleteket megtalálod a cikk végén.

A Hitelsikerek közölte az alább olvasható cikket.

Amikor a Lombard fizet.Kedves Olvasóink!

Másodfokon is megnyerte az adósi képviselet a Lombard Lízing Zrt. elleni pert! Az ítélet mintegy 750.000.-Ft lízingdíj visszafizetésre, valamint jelentős perköltség  megfizetésére is kötelezte őket.

“A törvényszék megállapította, hogy az alperes az általa adott kifejezetten téves szóbeli tájékoztatással megsértette az együttműködési és tájékoztatási kötelezettségét, a felperes a téves tájékoztatásra tekintettel nem tudta megfelelően értelmezni az írásos tájékoztatást.

A téves vagy nem megfelelő tartalmú tájékoztatás, illetve félrevezető tájékoztatás alapján megállapítható, hogy a felperes a szerződés megkötésekor tévedésben volt, az alperes intézmény őt szándékosan megtévesztette.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A felek valós szerződéses akarata az alperes képviseletében – álképviselőként, de az alperes által jóváhagyottan – eljáró magánszemély téves információi miatt nem terjedt ki az árfolyamkockázatra.”Az első és másodfokú ítéletek letölthetők itt: elsőfokú ítélet; és másodfokú ítélet.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM