MOSDATJÁK A “DEVIZA”-HITELT, FÉLREVEZETIK A KÖZVÉLEMÉNYT.

MOSDATJÁK A "DEVIZA"-HITELT, FÉLREVEZETIK A KÖZVÉLEMÉNYT.

MOSDATJÁK A "DEVIZA"-HITELT, FÉLREVEZETIK A KÖZVÉLEMÉNYT.

[good_old_share]


Jó taktika: a sorozatos és szervezett kilakoltatásokról mélyen hallgatni, és közben a nagy médiákban arról beszélni, hogy Magyarországon már megoldódott a „devizás” probléma….

 

Tudják, ha így tesznek, akkor a közvélemény ezt el is hiszi!Egy korszak lezártáról beszélni akkor, amikor annak vesztesei kálváriájuk kellős közepén tartanak, ugyanolyan cinikus hozzáállásról tanúskodik, mint a szegény- és nőügyek – és más témák végtelen sorának –  vállvonogatós szőnyeg alá söprése – írja Bogatin Bence a Mércében.

 

Új szintre lépett a bankok és a bankok „pórázait” politikai érdekből vagy nemtörődömségből kormányok mosdatása.

Akkor, amikor a Magyar Bankszövetség főtitkára a Népszavában megjelent interjújában arról beszél, hogy a devizahitelek adóssághegye alatt görnyedező banki ügyfelek problémái megoldódtak, és az emberek százezreit a létbizonytalanságba sodró kölcsönkonstrukció által meghatározott korszak tulajdonképpen lezárult, a devizás tematika az igazságon túli narratívák „illusztris” társasághoz csatlakozik, amelyben bérelt helye lesz a világszínvonalú egészségügy, a versenyképes gazdaság és a  még versenyképesebb magyar futball mellett.

Egy korszak lezártáról beszélni akkor, amikor annak vesztesei kálváriájuk kellős közepén tartanak, ugyanolyan cinikus hozzáállásról tanúskodik, mint a szegény- és nőügyek – és más témák végtelen sorának –  vállvonogatós szőnyeg alá söprése.

Akkor, amikor a kilakoltatási moratórium végével naponta hallunk brutális, erőszakos kilakoltatásokról, amelyeknek nem ritkán gyermekes családok is elszenvedői, arról beszélni, hogy egyébként „a devizahiteles ügyfeleknek több mint 90 százaléka összességében jobban járt, mint a forinthitelesek”, nem más, mint érzéketlen szemhunyás a kegyetlenség felett, az is a legkiábrándítóbb fajtából.Igen, volt aki jobban járt: a Fidesz devizacsomagjával jobban jártak a végtörlesztők és az árfolyamgátasok, miközben a rövidebbet a legkiszolgáltatottabbak, a legnehezebb helyzetben lévők húzták: több tízezren vannak olyanok, akik utcára kerültek, vagy éppen kerülnek, adósságuk és terheik nem csökkentek, maximum forint alapúvá váltak.

Arról beszélni, hogy „egyre kevesebb per van folyamatban”, és a kiszolgáltatottak védelmében „egyre kevesebb ügyvéd hajlandó szakmailag nehezen, jobbára sehogy sem indokolható nézeteket képviselni” nem más, mint azoknak az embereknek a szembe köpése, akikből a bakszektor és a politikai elit segítségre szoruló áldozatok helyett bűnösöket kreált. Akik ma kétségbeesésükben akár fegyverrel vagy a lakásuk felgyújtásával védekeznének a kilakoltatás és az életük munkájával megszerzett ingatlan lefoglalása ellen.

A korszakzárás kimondásával ráhúzni a függönyt a devizahitel intézményének bűzlő maradványaira, sőt azt mondani rá, hogy az tulajdonképpen más hitelekhez képest egy jó dolog volt, a bankszektor részéről több, mint a mundér becsületének védelme. Egyszersmind a mentegetése is annak a politikai elitnek, amely az „első elmúltnyolcév” során először korlátok nélkül rászabadította azt magyar társadalomra, majd a „második elmúltnyolcév” során a saját érdekeinek megfelelően szelektálva egyeseket felszabadított a terhek alól, míg másokat magára hagyott.

Annak a politikai elitnek a védelme, akik az Országházban nem egészen két hete nemet mondtak a kilakoltatások felfüggesztésére, és akik közül ezután Pócs János fideszes parlamenti képviselő széttárta karjait a Tisztelt Ház folyosóján, és azt mondta:

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

„Minden szempontból el lehetne mondani, hogy lehetne több, lehetne még jobb, de több ezer ember életét és lakását mentettük meg. Ebben a kérdésben elmentünk a falig.”Ezzel szemben az igazság az, hogy ők nem mentek el a falig. A pajszerrel felfegyverzett végrehajtókat küldték el a károsultak lakásainak faláig.-Bogatin Bence.

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM